Půjčení auta Brazílie
Ahoj, nemáte zkušenosti s půjčením auta v Brazílii? Je to bezpečné? Chtěla bych na dva týdny na východní pobřeží (ze Salvadoru) a auto by přišlo vhod.
Jako navrat zpet do Salvadoru? A kam az dojet? Myslim, ze je lepsi jezdit busem, ale po blizkych plazich na pevnine by to bylo autem pohodlnejsi. Treba na nejake ostruvky, ktere mi nekdo doporucoval, by to ale neslo. Bezne si lidi v Brazilii auto nepujcuji, ale mozne to urcite je. Bezpecnost tezko rict, ale kdyz nebudes nechavat veci na plazi, viditelne v aute nebo jezdit v noci, tak asi OK. Mistni ridici asi taky nejezdi uplne bezpecne.
Ahoj, oživuji toto vlákno, kvůli mému výjezdu v září do Brazílie. Plánuji si v Belo Horizonte půjčit na 4 dny auto u půjčovny Localiza. Kvůli tomu jsem si pořídil VPN, protože jejich web blokoval přístup z Evropy. Konečně jsem se tam proboural, založil účet, udělal registraci a jakmile jsem přešel k zadání kreditní karty, tak vyskočilo něco jako "Jejda, něco se pokazilo". Zkoušel jsem tam zadat i další 2 debetní karty, ale stále nic. U Unidas dokonce ani neumožnili registraci pro cizince. Jejich aplikace stojí za velké prd. Nemáte někdo z vás zkušenosti s půjčením auta v Brazílii jak tohle obejít? Nechci kupovat přes prostředníka. Díky
Pokud neumíš portugalsky, rezervuj to přes prostředníka, abys s nimi nemusel na místě už nic řešit.
Pokud se loguješ přes VPN z Brazílie a nemáš CPF nebo kartu vydanou v Brazílii, tak to těžko půjde. Poslechni Sue;-)
Bez CPF to nejde.
Jedině přes prostředníky.
Jak jsem psal do tohoto vlákna:
Letenky od low-cost aerolinek od Gol a Azul se nedají koupit bez CPF (brazilské identifikační daňové číslo).
Zbývá jen LATAM, který je dražší.
Co se týče CPF, jako turista pro několik týdnů to nemám smysl. Ale bohužel je to vyžadováno, bez CPF je to hodně problematické. Jedině dráž přes překupníky.
https://www.cestujlevne.com/disk...i/strana-2
To není úplně přesné, CPF mám, ale i tak mám problém, protože pokud zadáte CPF, systémy aerolinek, půjčoven atd. nejsou nastavené na platební kartu vydanou mimo Brazílii. Jde to obejít některými jejich lokálními platebními systémy, ale je to opruz. Mluvím o platbách dopředu, na místě to pak už obvykle funguje.
Nakonec jsem využil služeb prostředníka, ale zanádaval jsem si hodně. Jinak letenky přes Azul šly v pohodě, bez nějakých kliček.
Citace:
Nakonec jsem využil služeb prostředníka, ale zanádaval jsem si hodně. Jinak letenky přes Azul šly v pohodě, bez nějak ých kliček.
Prostředník má pochopitelně vyšší ceny.
Letenky:
pro vhodné lety jsem viděl nabídky jen Gol a LATAM.
LATAM byl levnější než Gol, nakonec přes španělskou mutaci LATAM jsem to koupil v EUR.
Azul tam nebyl.
Pro let mezi městy Foz do Iguacu do Rio de Janeiro Azul požaduje ca. 320 USD, LATAM 150 USD.
Letos jsem si u nich na přímo půjčil auto v Salvadoru de bahia. Matně si pamatuju, že jsem použil jejich appku. Při rezervaci jsem neměl žádný problém a překvapivě půjčení i vrácení auta probíhalo hladce.
melounek napsal(a):Ahoj, oživuji toto vlákno, kvůli mému výjezdu v září do Brazílie. Plánuji si v Belo Horizonte půjčit na 4 dny auto u půjčovny Localiza. Kvůli tomu jsem si pořídil VPN, protože jejich web blokoval přístup z Evropy. Konečně jsem se tam proboural, založil účet, udělal registraci a jakmile jsem přešel k zadání kreditní karty, tak vyskočilo něco jako "Jejda, něco se pokazilo". Zkoušel jsem tam zadat i další 2 debetní karty, ale stále nic. U Unidas dokonce ani neumožnili registraci pro cizince. Jejich aplikace stojí za velké prd. Nemáte někdo z vás zkušenosti s půjčením auta v Brazílii jak tohle obejít? Nechci kupovat přes prostředníka. Díky