Prosím o tipy na levné půjčení auta s plným pojištěním v Eilatu. Ideálně s vyzvednutím hned na letišti po příletu, ale můžu i ve městě. Všechno co jsem zatím našla mi dává cenu kolem 100 Eur/den za nejlevnější nejmenší auto. Také prosím zkušené o radu, jestli existují nějaká místní specifika půjčení auta v Izraeli, pojištění apod. na co si dát pozor? Do zóny A ani nikam na palestinská území se nechystám, jenom jeden nocleh poblíž silnice 90 (Metsoke Dragot nebo Ovnat).  .

Půjčení auta Eilat Izrael

Založila ve fóru Půjčení auta

11 reakcí

Prosím o tipy na levné půjčení auta s plným pojištěním v Eilatu. Ideálně s vyzvednutím hned na letišti po příletu, ale můžu i ve městě. Všechno co jsem zatím našla mi dává cenu kolem 100 Eur/den za nejlevnější nejmenší auto.

Také prosím zkušené o radu, jestli existují nějaká místní specifika půjčení auta v Izraeli, pojištění apod. na co si dát pozor? Do zóny A ani nikam na palestinská území se nechystám, jenom jeden nocleh poblíž silnice 90 (Metsoke Dragot nebo Ovnat).

0

Byli jsme tam začátkem února. Nabídka půjčoven je velice špatná, jak asi zjišťuješ z vyhledávání. Měli jsme přes Rentalcars u Thrifty ve městě půjčené to nejlevnější - Kia Picanto automat za cca 55 EUR/den ale se základním pojištěním. Případnou spoluúčast jsem se rozhodl, že by pokrylo připojištění v rámci cestovního pojištění AXA. Otevírací doby půjčoven jak na letišti tak ve městě jsou hodně random (zavřeno při šabatu, nebo denně vrácení auta do 16 hodin). Místní specifika půjčení jsem nezaznamenal. Jen pozor, že u těch kratších a levnějších výpůjček mívají limitovaný nájezd. My jsme měli na 3 dny 700 km a stačilo to na cestu do Jeruzaléma podél Mrtvého moře a zpět přes Mitzpe Ramon. Jeli jsme po bezpečné silnici 90 a 1 na Západním břehu. Ale tehdy byl v Izraeli až na pár útoků v Jeruzalémě docela klid. Benzín stojí podobně jako u nás, přímo v Eilatu je levnější kvůli bezcelní zóně. Tankování je pomocí automatů, což je blbý, když je na nich všechno hebrejsky, ale naštěstí mi obsluha vždy nějak pomohla.

0 Citovat

ceny se asi navýšily, každopádně r.2020 - Eilat, půjčovna Hertz (ve městě).

8 dní, převzetí zpět úplně v klidu. Waze používají snad úplně všichni, krásně ukazuje provoz (koneckonců tady vznikl, 2013 koupil Google) 

- 1x placená dálnice (se rovnou naúčtovalo z kreditky, ale byli to asi 2 stovky) 

Největší obavy jsem měl z vjezdu do Betléma. Původně jsme chtěli zaparkovat před check-pointem a radši projít pěšky/bus  Přišel klasickej ometák a že musíme zaplatit parkovný. (byl to takovej plácek, hned naproti check-pointu, žádný parkoviště) Protože to ale fakt byl ometák, tak jsem chtěl ověřit situaci opodál u pana pohraničníka. Koneckonců, to auto jsem tam chtěl nechat přes noc. Kluk v uniformě (a s automatickou puškou) se divil, proč s tím autem úplně normálně nejedeme dovnitř. No, tak jsme jeli. 

Nevím, jak velký to je riziko (neplatí zde pojištění auta), auto bylo normálně přes noc na ulici (a rozhodně bylo suveréně nejnovější) - myslím, že zrovna v Betlémě je, vzhledem k turistickému významu místa, dost jiný režim.

0 Citovat

Diky moc, ja pri tomhle vyletu nechci ani do Jeruzalema, ani do Betlema, jde mi vylozene o cenu za pujceni auta, vsechno co nachazim mi pripada hodne drahe (konec prosince mezi vanocemi a silvestrem, ale kdyz jsem se zkusmo divala na jine terminy, tak ty ceny byly stejne vysoke, takze rocnim obdobim to asi nebude).

