PODVODNICI . jinak se to nazvat nedá nebo mě asi nic jiného nenapada . V sobotu v 10 hod dopoledne jsme vrátily auto . V neděli ráno přišel mail o poškození vozidla a následná faktura o oprave ? je možné že by Malorčani byly tak rychlí a pružní ? Jenom dodám že auo máme nafocene před vyzvednutím a odjezdem z místa půjčení  tyto fotografie jim byly odeslány . Od té doby s námi nekomunikují . Depozit 1100 eur je zřejmě asi v nedohlednu . jaké máte vy zkušenosti ?  .

půjčovna Record GO Palma de Mallorca

Založil ve fóru Půjčení auta

16 reakcí

PODVODNICI . jinak se to nazvat nedá nebo mě asi nic jiného nenapada . V sobotu v 10 hod dopoledne jsme vrátily auto . V neděli ráno přišel mail o poškození vozidla a následná faktura o oprave ? je možné že by Malorčani byly tak rychlí a pružní ?

Jenom dodám že auo máme nafocene před vyzvednutím a odjezdem z místa půjčení  tyto fotografie jim byly odeslány . Od té doby s námi nekomunikují . Depozit 1100 eur je zřejmě asi v nedohlednu . jaké máte vy zkušenosti ?

2

já zrovna s Record go na Mallorce půjčuju pravidelně a jsem spokojený.

beru jen nejlevnější variantu bez jejich pojištění, svoje vlastní vždycky nabídnou, varují že ručím spoluúčastí, ale nikdy dál nenutí.

při vrácení si vždy nechám potvrdit, že je auto ok, odesílají email s protokolem o vrácení, depozit se odblokuje do pár dní (když máte kreditku) nebo za měsíc (když máte debetku).

Záloha za benzín se strhne, zaúčtuje a pak celá vrací, tak je výhodné mít kartu s dobrým kurzem.

Při vracení mi párkrát zkoušeli naúčtovat i škrábanec, který tam už byl, ale když jsem ukázal fotky, na místě to uznali a vše bylo ok.
(to se mi stalo asi 2x, dalších asi 10 výpůjček s nimi uplně bez problémů).

Ideální je to samozřejmě vyřešit na místě, alebych zkusil i reklamaci zpětně, pokud máte dobře nafoceno auto při převzedí a můžete to dokázat.

Jinak já mám i externí pojistku proti spoluúčasti, kdyby něco, párkrát jsem využil (jinde, jiné půjčovny, občas se stane, že vám auto někdo škrábne na parkovišti, když tam nejste), pak jsem dostal komplet vše zpět.

A když bych neměl pojištění a současně měl důkazy(fotky), že za dobu mého půjčení tam žádné poškození nepřibylo (a půjčovna by to odmítla uznat a depozit vrátit), zkusil bych reklamaci platby u banky (chargeback).

2 Citovat

Tam právě ty poškození byly proto jsme to fotily . auto si při vrácení madam prohlídla . plnou nádrž taky . ukazaly jsme ji i doklad od tankování těsně před letištem .

1 Citovat

Vzdy si necham potvrdit papiry, ze auto je pri predani ok, nafotim stav km a plnou nadrz.

1 Citovat

S focením může být občas problém: dostali jsme auto ještě úplně mokré z myčky, nafotili jsme kde co, ale další šrámy jsme objevili až cestou po úplném uschnutí (nebyl to při vrácení problém, ale klidně by být mohl). To samé platí při půjčení/vrácení v noci, kdy je prakticky nemožné všechno dobře zdokumentovat.

2 Citovat

Bral jsem z tohoto duvodu vzdy jen Hiper Car rental.  Maji kancl kousek od letiste ale jezdi jim zlutej shuttle bus z letiste. Dalo se platit i Cash myslim,  takze z karty pak uz by nic pak nevytahli. Nevim ale jak to je ted. Byl jsem tam 5x naposledy pred tremi lety.

