Ahoj, rád bych si tuto jízdenku pořídil na cestu do Frankfurtu a zpět. Hledal jsem kde ji zakoupit a neúspěšně. Můžete mi poradit, URL kde je k zakoupení?  .

Něměcko s měsíční jízdenkou za 49 eur

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Ahoj, rád bych si tuto jízdenku pořídil na cestu do Frankfurtu a zpět. Hledal jsem kde ji zakoupit a neúspěšně. Můžete mi poradit, URL kde je k zakoupení?

0

Nectes, nevis.

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...oprava_jla

0 Citovat

Na idnes píšou toto:

Pořízení výhodné celoněmecké jízdenky za měsíční paušál 49 eur (1 150 korun) je možné hned několika způsoby. Prostřednictvím aplikace Deutschland Ticket, na webových stránkách či v aplikacích většiny přepravních společností, i včetně kupříkladu zákaznických center dopravce Deutsche Bahn.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/d...oprava_jla

0 Citovat

Například tady: https://www.bahn.com/en/offers/r...landticket

 

Btw na cestu do Frankfurtu bude lepší volbou Flixbus, pokud teda nemáš nějakou zálibu v přestupech - na cestě z Prahy jich máš minimálně 5 a cesta zabere přes 12 hodin.

0 Citovat

Jáchym: Jakých 5 přestupů? Lze i s jedním. A při včasném nákupu přes ČD se dá dostat na nižší cenu, než s tou měsíční jízdenkou a bez limitace pouze na regionální vlaky. 



frankfurt.png

2 Citovat

Tazatel píše, že chce tu jízdenku na cestu do Frankfurtu a zpět. Proto hádám, že tam plánuje jet regionálními vlaky, což mi právě nedává smysl (pokud by cestu nechtěl rozložit třeba na týden se zastávkami po Německu).

 

Jinak ta cena přes ČD je opravdu pěkná, čekal jsem spíš kolem tisícovky a víc.

0 Citovat

tak jako šoto výlet proč ne, že ? pro někoho je právě to, že jede s prestupy max regioexpresy (ci co je strop pro ten listek) prave ten smysl cesty.

0 Citovat

Len ten listok sa kupuje cez apku db (zrejme aj ine platformy co to ponukaju) ako aboticket. T.j. ti sami strhnu peniaze z uctu kazdy mesiac. Tak bacha na to. Zrusit sa to da vzdy do 10dna mesiaca (trebars chces na maj, kupis v maji a do 10.5. to musis zas zrusit aby ti to nedali aj na jun)

V appke db to zrusit nejde, mozno na webe, tam som zatial nekukal ale mne to cele preplaca zamestnavatel, tak mi to je sumafuk :)

0 Citovat

Pro frekventované pasažéry je tento Deutschland-Ticket jistě super jízdenka za 49€. 

Pro občasné pasažéry asi zbude jen vzpomínka na loňský Klima-Ticket za 9€. (Škoda, že jsem jej použil jen 3 dny)

0 Citovat

Tak vzhledem k cenám vlaků a MHD v Německu se to může vyplatit už při prodlouženém víkendu. Napadá mě třeba Mnichov, kde je toho v okolí spousta. MHD v Mnichově + jeden výlet v okolí (např. Neuschwanstein) a už jsme nejspíš na částce převyšující 50 EUR

0 Citovat

Do Mnichova a po Bavorsku se dalo za rozumné peníze cestovat vždycky na jízdenku Bayern Ticket, cena je podle počtu pasažérů.

https://www.bahn.com/en/offers/r...or-bavaria

Případně mírně dražší Bayern Bohmen Ticket, který částečně platí i v ČR.

https://www.bahn.de/angebot/regi...men-ticket

 
0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Pro frekventované pasažéry je tento Deutschland-Ticket jistě super jízdenka za 49€. 

Pro občasné pasažéry asi zbude jen vzpomínka na loňský Klima-Ticket za 9€. (Škoda, že jsem jej použil jen 3 dny)

 

Jak probíhal nákup této jízdenky Deutschland-Ticket 49 EUR? Deutsche Bahn neakceptuje platbu kartou (pouze inkaso z účtu EUR).

 

Prosím, má někdo praktické zkušenosti? Chci jízdenku pouze na jeden měsíc.

 

Děkuji.

0 Citovat

Praktické zkušenosti jsou takové, že prý regionální doprava je netřískaná skoro jako loni v létě (=masakr) a když si v půl měsíce vzpomenete, že byste ji rád použil (tu jízdenku), tak máte peška, až další měsíc. 

1 Citovat

Koupit třeba u nějakého provozovatele MHD. Před pár týdny jsem koukal, že na webu MHD v Mnichově lze DeutschlandTicket zaplatit kartou.

 

Jinak EUR účet můžete vyřešit snadno např. Revolutem. Bude se hodit i později při cestování. A spousta českých bank už dnes nabízí cizoměnový účet zdarma.

1 Citovat

Děkuji za příspěvky. 

K té platbě kartou: Deutsche Bahn má tzv. SEPA Lastschrift (česky inkaso):. Neznám českou banku, která nabízí inkaso z eurového účtu. Proto jsem se ptal na tu platbu kartou. Zda Revolut nabízí inkaso, nevím, upřímně jejich chatu se ptát nebudu.

Zkusím to MHD v Mnichově.

0 Citovat

Deutsche bahn je ako wizzair. Do poslednej minuty nevies ci ti to pojde.

Novy tyzden a novy strajk na obzore.

0 Citovat

ahoj,

už máte někdo zkušenost s pořízením a následným zrušením?

potřeboval bych jí jen na měsíc červenec, respektive na první týden v měsíci, četl jsem že se to musí udělat do 10.7. , takže 9.7. a to bych se chtěl vracet.

předem díky za info!

0 Citovat

Já jsem aktivoval Deutschland-Ticket přes Deutsche Bahn. Peníze by si měli strhnout 1.7. Jakmile to strhnou, tak hned zruším předplatné. Takže by to mělo platit jen pro červenec.

Lhůta pro storno je vždy 10. dne v tom měsíci, aby předplatné nebylo aktivní další měsíc.

https://www.wanderingermany.com/...-tourists/

Detailní popis v anglickém jazyce, jsou tam názorné vysvětlivky.

0 Citovat

díky, našel sem tam vše potřebné

0 Citovat

Este sa da vyuzit na urcitych trasach ic za 9.90€. casova uspora zanedbatelna ale clovek sa aspon vyhne jeblim spolucestujucim v najrusnejsom case.

https://www.deutschebahn.com/de/...e-10713258

0 Citovat

4.jula inak opat db strajk, tak bacha na to

0 Citovat

Děkuji za info. Zítra (30.6.2023) má padnout finální rozhodnutí. 

 

0 Citovat

Za jul by ti mali strhnut peniaze 3.7., mne teraz prislo avizo o planovanej platbe.

V maji ked som si to aktivoval (hned 1.5), peniaze strhli az okolo 27.5.

0 Citovat

Za jul by ti mali strhnut peniaze 3.7., mne teraz prislo avizo o planovanej platbe.

V maji ked som si to aktivoval (hned 1.5), peniaze strhli az okolo 27.5.

 

To bylo přes Deutsche Bahn nebo jiného provozovatele? Ten Deutschland-Ticket byl platný již v květnu (maji), ačkoliv si peníze strhli okolo 27.5.?

 

0 Citovat

Deutsche bahn mam, ano bol platny uz v maji aj ked si strhli peniaze tak neskoro, no vtedy to len zacinalo, mali v tom mensi chaos, cul sa snazia strhavat hned.

 

0