V lété plánuji strávit 3 týdny na západě USA. Letíme do LA, vracíme se ze San Francisca. Prosím o vaše zkušenosti s půjćením auta:1) má smysl se obracet rovnou na půjčovny (Avis, Hertz apod.) nebo si mám auto najít třeba na rentalcars.com?2) máte nějakou firmu, kde si rozhodně nepůjčovat a kde naopak doporučujete si půjčit?3) po jakých kategoriích aut se mám dívat (budeme jezdit ve dvou, dva velké kufry, města a především národní parky)?4) mají v nějakém parku problém s velkými auty nebo naopak malými?5) po příletu do LA zde plánujeme strávit cca 3 dny. Mám si půjčit auto už při příletu a po LA se pohybovat autem? Nebo si půjčit auto až po těchto 3 dnech až budeme vyrážet do národních parků?Případně další vaše zkušenosti.Díky mocMarek .

Pujčení v LA

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ono záleží na typu auta. Klasické kategorie obvykle vychází lépe přes brokera. Convertibles a především různé speciální kategorie už pak přímo přes web půjčovny, jelikož tyhle auta ve vyhledávačích většinou nejsou a nebo jenom omezená nabídka (Challenger, Camaro, Corvette...). Hlavně teda je potřeba brát do úvahy, že přes web půjčovny jsou minimálně v Californii v ceně všechna pojištění s nulovou spoluúčastí a nulovým depozitem. Což ve výsledku může vyjít lépe než přes brokera + dokup pojištění spoluúčasti.

0 Citovat

Prakticky všichni brokeri mi odepsali, že auta jsou v USA v Kalifornii standardně s 0 Usd spoluúčastí při havarii a krádeži. Economy má pojištěné i kola, skla a podvozek... Dle jejich vyjádření stačí dokoupit asistenční službu, jde máš odtah, kola, skla, podvozek atd. Nevyhoda je, že to musíš zaplatit, a pak s nimi vyřídit. U autopůjčovny to neřešíš.

Rentalcover píše, že dorovna konkurenci, tak jim pošlu tu Axu a uvidím.

0 Citovat

Marek napsal(a):

Jediné co nechápu, že Vám vyšlo, třeba ten AVIS, půjčení přímo přes ně stejně nebo lépe. Já se přes výše zmíněné poskytovatele dostanu na 500-600Usd  za auto dle kategorie a přes stránky půjčoven na 1200Usd.... Je jedno zda Avis, Alamo nebo Thirfly.


 Na stránke požičovne si zadal Residency ČR, alebo si tam nechal prednastavené USA?

 
0 Citovat

hugonovak napsal(a):


 Na stránke požičovne si zadal Residency ČR, alebo si tam nechal prednastavené USA?

 

Musi se dat rezidency CR, protoze jinak je to bez pojisteni a hlavne za jinou cenu.
0 Citovat

Na pc mi to nějak nešlo asi jsem to blbě zadal, ale přes telefon jsem se teď dostal na 550€ ford escape. Ale nevidím kompletní podminky, jen LDW s 0 spoluúčastí. Zkusim to u pc až budu, zda v tom jsou skla, odtah atd...

0 Citovat

Jinak tedy ještě malý travelhack: Pokud rezervujete u Hertzu tak je celkem velký cenový rozdíl mezi tím, jakou zemi EU na webu nastavíte. Plné pojištění mají v ceně všechny země EU, ale nejčastěji vychází cenově nejlépe pokud rezervujete přes britskou mutaci (už se mi ale také stalo, že nejlevnější byla francouzská nebo polská). Rozdíl proti CZ mutaci je klidně i 20%. Při vyplňování údajů pak můžete vybrat, že jste rezident ČR, ale cena už zůstane stejná.

0 Citovat

Jj, podobné to je i u rentalcars, kdy přes SAE mutaci jsou ceny nižší u některých půjčoven o cca 12%, pak stačí přepnout do cz. Je to spojeno s různými akcemi, tady to je přes Visu myslím....

0 Citovat

Diky vsem za nazory a doporuceni.

Dival jsem se na stranky rentalcars a budget, oboje vychazi na 20 dnu o prazdninach kolem 1 000 usd. Jeste nevim, jestli to bylo vcetne pojisteni nebo ne. Predpokladam, ze na nizsi cenu se v tomto obdobi asi nedostanu.

0 Citovat

Tak jsem to různě zkoušel a vyšlo mi následující.

S Avis se dostanu na nižší cenu než u zprostředkovatele. Akorát Avis je dražší než konkurence, takže to padá.