0 Citovat

Po dnešním telefonu nám bylo zděleno že se snama nikdo nebude bavit a komunikace je pouze emailem ...Malorčan zvladl ze soboty na neděli sundat oba nárazníky nechat je nalakovat a vystavit fakturu o opravě ..

0 Citovat

Pokud máš nafocené auto před vyzvednutím a při vrácení s geopolohou a časem a můžeš prokázat že to poškození tam už bylo - doporučují chargeback - sporná transakce u banky. Doložíš komunikaci s autopůjčovnou, fotky s geopolohou a časem. Banka vyřídí komunikaci s vydavatelem karty (Mastercard, Visa..) trvá to cca  1- 2měsíce. Vždy jsem dostal peníze zpět na kartu. Dokonce i při reklamaci nedodržení stavu nádrže (same/same) - cca 9,- eur jsem vyreklamoval (foto palubní desky se stavem paliva před a po).

3 Citovat

Ahoj všem. Cestuji vic jak 25let s pujcenim auta. Nikdy jsem nezažil větší flustraci.

Pujcovna Record nabizi super ceny na 7 dnu 2400Kc. Ovšem hned chteji pojistku pri vyzvednuti za 4750 kc.

dal jsem radeji depoizit 1100eur. Autem jsme jen popojizdeli.

Vraceni nebyl problem. Do 5h mi prisel mali s 3mi poskozenimi vycisleni oprav v sume 940 eur. Uz to u strhli navzdory fotkam ktere jsem poridil pri prevzeti vozu. Vsechny 3 zavady byly od předchůdce. 

Depozit za benzin jeste nepřišel. 

Sháním dalsi poškozené, budu to resit právně. 

Neskutečný.

Klidně pošlete svoje faktury...nejsem jediny, maji to jako sport.  Apexka@gmail.com 

 

 

 

0 Citovat

Reklamuj u své banky karetní transakci. Osvědčený postup píše Audit před tvým příspěvkem.

P.S. frustrace, ne flustrace.

1 Citovat

Tohle je pořád dokola. No, když si někdo myslí, že půjčovna může vydělávat na pronájmu aut za 300 korun na den, tak to jinak ani dopadnout nemůže.

0 Citovat

Ja si nechavam potvrdit smlouvu, ze auto je ok pri predani zpet.

0 Citovat

@Mandre: Smlouva vesměs chodí e-mailem po vyzvednutí auta, na papíře jsem ji už dlouho neměl. To pak cestou sháníš tisk?

0 Citovat

já mám s Record Go na Mallorce spoustu půjčení úspěšně za sebou, vždy jsem je bral za extremně nízkou cenu, pár euro na den a vždy jsem měl externí pojistění spoluúčasti, kdyby něco.

Navzdory nízké ceně se mi ale jen 2x z 16 výjpůček stalo, že mi chtěli něco naúčtovat, v jednom případě to bylo možná bylo moje (nejsem si jistý), ale ukecal jsem to, ve druhém to určitě nebylo moje a stačilo ukázat fotku při převzetí a hned to vzali zpět. Takže pokud spokojenost. Ale všechno jsou to starší věci, poslední podzim 2022.

Bohužel jsou jedna z mála půjčoven, která odmítá vydat písemné potvrzení, že je auto po vrácení ok a uvolňují depozit. 
Nicméně, pokud mi to potvrdili ústně, tak to pak vždy dodrželi, na kreditku uvolněno během pár dnů.
Na debetku celou částku strhávají, pak nechají uplynout celý měsíc po vrácení, a pak zase vrací, takže se to vyplatí jen pokud nemůžete mít kreditku, a na debetce máte dobrý kurz (nebo přímo EUR kartu).

Pokud je to letos tak, že i proti fotce, kde je jasné, že poškození tam už bylo, trvají na platbě, tak bych opravdu zkusil chargeback u banky, postupy viz výše, je to nejjednodušší a zdarma.

Pro klid duše doporučuju pro příště nějakou externí pojistku spoluúčasti, je to otázka pár euro.

