Inspiroval jsem se u Trabantistů a rád bych nějaký větší výlet autem po JA při kterém bych rád přejel Andy (Chile, Argentina + další pokud půjde - cca 3 týdny). Zkusil někdo něco podobného?  .

Jižní Amerika půjčení auta

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

17 reakcí

Inspiroval jsem se u Trabantistů a rád bych nějaký větší výlet autem po JA při kterém bych rád přejel Andy (Chile, Argentina + další pokud půjde - cca 3 týdny). Zkusil někdo něco podobného?

0

Já jsem o něčem takovém uvažoval na zatmění v prosinci, ale nakonec jsem to kvůli covidu vzdal. Díval jsem se na campervany, ale vycházely hodně draho, na 3 týdny od 5000$ výše a příplatek za one-way byl pěkná pálka. Větší nabídka a lepší ceny spíš v Chile než v Argentině.

0 Citovat

Campervan ne - rád bych běžný osobák. Představa je roadtrip cca 6-8 tis. km za 3 týdny. Okruh podle možností co půjde projet a možných restrikcí na hranicích. Mám tam bílé místo na mapě.

0 Citovat

Já bych se přidala, Jižní Amerika byla vždycky můj sen

0 Citovat

Snad si budete s Naděždou rozumět...

0 Citovat

Itinerář jsme měli takovýto

- brzy ráno přílet na EZE, přejezd do Junín de los Andes

- The Road of the Seven Lakes, přes přechod Paso Cardenal Antonio Samoré (ARG/RCH), přejezd na PMC (přes Puyehue National Park a kolem Volcán Osorno), odlet z PMC do PUQ

- přes Puerto Natales do Torres del Paine, večer přejezd přes přechod Paso Río Don Guillermo (RCH/ARG) do El Calafate

- přejezd do El Chaltén v Los Glaciares National Park, Monte Fitz Roy, večer přejezd do El Calafate

- přejezd k Perito Moreno Glacier v Los Glaciares National Park, přejezd do Río Grande přes přechod Paso de Integración Austral/Estancia Monte Aymond (ARG/RCH), s využitím trajektu Punta Delgada - Bahia Azul a přes přechod Paso Fronterizo San Sebastián (RCH/ARG)

- Tierra del Fuego National Park, Ushuaia, zpět do Río Grande

- přejezd do Punta Arenas přes přechod Paso Fronterizo San Sebastián (ARG/RCH) s využitím trajektu Bahia Azul - Punta Delgada

- výlet lodí na Los Pinguinos Natural Monument (Isla Magalena) z Tres Puentes v Punta Arenas nebo autem do Reserva Natural Colonia Pingüinos de Magallanes (Seno Otway)

- odlet z PUQ do PMC, po cestě Cerveceria Märzen, Termas Geométricas

- vodopád Los Ojos del Caburgua, Huerquehue National Park, Volcán Lanín, Villarrica National Park, Termas Los Pozones

- Colchagua Wine Valley, Santiago de Chile, Valparaíso

- Christ the Redeemer of the Andes (RCH/ARG), výhledy na Aconcagua nebo přes přechod/tunel Paso Internacional Los Libertadores (RCH/ARG), Mirador Aconcagua, Puente del Inca, Mendoza Wine Regions

- Provincial Ischigualasto Park, Talampaya National Park

- Ruinas De Quilmes, Salta Quebrada de las Conchas, Quebrada de Cafayate a Garganta del Diablo, Salta, Viaducto la Polvorilla

- přes Nevado Queva, Salar de Pocitos, přechod Paso Sico (ARG/RCH), Laguna Tuyajto, Piedras Rojas, Lagunas Miscanti y Miñiques, ALMA Observatory, Atacama Desert (Valle de la Luna), Pukará de Quitor

- Los Géiseres del Tatio, Termas de Puritama, Cerro Toco, Monjes de La Pacana, Pacana Caldera, Mirador Salar de Loyoques, přes přechod Paso de Jama (RCH/ARG), Salinas Grandes, Quebrada de Humahuaca (Ticara, Maimara, Paseo de los Colorados v Purmamarca)

- přejezd do Buenos Aires, odlet z AEP do IGR, Iguazú Falls National Park, Puerto Iguazú

- odlet z IGR do AEP, Buenos Aires

- odlet z EZE

Ve skutečnosti jsme malinko improvizovali.

Dali jsme to před dvěma lety. Osobním autem ve čtyřech.

Neskutečný zážitek. Doporučuji všem.

0 Citovat

@padrino: Naděžda jede taky? Tak aby zbylo místo pro spolucestující... :-)

@jejda: píšu si!

