Ahoj, měl bych dotaz / žádost o radu. Máme na Martiniku půjčené auto u https://www.saintpierrelocations.com/Někdo nám na parkovišti asi při otevírání dveří udělal svými dveřmi malý důlek (nic velkého, ale vidět to jde). Všiml jsem si toho, až když jsme přijeli k ubytování. Byl bych nerad, kdyby mi kvůli tomuto vzali deposit 650 €. Nicméně na webu mají uvedeno:Exclusions Insurance:Damage caused by the absence of identified third party...Takže stejně máme asi smůlu. Mám i připojištění u Directu, ale ta je asi taky k ničemu.Máte někdo podobnou zkušenost?Díky. .

Ťuknuté auto na parkovišti (Martinik)

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

@Marek - myslíš, že hoši z půjčovny jezdí po ostrově a poškozují svá auta, aby potom mohli kasírovat?;-)

0 Citovat

Ne po ostrově, ten obchod byl kousek a chyba byla, že jsme se na obchod zeptali. Byl to Goldcar a byli dost naštvaní, že jsem byl na ně připraven a nic nám nevnutili. Objednával to kolega dle ceny.  Když jsem to zjistil, tak si říkám, že zkusím, jak jsou recenze pravdivé a bude sranda, tak jsem se na to připravil, ale tímhle mě překvapili. Třeba to byla fakt náhoda, ale auto stálo tam, kde ho jiné auto nemohlo ťuknout, navíc poškození bez známek cizího laku nebo škrábanců a na místě, kde to jde dobře vrátit zpět, jako od špičky boty. Navíc mechanik fakt působil, že to nedělá poprvé a při vrácení byli hoši překvapení a výslovně se ptali, jestli nebyla nějaká škoda a nechali to opravit. Měl jsem samozřejmě externí pojistku, ale nechtěl jsem s nimi nic řešit, tak 10€ bylo ok a pořád levnější než konkurence.

0 Citovat

To mi připomnělo, že jsem dříve četl, jak v Kostarice lidi z půjčoven nebo jejich komplicové někdy vykradou auto krátce po vypůjčení před nějakým obchodem bez použití násilí (mají 2. klíče). Když jsem to teď hledal, našel jsem toto varování na https://www.travelfriends.cz/pru...bezpecnost

Běžný je také trik s propíchlou pneumatikou a následnou pomocí při výměně prázdného kola, během které vám vykradou věci z auta. Tyto případy se stávají již krátce po půjčení auta v půjčovně, proto buďte obezřetní v momentě, kdy máte prázdné kolo hned několik málo minut po převzetí auta v půjčovně a následné podezřele rychlé pomoci od náhodně projíždějících „zachránců“.

0 Citovat

Já to tedy risknul bez plného pojištění a bez pojištění spoluúčasti, ale znovu už bych to neudělal. Celou dobu ve mě byl malinká dušička, že mě někdo nabourá nebo to někde nabourám já. Zhruba tak 9 aut z 10 co potkáte na silnici jsou nějakým způsobem pomačkaný nebo hodně odřený. I auto co jsem měl půjčený bylo ze všech stran odřené a s promáčklým předním nárazníkem. Na severu jsou šílené úzké silničky s ostrýma zatáčkama, kde navíc místní jezdí dost rychle, takže s protijedoucím autem se vyhýbá na centimetry. Na dálnici kolem letiště a v kolonách ve Fort de France se pak proplétají motorky, které občas někoho taky škrábnou. Dále pak všudypřítomné retardéry, některé tak vysoké, že musíte zastavit a přejet úplně krokem a i tak si občas škrábnete spodek. Navíc některé retardéry nejsou vůbec označené a v noci jsou pak úplně neviditelný. Na kruháčích nikdo nebliká a přitom se tam jezdí ve dvou pruzích, takže jsem byl i svědkem toho jako někoho nabourali, když z levého pruhu najel bez blinkru do pravého, kde bylo další auto. Provoz je tam obrovský, všude je plno aut. Na silnicích kolem hlavního města jsou ve všední dny ráno a večer kolony na několik desítek minut, jak jedou lidé do práce a z práce.

0