A držím pěsti!

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tohle je pořád dokola. No, když si někdo myslí, že půjčovna může vydělávat na pronájmu aut za 300 korun na den, tak to jinak ani dopadnout nemůže.

Já měl předloni na Mallorce auto za 6 € / den (půjčovna Wiber) + externí pojištění za 4 € / den. Celkem tedy auto+pojištění ~250 Kč / den. Nebyl problém s pojišťovnou vyřešit poškození karoserie kvůli pokusu o vykradení; peníze co si stáhla (oprávněně) půjčovna jsem měl za pár dní na účtu. Stejně tak by nebyl problém řešit vymyšlené poškození auta. Ale u toho je jednodušší použít chargeback. Akorát to celé stojí trochu času a úsilí .

Samozřejmě nejjednodušší je (taky to někdy dělám) zaplatit si auto s full pojištěním, ale cena je obvykle podstatně vyšší. Nehledě na to že full není nikdy full , výluky se najdou i tam. Obvykle poškození podvozku a pod. Takže i při full pojistce může teoreticky nastat problém...

P.S. A za ty prachy mi ještě dali upgrade na automat zdarma :-).

1 Citovat

Pozor. Nová finta s řešením škod po odevzdání auta.

Můj dvorní dodavatel Goldcar si škodní událost nestáhl z kreditní karty (několik úspěšných chargebacku), a když jsem škodu rozporoval fotkami tak  mi sdělili, že je moje fotky nezajímají.

Vypůjčka v červnu 2023, auto vráceno bez přítomnosti obsluhy v ranních hodinách. Poškození určitě provedl zaměstnanec - horizontální škrábanec.

Po přistání jsem už měl mail se škodou a částkou, kterou si nárokovali.

Částku si nestáhli z KK.

Finta přišla při následné vypůjčce říjen 2023, kdy jsem musel na přepážce zaplatit škodu z června 2023, jinak by mi nedali auto a nevrátili ani platbu za vypůjčení.

Obsluha mi na pohodu řekla, že když se opět nepojistím u nich tak mi to provedou znova.

Škodu z června jsem tudíž nárokoval u pojišťovny a mám ji již uhrazenou.

Následovala vypůjčka z října 2023, opět vráceno bez obsluhy. Mám cca 70 fotek s geopolohou a časem.

Po přistání opět mail se škodou + nevráceno palivo full/full. 

Požádal jsem o foto palubní desky se stavem km.

To neposlali, protože by byl vidět stav nádrže. Přesto mi částku stáhli hned následující den z KK. Napsal jsem že požaduji důkaz o stavu nádrže.

Včera mi poslali omluvný mail, že mi peníze vracejí na KK - dnes je mám zpět.

Ke škodě jsem se vyjádřil, tak, že jejich fotky neodpovídají vypůjčenému vozu.

Poškrabané zpětné zrcátko a disk. Zrcátko má odlišnou barvu.

Teď čekám na jejich vyjádření, protože si částku za poškození opět nestáhli z KK.

Zřejmě opět čekají na mou návštěvu na přepážce, aby mne mohli skásnout.

Zřejmě jsem jim už lezl na nervy s cenami vypůjček :-).

Červen T-roc na 16 dnů za luxusních 2 100,- Kč, v říjnu potom Peugeot 2008 na týden za 1 200,- Kč. V podobném duchu jsem s nimi "spolupracoval" cca deset let včetně několika úspěšných chargebacku. Mám u nich cca 50 vypůjček a je mi líto, že naše plodná spolupráce asi tímto končí :-)))

 

 

 

 

2 Citovat

divan napsal(a):

@Mandre: Smlouva vesměs chodí e-mailem po vyzvednutí auta, na papíře jsem ji už dlouho neměl. To pak cestou sháníš tisk?

kdepak, vzdy dostaneme papir pri vyzvednuti, kde se oznacuji poskozeni a tam si to pak necham podepsat.

0
16 reakcí