Ahoj, plánuju klasický 3 týdenní okruh po parcích na západě USA, bohužel v červenci.  Jelo by nás 5 dospělých. Myslela jsem, že bychom si půjčili 7-místný van, ale ta cena je minimálně dvojnásobná oproti klasickému autu (tím myslím sice 5 místné, ale tu nejvyšší třídu). Cena za van startuje na 35 000 Kč. V Alamu dokonce 60 000 Kč. Chtěla jsem se proto zeptat, má cenu vůbec uvažovat nad 5-místným autem, popř. jakým nebo vzhledem k vzdálenostem, by to bylo neúnosné. Díky   .

USA - auto pro 5

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Libor_S napsal(a):

GMC Yukon XL Denali nebo Chevrolet Tahoe mají 3 řady sedadel (a lépe by se vešli ve třech i do 2. řady díky šířce 165 cm v ramenou), ale vyšlo by to  přes tu Ultimate choice levněji než minivan? Je třeba počítat i s vyšší spotřebou jejich 6,2- či 5,3-litrových 8-válců oproti 3,6 l V6 u minivanu.


Zalezi, na tri tyzdne v juli stoji FCAR 1k, vs minivan 2K. Ja si vzdy bookujem najmensia akceptovaltene auto, FCAR/ICAR/IFAR a na mieste si obzriem co je k dispoizicii. Ak nie som spokojny s vyberom, tak sa vratim a riesim upgrade. Agenti maju za to commision a vedia velmi dobre zlavnit. Avsak toto nie je garatovane, zalezi kolko aut je volnych. Ak nie je nic, dohodnut sa na druhy den a prist vymenit.

0 Citovat

@superweb: Sedan tu nikdo nedoporučuje. Tam by se ani nevešla zavazadla do kufru. Nevíš, jestli to třeba neplatí jediný vydělávající člen rodiny pro sebe, manželku a rodiče plus 1 další.

0 Citovat

ale preco nie sedan? vsak do tych vacsich nalozis kludne 2-3 velke kufre a prirucnu (ved "blba" thalia ma 500 litrov, na bagaz akurat).  Ked zoberiete nieco z vyssej strednej triedy (myslim ze v USA to je fullsize), tak by nemal byt problem sa pomestit. 

0 Citovat

Já bych použil srovnávač (např. Skyscanner), kde si vybereš kategorii auta kterou chceš.

Záleží, jestli se jedná o děti, nebo zápasníky sumo a také o denní a celkový nájezd mil.

Myslím, že full size sedan (např. Chevy Impala) je tam mnohem lepší volba než cokoliv jiného. Jezdí se tam převážně po dálnicích. Máš nižší půjčovné, pojistku i náklady na palivo než u těžkých SUV s mizernou aerodynamikou a se stejným motorem pojede mnohem lépe.

 

0 Citovat

sice to nie je "amerika" ale vela ludi si pochvalovalo Nissan Altima, najma spotrebu na celkom velky sedan, ktora sa blizila pri americkom style jazdy a rychlostiach k 6 litrom. 

0 Citovat

Chevy Impala je na zadním sedadle užší o 9 cm než středně velké SUV Ford Edge: https://media.chevrolet.com/medi....tab1.html

Nissan Altima má na zadním sedadle v ramenou 145 cm tj. o půl cm víc než Impala: https://www.edmunds.com/nissan/a...res-specs/

3 štíhlí mladí by to jistě vydrželi, ale pohodlné by to moc nebylo. Nejlepší bude, když si takové sezení vyzkouší oni předem, pokud chtějí ušetřit (taky se můžou střídat nebo dát nejtlustší dopředu). Nebo si to zkusí až na místě a rozhodnou se připlatit si když tak za větší.

0 Citovat

ved kto chce setrit, musi trosku robit kompromisy a zalezi aj na dlzke presunov. 

0 Citovat

Píše "klasický 3 týdenní okruh po parcích na západě USA". Předpokládám, že myslí jihozápad bez Yellowstonu, ale i tak je to dost přesunů. Ona ta úspora za Altimu by ani nebyla moc velká. Podíval jsem se na rentalcars z LAX od 1.7. a nejlevnější Altima je u Dollaru za 17170 Kč (a nejlevnější z velkých aut, kam ale rentalcars řadí i Corollu, je kolem 15000 Kč), zatímco Ford Edge je teď u Budget za 19900 Kč (včera na stejné dny byl za 21400 Kč, což bude asi podobně se měnící i jinde, takže je vidět, že to chce sledovat a rezervovat, když cena klesne).

