Nemáte někdo tip na solidní lokální půjčovnu na Kefalonii? Zvažuju tuhle možnost než na to půjdu přes rentalcars a podobné.Našel jsem např toto: http://www.pefanis-carhire.com/enBohužel na můj srpnový termín nemají volné ani jedno auto.  .

Tip na půjčovnu na Kefalonii

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

16 reakcí

Nemáte někdo tip na solidní lokální půjčovnu na Kefalonii? Zvažuju tuhle možnost než na to půjdu přes rentalcars a podobné.


Našel jsem např toto: http://www.pefanis-carhire.com/en


Bohužel na můj srpnový termín nemají volné ani jedno auto. 

0

udajne podobne  jako pefanis , https://greekstones-rentacar.com/  nebo treba  https://simotascarrental.com/contact-us/

ale zadnou vlastni zkusenost nemam

0 Citovat

Díky Mikire. Nakonec objednáno u greekstones. Ti auto ještě měli a cena na místní poměry taky slušná. Navíc full pojištění a bez depozitu. 

0 Citovat

toncek , budu rad  za  nejake   reference  a popis  Kefalonie  z hlediska plazi  i  ubytovani , sice jsme tam uz  byli  ,ale jen na lodnim  vylete  loni  z Lefkady , premysleli  jsme  o poslednim tydnu v cervnu   nekam , ale  nakonec   jsem se rozhodli  , ze neco vybereme  az  ke konci prazdnin nebo na zacatku zari  , nevim jestli nektery z reckych ostrovu , nebo neco jineho , ale info se hodi vzdycky

0 Citovat

My měli půjčeno zde:  http://www.kefalonia-auto.rentals, spokojenost, půjčili nám i větší auto za cenu menšího.

Jinak Kefalonie je krásná, zatím nej z Řecka a to už jsem pár míst viděla. Ale bez auta či moto, to tam nemá smysl, ty nejkrásnější pláže sou dostupný právě jen na vlastní pěst.  Normálně se na stejný místo nevracím, ale na Kefalonii jsem byla už 2x a klidně bych jela znova, to je prostě ráj :-)

0 Citovat

Jo auto máme na celý týden, takže určitě pojezdíme. Máš nějaký tip na dobrou základnu? Trošku jsem podcenil ubytování a hodně toho na srpen už je pryč. Jen za poslední dva dny zmizely asi 4 apartmány co jsem měl v oku. Přemýšlím, kde by to bylo nejlepší s ohledem na cestování po ostrově. Zamlouvalo se mi Lassi se snadnou dostupností hlavního města a pěknými plážemi. Potom případně Lourdata, je tak nějak uprostřed a pěkná pláž je tam taky. Pak jsem zvažoval i Agia Efimia - je to kousek na Myrtos beach a případně západní pobřeží, ale zas přímo ve městě není žádná větší pláž. 


Takže všude je něco a navíc to komplikuje už ta poměrně přebraná nabídka. :-)  
0 Citovat

Prave proto si nemyslim, ze Kefalonia je nej , jak pises bez auta  to moc neni, ale nebyli jsme tam ,(jen ten lodni vylet ) jezdime hodne po Reckych ostrovech , tak proc  to nezkusit , navic jak jsem se dival , tak  je z Berlina letenka za  25 euro  OW  ,vahame prave mezi ostrovy kde jsme uz  byli , taky jsou tam  letenky v te relaci  25-3o euro OW  a necim novym  

Samozrejme by bylo hodne moznosti , ale ne na vsechny lita LC  potazmo u me hlavne  FR -) i kdyz se nebranim s jinymi pokud bude dobra cena
0 Citovat

Myslela jsem, že je Nej v tom ohledu, že tam sou krásný pláže, na některých budete skoro sami, nejezdí tam takový masy lidí jako třeba na Korfu, Krétu, Rhodos... je to pro někoho, kdo si udělá program sám a chce to tam pořádně prozkoumat, ne se jen placatit na pláži. Podle mě je nejlepší místo pro poznávání ostrova právě Lassi nebo rovnou hlavní město, my byli poprvý v Lassi, tam je výhoda, že když se vám nikam nebude chtít, tak sou tam krásný pláže, obchody, restaurace a do Argostoli je to i pěšky kousek, ale právě proto, že jsme stejně každej večer skončili v Argostoli, tak jsme na podruhý vybrali hotel přímo tam, s tím, že stejně budeme mít půjčený moto a na pláž si zajedem, kam se nám zachce. A bylo to super, večer jsme dojeli na hotel a šli si dát do města drink či něco dobrýho a pak odpadli přímo do postele :-) trošku malinký mínus bylo parkování, uličky sou malinký, ale vždycky jsme nakonec místo někde našli.


