Ahoj Projel nekdo v posledni dobe trasu Tinerhir - Agoudal - Tamellalt? Je to ok pro dvoukolku Dacia Duster koncem dubna? Koukal jsem na nejaka starsi videa a nektere useky jsou dost offroad.  .

Maroko R703 - R704

Založil ve fóru Půjčení auta

9 reakcí

Ahoj

Projel nekdo v posledni dobe trasu Tinerhir - Agoudal - Tamellalt? Je to ok pro dvoukolku Dacia Duster koncem dubna? Koukal jsem na nejaka starsi videa a nektere useky jsou dost offroad.


agoudal.jpg

0

Ahoj, nejel jsem tam, ale když jsem byl v kaňonu Dades, říkal jsem si, jak to asi vypadá dál (ale mířil jsem pak přes Antiatlas na jih). Tvůj dotaz mě přiměl podívat se na videa a můj názor je, že bude hlavně záležet na tom, jestli před tím silněji zaprší. Za sucha se asi někde bude hodit vyšší světlá výška (i když podle jedné fotky na mapy.cz z průsmyku tam bylo i běžné auto), ale pohon 4 kol by byl třeba jedině v hlubším blátě, které bylo na některých úsecích ve stoupání na jednom videu evidentně po velkém dešti s loužemi přes celou silnici v nižších polohách.

V zimě by mohl být problém se sněhem a na jaře s blátem od tajícího sněhu, ale sníh už snad bude roztátý dřív. A pokud ne nebo bude bláto od předchozího deště, vždy se můžeš vrátit. Kaňon Dades stojí za projetí v obou směrech.

Jinak v Maroku jsem zažil offroad neplánovaně i s běžným sedanem. Jednou to bylo 2 x 8 km po pistách do ubytka u dun Erg Lihoudi a pak pár km dlouhá provizorní objížďka paralelně s vedlejší silnicí v horách východně od Guelmimu a další objížďka ve vnitrozemí Západní Sahary, kde byly místy i krátké úseky s hlubším pískem.

0 Citovat

Ahoj já to jel před 5 lety, normálně s malým autem ale s velkou světlou výškou.. je to taková směsice dobře silnice a pozůstatků silnice:)

Viz: https://www.rajce.net/f1230538975

0 Citovat

@Jiri Sindelar - Tak to by mohlo klapnout kdyz si to projel s tim Suzuki. Spal si v Agoudalu nebo jen projizdel?

 

0 Citovat

Projížděl jsem to:)

0 Citovat

Tesik, ak môžeš, ber tereňák. Nikdy nevieš, aká bude cesta. S cestným vozidlom sa so šťastím a pri priaznivej konštelácii hviezd dá prejsť rôznymi miestami, my sme dokonca v Kostarike prešli cez 3 riečne brody (samozrejme neplánovane), ale nebolo nám všetko jedno. Ďalšia vec je, že s cestným autom budeš musieť ísť veľmi opatrne a hlavne pomaly . Je to ako keď sa vyberieš na vysokohorskú túru v papučiach. Možno úspešne prejdeš a možno nie.

0 Citovat

Jel jsem to 2. května 2018. Akorát jsem pokračoval z Agoudalu dál nahoru, takže možná ta tvoje trasa bude lepší, než co tu popíšu. Jsem si ale jistej, že to bylo před Imilchilem. I když i potom to byl zážitek :)

Měli jsme Renault Clio a těch 100 km jsme jeli 5h. Každou chvíli musela z auta vystoupit přítelkyně a navigovat, abych neprorazil olejovou vanu. Minimálně 2x jsem myslel, že ten náraz auto nemohlo vydržet. Potom dál tekl přes cestu větší potok a to jsem myslel, že je konečná a budeme to muset otočit, což jsem dost těžce nesl. Vystoupil jsem i já a detailně plánoval, jak to projet, protože i ten proud byl relativně silnej. Nakonec jsme tu cestu dali, ale byl to neskutečnej adrenalin a to rozhodně nejsem řidič ořezávátko (u půl milionu kilometrů v osobním autě bez nehody jsem to přestal počítat).

V těch místech nechceš zůstat. I ty vesnice jsou tam dost divoký a přišlo mi, že tam turistu v životě neviděli. Skupina 15-20 lidí za tebou běží k autu a mlátí do něho. Pocit bezpečí tam fakt nemáš. Tam se ztratit, tak tě nikdo nikdy nenajde :D za těch 5h jsme potkali max 3 auta, ale ty vesnice, který tam byly snad jen 2-3, byly jak z hororu. Půd sebezáchovy mi velel nezastavit ani za nic. Naopak, když jsem ve druhé vesnici měl zkušenosti z první a už viděl, jak ke mně běží, tak jsem šlápl na plyn a bylo mi úplně jedno, jestli někdo skočí před auto.

Strašně rád na to vzpomínám s odstupem času, ale ten den byl tenkrát fakt náročnej a mám ho před očima ještě teď. Tu obrovskou úlevu, když jsme se ve 3 v noci ubytovali v civilizaci v Sidi Ben Daoud. Dnes to je pro mě jeden z top cestovních zážitků vůbec, protože to bylo neskutečně intenzivní a plný adrenalinu.

Pokud se tam nic nezměnilo, naprosto jednoznačně doporučuji vysokej podvozek, plnou nádrž, jídlo a pití. 

0 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

Ahoj já to jel před 5 lety, normálně s malým autem ale s velkou světlou výškou.. je to taková směsice dobře silnice a pozůstatků silnice:)

Viz: https://www.rajce.net/f1230538975

Krásný fotky 👍👏

0 Citovat

Tipuju, že letos v dubnu ty nejvyšší polohy nepůjde projet bez pohonu 4 kol (a možná vůbec autem). V sousední provincii napadlo v posledních týdnech až 1,7 m sněhu a provincie Tinghir se potýkala se sněhem zrovna tak. https://medias24.com/2023/02/19/...uarzazate/

0 Citovat

Třeba to rychle roztaje :)

0
9 reakcí