0 Citovat

ved jasne, len som chcel tym povedat, ze na konci dna ani ten sedan nemusi byt najhorsia volba. 

0 Citovat

Moc děkuji za odpovědi. Ještě to zvážím, ale asi nakonec stejně vezmeme van a budu si hlídat pohyb cen. Ještě jsem se zkusmo dívala na economycarrentals a tam je cena o 10 000 nižší než na rentalcars. V čem je háček, kromě toho, že dopředu nevím, o jakou půjčovnu jde? Ukazuje mi to nulovou spoluúčast, pojištění i skel a pneumatik a hodnocení přes 8. 

0 Citovat

Pred par lety jsem mel v Italii zamluvene auto pres Economycarrentals, zaplacenou zalohu. Dostali jsme hroznej vrak, kteremu se pri tretim otevreni bocnich dveri vysypalo okenko. Nebudu to rozvadet do detailu..podstatne je, ze jsem se nidky nikam nedovolal, na maily mi nikdo z ECR nereagoval. Takze ne ze by reklamaci neuznali, coz bych i pochopil, ale vubec nekomunikovali. Za me uz nikdy. Zkus spis to nemecke Billiger mietwagen nebo jak se to jmenuje..nemam osobni zkusenost, ale v nejakem vlaknu to tu lidi celkem chvali a byva levnejsi nez RC.com

Btw. sidlo ECR:

EconomyCarRentals.com, PO BOX 2018 Neo Stadio, 71002 Heraklion, Crete, Greece

nemusi sice o nicem vypovidat, ale tak nejak trochu varuje

0 Citovat

Síce trochu komplikovane, ale aj Economy car rentals zobrazuje požičovňu. 


V prípade, že priletíte cez pracovný deň okolo obeda, kedy bývajú všetky sedany požičané a čaká sa, až sa nejaký vráti z umývarky, je veľká pravdepodobnosť, že vám bude ponúknutý minivan.

alamo.png

0 Citovat

Vůbec nevím, co řešíte, pro 5 dospělých je jediná důstojná varianta v jednom autě na 3 týdny v USA full size SUV, u Hertzu jde rezervovat i prodloužená varianta full size SUV, je to skupina T6, jde o Suburban, Yukon XL nebo Ford Expedition Max. 

Ve menším autě bych v 5 dospělých jel tak maximálně pro rohlíky, ale ne na road trip po Státech:-)


0 Citovat

Nuny napsal(a):

Vůbec nevím, co řešíte, pro 5 dospělých je jediná důstojná varianta v jednom autě na 3 týdny v USA

Řešíme dotaz na optimální poměr cena/pohodlí pro cestu po Státech. Pokud by chtěla dát $3000 za tři týdny zřejmě by se vůbec neptala. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Řešíme dotaz na optimální poměr cena/pohodlí pro cestu po Státech. Pokud by chtěla dát $3000 za tři týdny zřejmě by se vůbec neptala. 

Za $3000 bych si to asi taky nepůjčil, ale když se jen tak namátkou podívám na hertz.co.uk a ani moc nekouzlím s kupóny , tak mně to od 1.7. do 22.7. nabízí za T6 skupinu prepaid sazbu 1179,51 liber s all in pojištěním(CDW+LIS)

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo

zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0 Citovat

To by myslím bodovalo i v cestujdementne.cz

1 Citovat

odolinka43 napsal(a):

Co je normální cena v autopůjčovně USA (stačí mi něco velikosti fabie - Golf- Polo)?

Fabia/Golf/Polo bude zrejme extrémne drahé, keďže vo vozovom parku US požičovní sa podobné veľkosti bežne nevyskytujú.  :) 

"Normálna cena" dosť závisí od termínu, miesta... Napr. najlacnejších 10 dní na letisku v Chicagu cez autoeurope je  30USD/deň v máji a v auguste je 60 USD.

Proste si rezervuj niečo cez rentalcars/autoeurope/atd s plnou poistkou a možnosťou storna do 48 hod., sleduj ceny a pri poklese stornuj a rezervuj nanovo.

0