sam-4272.jpg
sam-4286.jpg
sam-4371.jpg
sam-4360.jpg
sam-4185.jpg

0 Citovat

@Aluska , to jsou ty plaze u Lassi ? To vypada skvele

0 Citovat

Díky, taky mi právě nejvíc vyhovuje Lassi. Určitě ostrov objedeme, auto máme na celý pobyt. Jen je právě dobrý mít nějakou pláž poblíž, když se člověku třeba nějaký den nechce. Taky už můžu porovnávat. Byl jsem na 7 nebo 8 řeckých ostrovech, od těch opravdu profláknutých (Kréta, Rhodos, Santorini) až po ty ne tak hojně navštěvované (Lesbos, Skiathos). Na některých jsem byl dokonce několikrát. Každý je jiný a všude je něco a všude se mi líbilo. Nemůžu říct, že jeden by byl nej. Neměl bych problém se vrátit ani na jeden z nich.


@Mikir: Minimálně jedna z těch fotek bude Myrtos beach, což je cca 30 km od Lassi. 
0 Citovat

@toncek  ano uz jsem si to nasel ,zatim tomu nechvam volny prubeh ,letenky jsou na ruzne ostrovy posledni tyden v srpnu v te relaci  25-30 euro, ale prvni tyden v zari je to zpatky blbe i kdyz mi je cekem jedno, ktere z .letist  to bude ,kdyz tam bude spoj do Irska , ted se cestovky i LC snazi prodat co muzou ,az se prazdniny rozjedou  tak tam zacnou naskakovat  lepsi ceny , nemyslim , ze to bude jine nez jine roky , jen ubytovvani muze byt pak prebrane , ale nasel jsem vzdycky 

0 Citovat

Pláže jsou Myrtos a uzavřená Platia Amos, ale my jsme tam teda slezli, bylo to super, jen sami na celý pláži, ale chce to brzo ráno nebo když není tolik teplo, jinak je to náročný na výstup.

U Lassi sou taky krásný 2 pláže, ale už je tam daleko víc lidí. Třeba ten Myrtos byl v červnu ještě poloprázdnej.
0 Citovat

@mikir: Letenky mám za cca 109 Euro za RT. Krakow - Berlin - Kefalonie a zpět po stejné trase. Na cestě zpět jedna noc v Berlíně. S tím ubytkem je to, ale už fakt bída. V Lassi jsem našel poslední 2 apartmány za relativně slušné peníze (cca 90 Euro/noc). A i to mi přijde dost v porovnání s jinými ostrovy. Poslední dobou jsem v Řecku bydlel kolem 50 Euro/noc. Ale chápu top sezona, už je to relativně za chvilku..


@Aluška:  Koukal jsem na ten přístup k Platia Amos a teda nevypadá to úplně jednoduše a bezpečně. 


0 Citovat

Taky je mi záhadou, proč je Kefalonie o dost dražší, než ostatní ostrovy... jestli má málo ubytovacích zařízení, či velký letištní poplatky?

Poprvý jsme na Platia Amos neslezli, bylo šílený vedro, to by jsme asi chcípli :-D , dali jsme to až další rok.  Doporučuju lano sebou :-)  Nechali jsme tam aspoň vzkaz z kamínků.

sam-4269.jpg
sam-4264.jpg

0 Citovat

toncek napsal(a):

@mikir: Letenky mám za cca 109 Euro za RT. Krakow - Berlin - Kefalonie a zpět po stejné trase. Na cestě zpět jedna noc v Berlíně. S tím ubytkem je to, ale už fakt bída. V Lassi jsem našel poslední 2 apartmány za relativně slušné peníze (cca 90 Euro/noc). A i to mi přijde dost v porovnání s jinými ostrovy. Poslední dobou jsem v Řecku bydlel kolem 50 Euro/noc. Ale chápu top sezona, už je to relativně za chvilku..


@Aluška:  Koukal jsem na ten přístup k Platia Amos a teda nevypadá to úplně jednoduše a bezpečně. 



Nejhorsi je v tomto ohledu Mykonos, pred a po sezone najdes v pohode kolem 50 e, nastane sezona a je to trikrat tolik 😀

0 Citovat

Mykonos je pro celebrity :-D :-D

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes  https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0
16 reakcí