0 Citovat

Tak to neporadím.

Dead sea busem (?)...

Za mne z nejbližších lokalit (a doporučuji, byli jsme 2x) Timna Park, to je skvělý místo. Možná by těch 30km šlo i stopem...

0 Citovat

Kdybych chtěla jenom Dead Sea, tak bych jela busem, ale chci projet různá místa, národní parky atd., tak potřebuju auto. Stopem ne, jsme 4 lidi, část mých spolucestujících by stejně stopem nechtěli a auto chci mimo jiné kvůli časové flexibilitě a stihnutí toho, co mám v itineráři. Každopádně díky za snahu pomoci a poradit, asi se budu muset smířit s těmi vysokými cenami.

0 Citovat

Trochu odbočím - byl jste někdo s autem z půjčovny v Jerichu? Vím, že oficiálně nesmím,  jde mi o to, jak velkej risk je to reálně. 

0 Citovat

určitě se najde někdo povolanější (se zkušeností), ale já to vnímám stejně jako ten Betlém/Palestina. Dovnitř jsme vjeli snadno (odpoledne), zpátky (2.den ráno) trochu kolona, ale samotná prohlídka vozu/kontrola pasu cca 45 sec.

Krádeže auta bych se asi nebál, ale neplatí zde pojistka. Uličky to jsou úzký, hektická doprava, jezdí tam fakt plechovkový auta (což je, vzhledem k situaci, zcela pochopitelný). Bouračka, nějakej ten šutřík... to všechno bude chtít půjčovna zaplatit. (My měli Toyota Aygo, necelý rok starou, v bíle barvě. Tam se toho moc neokecá/nezamaskuje. Taky nevím, jaký jsou "dopraváci" palestinské samosprávy.) Má někdo nějaký barvitý příběh?  sem s ním!   

0 Citovat

 @Ala, nocleh poblíž silnice 90  :-)

low cost sleeping tips, únor 2020) 

Ein Bokek - 31.205140661563785, 35.36176312651087  viz foto 1

foto č.2 -  kemp u Gazelle Valley, ten Ikea koberec už tam byl...


kemp-dead-sea.jpg
80-kemp-u-jeruzalema.jpg

0 Citovat

@martuc: diky, spani ve stanu jsem zvazovala, ale pro odpor jednoho z clenu vypravy nelze :-) nastesti se mi povedlo najit celkem dobry ubytovani za prijatelnou cenu na vsechny noci

0 Citovat

My měli auto půjčení od CAL AUTO v Eilatu, vzali jsme nabídku přes Ryanair a tehdy to vyšlo za směšných 1500,-/týden + externí pojištění. Deposit vrácen na kartu hned jak jsme auto vrátili.

Jak už bylo uvedeno hodně benzínek jen samoobsluha bez angličtiny, ale vždycky nám někdo pomohl. Strhávali si z karty vždy víc peněz, pak to vraceli, někdy za den někdy později. S parkováním mám zkušenosti jen v Tel Avivu velký parkoviště u Jaffy a pak v Jerusalémě u autobusáku, jinak tam bylo celkem peklo najít místo. Místní si moc hlavu z předpisů nedělají, jednosměrky, blinkry neřeší, tam se jenom troubí :-) . Z mýho pohledu, kdo dá autem centrum Jerusaléma ve špičce, tak už musí dát všechno. Když mi někdo vykládá, jak je hrozný jezdit po ostrovech v Řecku, tak se tomu jen směju. Jinak cesty v Izraeli velice kvalitní, jen na silnicích mimo města pozor, když prší, jsou tam prohlubně označený značkama, tak po dešti je v jich opravdu hodně vody a jednou v noci, jsme málem tak utopili auto. Protijedoucí, hlavně kamiony moc neřeší, že by vám v noci zhasli dálkový světla.


sam-5845.jpg

0 Citovat

Diky, to Cal Auto ale vypada, ze uz asi neexistuje ...

0
11 reakcí