Riskli jsem to koupili letenky do Mexika. Měli by jsem jet 2 rodiny, budeme asi brát jedno auto. Co jsem se díval (přes Check24 a Billiger-mietwagen) tak ve většině případů je další řidič již součástí balíčku (nechci to celé řídit sám). Uvažuji ale nad pojistkou přes 3 strany, ale co jsem se díval na podmínky, tak jsou pojištění i další řidiči, ale musí mít stejné bydliště. Samozřejmě by to šlo risknout, ale doufat, že v případě problémů si prostě "přesedneme". Ale to už můžu riskovat a být bez pojistky úplně (přeháním). Řešil někdo něco podobného? Taky dík za případné doporučení půjčoven v Cancúnu, vzhledem ale k tomu, že přílet je psaný na 23h večer, tak musím jen u letiště.  .

Pojištění pro více řidičů (Mexico)

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

9 reakcí

Riskli jsem to koupili letenky do Mexika. Měli by jsem jet 2 rodiny, budeme asi brát jedno auto. Co jsem se díval (přes Check24 a Billiger-mietwagen) tak ve většině případů je další řidič již součástí balíčku (nechci to celé řídit sám).
Uvažuji ale nad pojistkou přes 3 strany, ale co jsem se díval na podmínky, tak jsou pojištění i další řidiči, ale musí mít stejné bydliště.
Samozřejmě by to šlo risknout, ale doufat, že v případě problémů si prostě "přesedneme". Ale to už můžu riskovat a být bez pojistky úplně (přeháním).
Řešil někdo něco podobného?

Taky dík za případné doporučení půjčoven v Cancúnu, vzhledem ale k tomu, že přílet je psaný na 23h večer, tak musím jen u letiště.

0

Tak základní pojištění máš v ceně půjčovného vždy. Další řidič bývá někde gratis a někde za příplatek. Ale to si kupuješ jen jakési oprávnění že to auto smí řídit, to není pojištění.

Pokud si chceš pojistit spoluúčast, tak si to nech spočítat u půjčovny a pak u externí pojišťovny a uvidíš, zda se to vůbec vyplatí (např. některé britské firmy co to dřív dělaly už mají problém s klienty v EU). A pak je potřeba splnit podmínky té pojišťovny.

Dobrý porovnávač autopůjčoven je třeba na skyscanneru.

0 Citovat

Měli jsme půjčeno od místní https://avantrentacar.com/ s druhým řidičem v ceně a zero excess. Takže i to je varianta.

0 Citovat

Pozor na to - Mexiko je další vážný kandidát na černý seznam.

0 Citovat

Koukala jsem na ceny těch půjčoven jak místních tak i mezinárodních a ceny jsou prakticky totožné. U malých aut dělá pojištění spoluúčasti 5 USD/den. U místních půjčoven už je v ceně, ale půjčovné je tam právě o těch 5 USD/den dražší. 

0 Citovat

Michale, černý seznam? Vždyť nám slibovali, že když se necháme naočkovat dvěma davkama tak budeme mít pokoj, všude se bude dát cestovat, byly na to reklamy všude možně, selanka, že se slečna nechá píchnout a bude volna... já se právě a jen kvuli cestování a ničemu jinému nechal naočkovat, protože Covid samotný jako vážně nemocny člověk jsem měl od počátku na háku, a najednou se ukazuje, že nám lhali a zavírá se Tunisko, Rusko, možná Egypt a buh ví, co dalsiho nám zakazou. Těžká svinarna. 

Tady včera byly třeba lákavé ceny za 10000 na Seychely, ale za podmínek všelijakých výstupních testu za velké prachy si můžou akorát chuchnout... vse a všude zdražilo, letenky, služby, restaurace, hotely, půjčovny aut a všeho možného... Toto podporovat nehodlám a žádné testy zdarma ani za peníze podstupovat nechci, doufám, že nás bude více. Právě Mexico a Dominikána, potažmo i CR a Panama doufám, že nám i do příštího roku vydrží, soudě dle jejich dosavadního chování...

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

vse a všude zdražilo, letenky, služby, restaurace, hotely, půjčovny aut a všeho možného... Toto podporovat nehodlám a žádné testy zdarma ani za peníze podstupovat nechci, doufám, že nás bude více. Právě Mexico a Dominikána, potažmo i CR a Panama doufám, že nám i do příštího roku vydrží, soudě dle jejich dosavadního chování...

No tak zůstaneš asi doma. Nebo si myslíš, že se ty země leknou bojkotu od cestovatele, který není ochotný utratit ani za ubytování a spí většinou v nejmenším autě?

Neuvědomuješ si, že není podstatné chování středoamerických zemí, ale obavy české vlády a dalších evropských vlád (jiná věc je, že obavy ze zavlečení jiných variant, které nejsou více virulentní než dosavadní, jsou v zemích s velmi promořeným a proočkovaným obyvatelstvem přehnané).

0 Citovat

Libore, nezlob se na mě, neuvědomuju si to.. utíká mi totiž čas, tobě a ostatním taky. Jsem si před chvíli koupil letenku na blbou Krétu pro jistotu na začátek července, na týden a nezlob se, zase v nejmenším autě, v obavách, co se zase posere eventuálně pozdeji. Až to uznám za vhodné, rád si vyhodím třeba v Karibiku z kopýtka. Doma nehodlám zůstat, ani kdyby ho*na s hackama padala....

No a kdyby to už jinak nešlo, tak jako každý normální člověk omezím spotřebu... Zajímavé, jak je po pár příspěvcích člověk stigmatizovan tím, že se chová ekonomicky. 

0 Citovat

Já se taky rád chovám ekonomicky a někdy i spím v autě nebo někdy ve stanu a jezdím stopem (tj. bez útraty kromě jídla), ale ty to často zdůrazňuješ a rozčiluješ se, že by si snad někdo dovolil tě prásknout policii, když spíš na ulici před jeho barákem v regionu, kde je to ilegální. A když to vypadalo s tou poznámkou "doufám, že nás bude více" jako výhrůžka bojkotem, přišlo mi to docela k smíchu.

0 Citovat

no Mexiko jsem riskl právě z důvodu, že (možná se pletu) ale neomezovalo vstup cizinců. Ubytování volím samozřejmě s možností co nejpozdějšího storna. Dokonce jsem si pojistil i letenky, na možnost zrušení kvůli nemoci atd. takže doufám, že v nejhorším bych nějaké potvrzení od lékaře o nemožnosti letět získal.
Na druhou stranu, to se nemusím dostat nikam. Mění se to co pár dní.

Jinak zpět k půjčovně. Asi půjdu přes místní (děkuji za odkaz na jednu z nich). Co jsem se zatím dočetl, tak Mexické půjčovny dost kašlou na pojištění od 3 stran a nerad bych platil pojištění 2x a nebo se na pobočce handrkoval, že mi auto nepůjčí atd. Co jsem četl, tak pojištění vychází spíš na 20 dolarů na den a je pravda, že z částky cca 700 dolarů za střední auto na 16 dní byla větší část právě pojištění. 

0
9 reakcí