0 Citovat

@jejda: no konecne po dlouhe dobe krasny prispevek, bohuzel casem zapadne. Nechces to trosku rozvest a hodit do cestopisu? Itinerare jsou z meho pohledu to nejzajimavejsi, az potom letenky a ubytka uplne nakonec. Diky moc za Tvuj prispevek!

0 Citovat

Děkuji, mně to takto moc neřekne - musím si dát do mapy, ale vypadá to jako něco co hledám.

Jo a Naděždu musím vzít sebou, ta stará komunistka by mi to nikdy neodpustila...

0 Citovat

Ten itinerář od Jejda je zajímavý, akorát by to chtělo dodat několik věcí. Jak jste řešili půjčení auta? Nechali jste ho stát v Puerto Montt, když jste byli na jihu? Pokud ne, šlo vrátit v jiné zemi? Muselo se předem zařizovat, že bude auto jezdit i v jiné zemi? Už je cestou po Ohňové zemi všude hotový asfalt či beton? Jak dlouho to trvalo?

Já jsem projel téměř všechna uvedená místa, ale spolu s mnoha dalšími v těch oblastech mi to trvalo 5 měsíců. Velký zážitek to rozhodně je. Cestoval jsem většinou autobusem a autem se to dá samozřejmě urychlit, ale tito cestovatelé projížděli vlastním autem stejné oblasti ve stejné době podobně dlouho: http://cundr.jurisfoto.cz/p/blog-page.html

@padrino: Na 3 týdny si budeš asi muset vybrat buď jen jih nebo střed a sever chilsko-argentinských And. Další státy asi půjčovny nepovolí. Normálním cestovatelům bych doporučil buď jen sever nebo jen střed, ale ty asi stihneš obojí i za 3 týdny.

0 Citovat

Já úplně nemám představu jde mi hlavně o zajímavý routing, který se dá projet a kde je něco zajímavého k vidění. Pár roadtripů už jsem absolvoval, státní hranice není zeď a úředníky nezajímá co máš ve smlouvě s půjčovnou. Formality stranou. 

0 Citovat

Takto pred rokom na prelome Dec/Jan cca 15 dni na Patagoniu a potom prelet na par dni Santiago a Valparaiso

Autom cca  3000 km (plus nejake odbocky)  
Punta Arenas - Rio Grande - Ushuaia - Rio Galegos - El Chalten - El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales - Punta Arenas 

https://goo.gl/maps/hm1Crv5TUtLAxgJ56

 

0 Citovat

@padrino   tie "formality stranou" auto sme mali mazda bt -50 z Punta Arenas a hranicu Chile - Argentina sme prekrocili asi 5-6x a vzdy potrebovali potvrdenie o tom ze auto moze ist do Argentiny, bol tam zaznaceny aj treti sofer niekto domaci, a asi lepsie nahlasist v pozicovni, ja som na to nejak nemyslel tak sme cakali na ine auto.

btw batozinu nam na hranici kontrolovali iba 1x a to v Paso Río Don Guillermo

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

úředníky nezajímá co máš ve smlouvě s půjčovnou. Formality stranou. 

Pojišťovnu to ale zajímat bude kdyby se něco stalo...

0 Citovat

Právě proto se na to ptám. Před lety jsem si v JAR půjčoval auto a žádná půjčovna neumožňovala přejezd do Zimbabwe a já chtěl vidět vodopády. Na hranicích nebyl žádný problém a tak jsem přidal ještě Botswanu a Svazijsko. 

Tady si evidentně na formality potrpí více. Moje představa je okruh kde bude Buenos Aires, Santiago a další cíle - co se dá zvládnout za 3 týdny, okruh cca 8.000 km. Možná bude vhodnější půjčení v každém státě zvlášť. Rád bych to realizoval příští rok.

0 Citovat

Prostě si chceš zajezdit autem. No to můžeš křižovat i ČR a nečekat na příští rok. 8 tis km :-))) Hodně štěstí Padrino. Vem si bažanta do auta. Nebudeš mít čas ani vystupovat. 

0 Citovat

Já mám roadtripy rád. Užívám si tu volnost, ubytování řeším max den předem. Nikdo mi neruší lety, prostě pohoda. V JA jsem ještě nebyl. Tak chci stihnout co se dá.

USA - 12.000 km za 4 týdny, Jižní Afrika - 8.500 km za 18 dní, Maroko - 3.000 km za týden, SAE - 1.500 km...

0 Citovat

Já vím. Každý má o dovolené jinou představu :-). 

0
17 reakcí