Nemate prosim zkusenosti, jak to vypada s letnima cenama na Korsice? Planuju az na dalsi rok 2022, potrebovala bych takove nejake srovnani. Vim, ze Korsika je draha, proto tak dopredu to zacinam resit.  Diky za postrehy.  .

Auto Korsika

Založila ve fóru Půjčení auta

11 reakcí

Nemate prosim zkusenosti, jak to vypada s letnima cenama na Korsice? Planuju az na dalsi rok 2022, potrebovala bych takove nejake srovnani. Vim, ze Korsika je draha, proto tak dopredu to zacinam resit. 
Diky za postrehy.

0

Je to jako s Rolls-Royce. Kdo se ptá na cenu, ten si ho nemůže dovolit.

0 Citovat

A jsou lidi, co i kdyz si muzou dovolit Rolls Roys, tak maji preference nekde jinde a nepotrebuji si dokazovat status, ja na to mam.

0 Citovat

Že tě to u Ahmada ještě překvapuje 😁

0 Citovat

Ne🤷😉. Hledam nejake info, letenky by byly prijatelne, ubytovani se znacnym predstihem taky, jen to auto..... letos ty ceny jsou zkreslene covidovym silenstvim. Kdyby nekdo vedel, jak to vypadalo pred tim, byla bych rada.

Je to celkem opomijena destinace, kam Cesi moc nejezdi. O to vic nas zajímá. Asi mimo leto tam za koupanim moc nema cenu jezdit (s detma), takze cerven-zari. 

 

0 Citovat

My s rodinou (2 + 2 téměř dospělé děti) máme v plánu Korsiku letos v 2. polovině srpna (od 19.8.).  Auto máme za 270 eur/týden. Ubytování se dá také sehnat akceptovatelnou cenu - máme apartmán u pláže s bazénem pod 20 tis. Kč a nebo kombinace ubytování na 3 místech (západní i východní pobřeží) asi za 22 tis. Kč/týden - pro 4 dospělé osoby. Letenky z Berlína  za 65 eur/os.

Myslím si, že celkově to jsou stále cenově přijatelné náklady. Ani si nemyslím, že by byly nějak zvýšené z důvodu covidu, ale spíše z důvodu prázdninového termínu.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Že tě to u Ahmada ještě překvapuje 😁

My jsme všichni Gogo.

0 Citovat

Korsika není opomíjená jen tak bezdůvodně, ale zejména proto, že je jako francouzský ostrov dost drahá. Cenově se pohybuje jako francouzské departmenty v Karibiku, nebo Reunion. Ale prakticky jsi pořád jen ve Středomoří. Proto pokud ti tedy nejde přímo o Korsiku, je všade jinde levněji.

0 Citovat

Jde mi prave o Korsiku, je to Karibik ve Stredomori, podobne jako Sardinie - tam bylo more fakt uzasne. 

270€/tyden je dost, to jsem videla ted na letosek i kolem 200€/tyden. Ja to vidim na 2 tydny tak, jeden je malo. Ono prave dost casto, kdyz neco takhle hledam na leto (cerven), tak byvaji nejlepsi ceny v zime, nebo pak az treba nekdy 2-1 tyden pred odletem. 
Takova Mallorca letos nasadila cenovou latku, ze to nechces😂.

My teda letos pojedeme o prazdninach s detma (na konci srpna) poprve, jinak jezdime k mori vetsinou cerven nebo pak rijen, prip. zima Kanary.

0 Citovat

Byl jsem na Korsice 2x týden, jednou září 2016 jsem bral Europcar a pak srpen 2018 asi alamo. Co si matně pamatuju, tak za nejmenší auto jsem platil v obou případech cca 6000 Kč za týden. U europcaru nám dali i upgrade zdarma. Letos letíme zase v červenci na 9 dní, ale protože je nás 10 lidí, tak musíme vzít dvě větší auta a jedno vyšlo 12.000 Kč za těch 9 dní u europcaru. Viděl jsem tam ještě levnější hertz, ale ten měl hrozný recenze...

Nejlevnější ubytování pro 10 lidí jsem letos sehnal za 40.000 za 9 nocí. Předtím v tom srpnu 2018 jsem měl za 20.000 za týden pro 6 lidí. Takže cca podobně. Obojí je cca 20 minut od moře. 

0 Citovat

@puketapu diky moc. Takze nejvetsi ulet je to auto. Tak jo, to je dobre vedet.  My se bez auta neobejdem😂. A kolik stoji benzin? Diky

0 Citovat

Lehce nad našich 40 korun za litr... 

0
11 reakcí