Ahoj,aktuálně plánuji navštívit v září Jordánsko. Chtěli bychom si půjčit auto na 8 dni a řeším klasický problém kredotka/debitka. Mám pouze debitku a přijde mi zbytečné si kvůli tomu zřizovat kreditu. Dotaz tedy zní, jaké znáte půjčovny v Jordánsku, co akceptuji debetní karty? Našla jsem Dollars (jejich webovka je hrozná), ale nabízí i přes Rentalcars. Znáte i nějaké dalsi/levnější? Moc díky za rady :)  .

Půjčení auta na debetní kartu Jordansko

Založila ve fóru Půjčení auta

19 reakcí

Ahoj,

aktuálně plánuji navštívit v září Jordánsko. Chtěli bychom si půjčit auto na 8 dni a řeším klasický problém kredotka/debitka. Mám pouze debitku a přijde mi zbytečné si kvůli tomu zřizovat kreditu. Dotaz tedy zní, jaké znáte půjčovny v Jordánsku, co akceptuji debetní karty? Našla jsem Dollars (jejich webovka je hrozná), ale nabízí i přes Rentalcars. Znáte i nějaké dalsi/levnější? 


Moc díky za rady :) 

0

Já bych si kreditku zřídil už jen kvůli tomu, abych pokaždý, když si budu půjčovat auto, nemusel řešit tenhle věčně se opakující problém. 

0 Citovat

Presne, to donekonečna, ako keby tie kreditky boli prekliatie :))  to ako keby som si nebybavil cestovný pas a hľadal krajiny len podľa vstupu na OP.  A zial k otazke nepomozem, len dnes to uz je asi stvrty "dotaz" typu "auto na debitku, lebo kreditku by som mohol mat, ale nechcem"

0 Citovat

Založ si účet a kreditku třeba u Fio - oboje bez poplatků za vydání a vedení - a máš to vyřešené.

Co se půjčení týče, zkus omrknout billiger-mietwagen.de

0 Citovat

Mali sme pozicane u Dollar/Thrifty auto sme preberali v Aqabe v meste a odovzdavali v Ammane na letisku. Neviem preco ale v Aqabe v pozicovni nam terminal kreditku nebral i ked bezne na nu poziciavam a vacsinou problem nebyva no nikdy sa nevies spolahnut. Z ich strany nebol problem ani s Revolut a ani s debetkou. Nakoniec sme teda pouzili debetnu Visa Electron (co je podla mna asi najhorsia karta) s tou problem nebol :D

0 Citovat

Půjčovali jsme od Sixtu na letišti v Ammánu a šlo to i s debetní.

0 Citovat

Pujcovali jsme auto v Aqabe Dollar/Thrifty rezervovano dopredu pres jejich web, vyzvednuti ihned na letisti a vraceni na stejnem miste pres debetku Airbank.  Bez problemu proslo, kauci si brali snad 450 dinaru, fungovala i na kryti Revolutka ;)

Stejna zkusenost na Kypru Airbank debetka, normalne funkcni pro kauci.

BTW: V celem Jordansku pujcuji jen auta pro zenskeee (automaty)

0 Citovat

A čo sú autá pre chlapov? Dúfam, že nemyslíš manuál, ale poriadne bez posilňovačov a radenie s medziplynom, lebo synchronizácia je pre amatérov :))

0 Citovat

tonic napsal(a):

A čo sú autá pre chlapov? Dúfam, že nemyslíš manuál, ale poriadne bez posilňovačov a radenie s medziplynom, lebo synchronizácia je pre amatérov :))


Samozrejme manual ;-)  Chlap se dokaze rozjet do kopce, umi podelne parkovani, nejezdi  pomalu v rychlem  pruhu na dalnici, vi  kde jsou a umi pouzivat smerovky, nevyrabi kriticke dopravni situace,  pouziva zpetne, bocni zrcatka atd.

0 Citovat

@dolphi kéž by to uměl fakt každej chlap :D bych si ušetřil nervů...

0 Citovat

+1 .-))))

0 Citovat

Pujcoval jsem v Jordansku v Aqaba u Europcar i v Izraeli v Eilat u Budget, oboji na debetni kartu, vse ok. Jen jsem byl upozornen, ze blokovana zaloha bude zpet na ucet vracena az za 30 dnu, nikoliv ihned pri vraceni pujceneho auta, jako je tomu u kreditky. 

0 Citovat

Tak v Jordánsku směrovky nepoužívají ani chlapi :-)))

0 Citovat

Standa napsal(a):

Tak v Jordánsku směrovky nepoužívají ani chlapi :-)))


Jo cestovani tam bylo vecer pri ceste mezi Wadi Rum a Wadi Musa krasa.... Co si vzpominam 99  % ridicu nepouziva smerovky v celem Jordansku,  asi 20 % melo zaple dalkove v protismeru trvale, problikani jak stak pomaha.  Dale na dalnici clovek potkal nastesti jen 3 auta v protismeru a 1 kamion, sem tam pochodujici osobu, bezici sabaky, kamiony jedouci tricet v rychlem pruhu, jedouci uprostred mezi pruhy, bez svetel, ale dalo se to prezit i ty skakaci hovadiny.

Clovek si zvykne :-)) . 


