Plánuji Azory v sezone, na menších ostrovech (Flores, Faial) jsou auta celkem rozpujcovana a docela očekávane s plným pojištěním je to docela pálka.. každopádně..  je lepší si půjčit auto primo u autopůjčovny, např.Europcar, nebo např. přes stránky TAP, kde se da ušetřit cca 60 euro, pouze tam nabízejí nějaké externí pojištění?  .

Půjčení napřímo vs přes zprostředkovatele

Založil ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Plánuji Azory v sezone, na menších ostrovech (Flores, Faial) jsou auta celkem rozpujcovana a docela očekávane s plným pojištěním je to docela pálka.. každopádně..  je lepší si půjčit auto primo u autopůjčovny, např.Europcar, nebo např. přes stránky TAP, kde se da ušetřit cca 60 euro, pouze tam nabízejí nějaké externí pojištění?

0

Ve vetsine pripadu beru pres zprostredkovatele, ale muze se vyskytnout lokalni pujcovna s lepsi cenou, coz ted treba vidim na Mallorce. Takze se musi opravdu hledat, pokud chces lepsi cenu. Azory mam objednane auto na zari pres Rentalcars, kde to vyslo na 25€/den se zakl. poj. Pojisteni budu kupovat externi pres www.worldwideinsure.com az pred odjezdem, kdyby nahodou TAP menil lety.

0 Citovat

Půjčuji si auto přes Booking/Rental cars - půjčovna Avis (destinace Ammán, Jordánsko). 

Vyplatí se přidat položku Komplexní pojištění?

  • Mají s tím půjčovny problém a budou tvrdit, že je nutné mít i pojištění od nich?
  • Je pojištění od RentalCars spolech pokud dojde na nějakou pojistnou událost?

Díky moc za tipy.

0 Citovat

Ak chceš ušetriť nervy a čas pri  odovzdávaní auta a pri neskoršom dohadovaní sa s Avisom, zober plné poistenie priamo z Avisu. V prípade Jordánska sa to rozhodne vyplatí. To si píš, že pri preberaní auta poškodenie nájdu.

1 Citovat

Na letisku v Ammáne som si už auto párkrát požičiaval, vždy od Dollar (nie že by som ich nejak preferoval, ale vždy boli najlacnejší), plnú poistku som od nich nebral nikdy a dokonca mi ju ani neponúkali, len na pultíku požičovne bola vypísaná ponuka na full poistku. Pri odovzdaní som ani raz problémy nemal,  žiadne poškodenie nenašli...

Ale samozrejme mám poistku cez WWI,  takže som bol relatívne v kľude, aj keby sa niečo našlo.

Inak, poistka cez rentalcars je poistka tretej strany, rovnako ako poistka cez WWI, len je oproti nej asi dvakrát drahšia...

2 Citovat

Před rokem jsem si u letiště v Ammánu půjčoval od AutoNation s WWI pojistkou. Nabídka jejich pojistky byla, ale ne vnucovaná. Bylo to nejlevnější při rezervaci asi týden předem (30 USD na den, zdarma upgrade z Kia Picanto na Cerrato). Vracel jsem v hlavní pobočce ve městě a byla jen rychlá prohlídka se slovy, že zná každý škrábanec u všech jejich aut (u auta s asi 50000 km jich bylo dost). Ještě mě zdarma odvezli do centra, protože zrovna někdo jel.

0 Citovat

Obecne bez plne pojistky chteji pojistovny vetsi zalohu - nejvic jsem se stkal v Maroku, kde chteli tusim asi 110tis Kc blokovat na karte za 9 mistnou dodavku. Uz nevim co to bylo za pujcovnu, ale jedna z tech mezinarodnich velkych siti. Vetsinou to byva mene, ale stejne pocitejte s tim mit dostatecny limit na kreditce.

Jinak zkusenost s plnym krytim od RentalCars - 180EUR za znicenou gumu na Kanarech zaplatili obratem bez kecu na zaklade fakturuy z pneuservisu. A to bylo proti jejich pravidlum, podle kterych jsme meli vse resit s pujcovnou, ne s nejblizsim servisem na vlastni pest. Otazka je jak by se postavili k vetsi skode.

0
6 reakcí