Nakonec vezmu auto přes rentalcars, kdy s využitím odkazu přes Visu se dostanu na 11,5k na 18 dní srpen/září. Auto Rav4 nebo podobné.  Jen se rozhoduji mezi Dollar a Thrifty. Pojištění mají všichni stejné: CDW, TPL, SLI, UMP, nehoda a krádež s 0 spoluúčastí.

Připojištění jsem u rentalcover stáhnul (poslal jsem jim nabídku car-hire.ryanair.com a hned dorovnali) na 50€ s limitem 2200€.

Řešil někdo nějakou nepříjemnost? Stačí to? Nebo je lepší vzít za 65€ limit 4900€. Nevím kolik se pohybuje třeba odtah, oprava čelního skla atd. Díky

0 Citovat

Tak Dollar a Thrifty je jedna společnost, notabene patřící pod Hertz... Podle mě  zbytečně spekuluješ, prostě v LAX  midsize SUV na 3 týdny u každého dobrého evropského brokera na toto období seženeš za +/- 400,- EUR s plným pojištěním bez spoluúčasti, pojištění skla, podvozku atd. A hlavně na místě nic neřešíš...

0 Citovat

Jj, jakmile začnu něco řešit, tak pak už spekuluju:) Ale nikde jsem se nedostal na  +/- 400€, jak píšeš. Na billiger to začíná na 500€  nejmenší auta.  Nebo rentalcars není dobrý?

0 Citovat

my jsme půjčovali přes ALAMO - i spoustě lidem jsem ho pak doporučovala a nikdo žádný problém :) mám něco sepsáno případně tady, tak můžete mrknout :)

https://www.nebudvorvan.cz/2017/...dream.html

0 Citovat

Na Tvůj cestopis jsem už několikrát koukal a inspiroval se:) škoda, že tam nemáš cenu auta a podmínky půjčení.

0 Citovat

Jestli ti jde o peníze, tak bych se podíval i na midsize sedan. Tím spíše pokud cestujete jen ve dvou. Všichni kolektivně zblbli z SUV a tak je to nejžádanější třída aut a cena odpovídá poptávce.

0 Citovat

Já tedy nevím kolik vás jede, ale já si tam až na výjimku (kabriolet) půjčuji vždy to nejmenší co tam mají a dostanu vždy nějaký japonský kompakt - Civic apod., což je pro 2-3 lidi ideální. Pokud tolik řešíš cenu, neber SUV.

Vybírám to většinou přes skyscanner.

 
0 Citovat

Ani mi nejde o peníze, spíš taková degenerace z práce:) SUV je dražší o cca 1,5k a vždy jsem si ho chtěl vyzkoušet a navíc v něm 2x přespíme, takže tak... Jedeme 2 a Rav4 je spíš vyšší kombík, nenazýval bych to SUV:)

Rezervaci mini auta a doufat, že mi dají větší nemám koule:)

0 Citovat

Horší jízdní vlastnosti a větší spotřeba. SUV z půjčovny jsou obvykle 2WD. Půjčuješ si třídu vozidla, nikoli konkrétní značku a typ.

Compact není mini auto. Pokud nemáš SPS.

0 Citovat

Jedinou nevyhodou SUV je absence zadniho plata v kufru, takze nejen, ze je vse jak ve vyloze, ale jeste tam pere slunce. Jinak je to na cestovani po parcich jednoznacne lepsi volba.  Pohodlneji se v tom spi a nemusim se bat vyjet mimo silnici.  Rozdil v cene mezi midsize sedan a midsize SUV je zanedbatelny.

0 Citovat

SUV byvaji k dispozici dost casto 4WD i v te nejmensi kategorii. Blby je, ze se to neda dopredu booknout. Proste dostanes to, co momentalne budou mit. Spotreba dramaticky vetsi neni, stejne jsou to vsechno automaty a vic jak 130 se jezdit nikde neda. 

0 Citovat

Vím co je compact, reagoval jsem na soudružku, které si rezervuje nejmenší auto a dostane vždy compact:)

Chápu, že nemusím dostat Rav4... Ano vlastnosti jsou horší, kdyby půjčovali kombi, tak beru něco jako fusion nebo klidně focuse. Jelikož jsou vše sedany, tak proto midSUV.

Více méně jsem rozhodnutý. Díky všem za reakce.

0 Citovat

Tam je to většinou chodí tak, že ti v garážích ukážou na jednu řadu aut ze které si můžeš vybrat mezi 2-3 různými modely.

Ta malá auta stejně nemají (je to jen trik aby byli vepředu ve vyhledávačích jako cena od...) Nejprve tě u přepážky lámou na placený upgrade a když je s tím pošlu někam, tak mi ho vnutí gratis - je to tam takový místní folklór - tento přístup je pěkně zpracován ve filmu Fargo.

0