Zase bubaci nejezdi nejak rychle, a parkovat se da vsude i na dvouproude ceste, nechat auto, zajit si pro kebab a pokracovat v jizde nikoho nesere. Jo Aqaba.

a Natural 91 ...

0 Citovat

Ahoj,

někdo tip na půjčovnu v Jordánsku? Hledám od 08.02. do 11.02. z Ammánu, předání v Aqabě, rád bych nulovou spoluúčast a bez dalších poplatků na letišti. Zatím mi nejlépe vychází zprostředkovatel Discover Cars - Dollar, kdy půjčení na tři dny vychází na 4.100,- Kč. Nicméně Discover Cars neznám, proto jim moc nedůvěřuju.


Jsou velký rozdíly při půjčení na místě vs. online?

A má někdo zkušenosti s přechodem Jordánsko - Izrael přes Allenby Bridge?

Díky.

0 Citovat

Ahoj Kubo, 

dle data mám tušení, že 8.2. poletíme ráno z Phy společně, jen my tam zůstáváme až do 18.2.  Já rezervoval přes billiger-mietwagen.de (již poněkolikáté), máme economy, na 10 dní bez spoluúčasti (včetně podvozku a skel ) to vychází na 26,- Eur/den. Jak se v jiných fórech píše - billiger-mietwagen.de je pouze zprostředkovatel, ale dle hodnocení spolehlivý, již jednou jsem přes ně v Bosně řešil škodu za cca 300,- Eur a rychle a bezproblémově vyřešeno. V našem případě je to ve finále také od Dollaru. Stejně jsem řešil auto před 2 lety v Aqabě a maximální spokojenost.

0 Citovat

Ahoj,


moc díky za odpověď. Ono, na pár dní to je dvakrát tak dražší (46 E na den), nicméně i to je pro nás snesitelný :).

Ještě jednou díky a naviděnou v letadle ;).

0 Citovat

Ja pridám jednu až podozrivo pozitívnu skúsenosť - brali sme v Ammáne auto od Auto Nation - nejaká malá lokálna požičovňa. Mali hodnotenie na facebooku, googli atď. takmer všetky 5*, tak som to chcel zažiť osobne, väčšina požičovní máva tak 1.5/5 :))

A naozaj, zatiaľ asi najlepšia skúsenosť s požičaním auta kdekoľvek (a to som požičiaval už min. 20 krát). Po prílete čakali s cedulkou, perfektná angličtina, týpek milý a slušný, odviezli nás k pobočke 5 minút od letiska (na hlavnej diaľnici Aqaba-Amman). Prebratie auta trvalo snáď 3 minúty, absolútne nič nevnucoval, ešte pekne upozornil že záloha bude uvoľnená až do 30 dní (tým že som platil debetkou), vysvetlil kde je najbližšia pumpa, obchod, kde vybrať peniaze z ATM bez poplatku... Úplne nový Chevrolet Cruze (10 tisíc km), fuel policy empty - empty a pritom v nádrži nechali dojazd vyše 100km. Čistučké, navoňané, poctivo zapísal každý škrabanček. Vrátenie auta tiež trvalo asi 3 minúty a hneď na to nás v tom istom aute odviezli priamo na letisko. A to celé za 65 euro na 4 dni (excess 500 euro, mal som externé poistenie). Trochu som mal obavy keď týpek cenu požičania prepočítaval z USD (rezervácia cez Ryanair cars) na JOD, ale kurz dal výhodnejší ako v banke :). Záloha vrátená na kartu po pár dňoch.

Mal som trochu obavy z požičiavania v arabskom svete, ale oproti odrbávačom v španielsku alebo írsku toto bola top skúsenosť.

0 Citovat

Jsem po návratu z Jordánska- půjčovna Dollar, na letišti Amman.

Převzetí do 10 minut, předání 10 minut.

Žádné obcházení s lupou. 

Depozit přes kreditku jsem dostal zpět na kartu den před vracením auta.

0 Citovat

dolphi napsal(a):

Pujcovali jsme auto v Aqabe Dollar/Thrifty rezervovano dopredu pres jejich web, vyzvednuti ihned na letisti a vraceni na stejnem miste pres debetku Airbank.  Bez problemu proslo, kauci si brali snad 450 dinaru, fungovala i na kryti Revolutka ;)

Stejna zkusenost na Kypru Airbank debetka, normalne funkcni pro kauci.

BTW: V celem Jordansku pujcuji jen auta pro zenskeee (automaty)


My jsme zvolili az zari 2+2 , letime prvne, ale zapujcit chceme idealne Chevrolet s automatem na kochani se. Na me mooooc male, ale na tech par kilometru... Auto pro zensky je 'arabsky' SUV pseudokram  z NDR od vedle, napriklad hajtra X5 (szuntfajv),  ale vetsinou  v tom jezdi  metrousi ;-)

Ono Cadilac Escalade v manualu se nevyrabi a ani bych bez automatu nechtel a ano, umim se rozjet do kopce s manualem  bez rucky. V kolonach se pak mohu prihlouple usmivat a koukat jak ostatni onan..ji s jejich fofrcklacem, ja pak mohu sahat na zabu vedle, ale je trochu daleko ;-)


Ale k dotazu, leti nekdo do Jordanska v zari od 22.9.2020 ?




0
19 reakcí