Pravděpodobně každý řešil eliminování spoluúčasti při půjčení auta - od samotné půjčovny předražené, v Česku to pojišťovny měly ve výjimkách, proto bylo vždy nejvýhodnější používat zahraniční společnosti typu icarhireinsurenance.com, worldwideinsure.com.  Teď mě při uzavírání běžného sportovně-cestovního pojištění u Allianz (a alternativního Directu) zarazila nabídka pojištění spoluúčasti (cca 1 000 EUR) při půjčení auta za pár desetikorun na týden. Máte někdo nějaké zkušenosti? Kde je ten háček (ve všeobecných podmínkách nic divného není).? .

Pojištění spoluúčasti

Založil ve fóru Půjčení auta

138 reakcí

Len pre informáciu - k poisteniu spoluúčasti, ktoré ponúka mBank ako súčasť cestovného poistenia k platobnej karte.

V podmienkach je ako povinný doklad potvrdenie od miestnej polície. Podobne to má ale aj Axa, ktorá (aspoň podľa ohlasov tu na fóre) to pri škrabancoch v praxi nepožaduje. Tak ma zaujímalo, či k tomu podobne nebude pristupovať aj mBank.

Trochu som si mailoval s  BNP Paribas Cardif poisťovňou (ktorá to poistenie pre mBank robí).

Výsledok: policajná správa je vždy povinná súčasť, bez nej sa plnenie automaticky zamietne. V podstate uviedli že ich poistenie je vhodné len pre veľké škody, ak by sa malo vzťahovať aj na škrabance, tak by musela byť poistná suma výrazne vyššia.

Tak len pre vašu informáciu - ak niekto o tom poistení uvažoval, tak nech radšej už ďalej neuvažuje. :)

10 Citovat

Ako pripoistenie k cestovnemu poisteniu to ma uz aj napr. Union a Generali, ale nemam nastudovane ci maju tiez ako mBank povinnu policajnu spravu.

0 Citovat

existuje u některého z pojištění na trhu možnost sjednat na dobu určitou cca 10 dnů s možností opakovaného půjčení a vracení, podobně jako to umožňuje celoroční varianta?

chystáme se na výlet po azorech a budeme na 4 ostrovech vždy cca 2-3 dny a 1x10 dnů vychází o hodně levněji než 4x kratší doba. 
Současně nikdo kromě mně nevyužije celoroční. 

případně u Erste/ČSOB Premium se ta spoluúčast počítá 1x cestu do zahraničí, nebo každé půjčení auta (nový ostrov) = běží limit 10k znovu?

0 Citovat

Neco k tomu reknu, ted jsme tohle absolvovali 14 dnu 4 ostrovy a daleko nejlevnejsi bylo pujcit si auto na  celou dobu na 1 ostrove a vzit ho s sebou trajektem na ty ostatni 3, a vratit ho zase zpatky na 1.ostrov. Ve 4 jeste uspora za letenky znacna. 

1 Citovat

nejde, budeme mít Tercieru, Faial, Flores a Sao Miguel na přelomu říjen/listopad a koupeno v rámci ještě levné island hoping letenky (to už bohužel nejde). zkrátka jsme už určitě vázaní na půjčení auta na každém ostrově.

0 Citovat

To bude asi lepší zeptat se v pojišťovně. Osobně bych si asi klidně sjednal na 10 dní (samozřejmě od třetí strany, nelze od brokera, přes kterého je auto půjčené) a v případě nevyužití pojištění nevidím důvod, proč by nemělo platit na další půjčené auto o pár dní později. Pokud bych ho využil, asi bych si raději sjednal další. Jen snad při pozdějším oznámení od půjčovny o škodě by mohl být problém, pokud by byla škoda i na dalším autě a pojistka by platila jen na 1 půjčení. Proto je lepší mít to ověřené.

0 Citovat

Hm, my to jeli Terceira-Sao Jorge-Pico-Faial-Terceira. SM jsme samostatne meli na dva tydny pred 2 roky…… Jinak je to dle me nova vypujcka- nova smlouva- nove pojisteni (kazdy ostrov jednotlive)- 4x depozit na KK

1 Citovat

Či je potrebná na novú výpožičku nová poistná zmluva, alebo či postačuje jedna poistná zmluva na dni, v ktorých je viac výpožičiek (postupne po sebe) sa môže líšiť v závislosti od poisťovne, treba pozrieť konkrétne podmienky.

Pre Worldwideinsure  postačuje jedna poistná zmluva aj na viac po sebe idúcich výpožičiek.

https://www.worldwideinsure.com/...R24_v2.pdf

Period of insurance
This is the period for which we have accepted the premium as shown in your certificate of insurance. During this period any car rental agreement not exceeding 180 days in respect of a single car rental agreement or 60 days in respect of an annual policy is covered.

1 Citovat

tak zrovna na WWI jsem se ptal a odpověď byla, že nikoliv (buďto pro každý pronájem nové pojištění, nebo celoroční)

0 Citovat

Zaujímavé... Tá citácia hore je priamo z ich podmienok na webe, dal som tam aj link.

0 Citovat

Pozor, čerstvá zkušenost s Generali pojišťovnou. Půjčil jsem si auto v zahraničí, kde jsem měl cestou z letiště defekt na kole. Půjčovna mi naúčtovala opravu 145E které si strhla z blokovaného depozitu. V domnění, že mi Generali proplatí spoluúčast na škodě do maximální výše 50tisíc mi sdělili, že spoluúčast nerovná se blokovaný depozit a proto mi nic nezaplatí. 

0 Citovat

Nechápu. Poslal jsi pojišťovně nějaké potvrzení, že si půjčovna účtuje 145 eur za opravu kola a nebo jsi jen tvrdil, že chceš proplatit rozdíl mezi blokavaným a finálně zaúčtovaným depozitem? Pokud to druhé tak naprosto chápu, že tě odpálkovali.

Druhé věc je, že skla + pneumatiky bývají dost často ve výlukách.

2 Citovat

Miroslav Uherec napsal(a):

mi sdělili, že spoluúčast nerovná se blokovaný depozit a proto mi nic nezaplatí. 

Vôbec ti nerozumiem.

Mal si požičané auto so spoluúčasťou X eur. Požičovňa ti blokovala ako depozit Y eur. 

Škoda bola 145 eur. Požičovňa si zúčtovala z tvoje karty 145 eur a depozit znížený o sumu 145 eur ti potom uvoľnila.

A ty píšeš že Generali ti oznámila že "spoluúčast nerovná se blokovaný depozit" (to je pravda, suma X sa nemusí rovnať sume Y)

a že "proto mi nic nezaplatí.".

Prečo? Lebo X sa nerovná Y?

Vôbec nerozumiem čo píšeš, Vedel by si sem skopírovať presne, čo ti prišlo z Generali ako dôvod zamietnutia?

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Druhé věc je, že skla + pneumatiky bývají dost často ve výlukách.

Nemôže byť toto ten problém? Ako pozerám poistné podmienky Generali https://www.generaliceska.cz/doc...ba034711b5

tak medzi výlukami je aj: úhradu jiných nákladů než je spoluúčast z pojištění věci pronajaté

Pneumatiky takmer určite nespadali pod základné poistenie od požičovne a tak tá suma nebola spoluúčasť.

2
138 reakcí