Omlouvám se, podobný dotaz jsem nenašel. Je nějaké doporučení, závislost, jak dlouho dopředu si reservovat auto vzhledem k nízké ceně?Zatím jsem si půjčoval auto jen jednou, ale asi 3x jsem rušil reservaci (ne kvůli ceně) a překvapilo mě, že i když to byla turistická oblast v době největší sezóny, tak cena se se zkracující dobou do vyzvednutí snižovala, čekal jsem spíš opak.V tomto jsem ale spíš přípo**aný a určitě nebudu riskovat na poslední chvíli, jestli cena klesne, nebo vůbec bude z čeho vybírat. .

Kdy si zamluvit auto = nejnižší cena

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

4 reakce

Omlouvám se, podobný dotaz jsem nenašel. Je nějaké doporučení, závislost, jak dlouho dopředu si reservovat auto vzhledem k nízké ceně?

Zatím jsem si půjčoval auto jen jednou, ale asi 3x jsem rušil reservaci (ne kvůli ceně) a překvapilo mě, že i když to byla turistická oblast v době největší sezóny, tak cena se se zkracující dobou do vyzvednutí snižovala, čekal jsem spíš opak.
V tomto jsem ale spíš přípo**aný a určitě nebudu riskovat na poslední chvíli, jestli cena klesne, nebo vůbec bude z čeho vybírat.


0

Zažil som už, že cena (tiež dovolenková destinácia v sezóne) pár dní pred termínom výrazne klesla, zažil som aj, že najnižšia cena bola cca polrok pred termínom a potom už len stúpala alebo stagnovala.  

Ťažko dať nejakú všeobecne platnú radu.

Snáď len to, že väčšina sprostredkovateľov umožňuje storno zdarma do 48 hod. pred termínom. Tak rezervovať teraz a keď cena výraznejšie klesne, rezerváciu zrušiť a urobiť nanovo.

0 Citovat

presne tak, ved ked je free cancellation, tak booknite co najskor a priebezne sledujte

0 Citovat

Pro různé destinace je to různé a liší se to i obdobím.  několikrát se mi stalo, že nejnižší cena byla půl roku předem a pak stále jen rostla, teď jsem zase rušila rezervaci 2 týdny před termínem, cena najednou klesla o 25%. Takže je potřeba to průběžně sledovat a nelze jednoznačně odpovědět. Byly doby, kdy nejlevnější cena byla 1-2 dny před termínem, ale to už se mi teď delší dobu nepotvrzuje.

0 Citovat

dík

0
4 reakce