Ahoj, rád bych si tuto jízdenku pořídil na cestu do Frankfurtu a zpět. Hledal jsem kde ji zakoupit a neúspěšně. Můžete mi poradit, URL kde je k zakoupení?  .

Něměcko s měsíční jízdenkou za 49 eur

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

rogernyman: obržen obyčejný dopis.. ano je to asi doplatek 5 EUR navíc k 49 EUR ... to neřeším, když je to pakatel... a hlavně neumím dobře něměcky... poslal jsem v screenu vše co je napsané v dopise, nic víc... jsem lajk a jiné informace nemám...

Gigo15: kupoval jsem ticket v květnu a systém mi vzal IBAN na český korunový účet, mohlo se to časem změnit a ted to nejde...

0 Citovat

Gigo15: kupoval jsem ticket v květnu a systém mi vzal IBAN na český korunový účet, mohlo se to časem změnit a ted to nejde...

To by mohlo být, já to zadával někdy v polovině června 2023.

1 Citovat

z.matejka napsal(a):

Tak teď jsem našel v aplikaci tohle. Tak to vypadá, že by to mělo ok.

Zdravím, není u vás něco nového? Nezkoušel jste na tu jízdenku třeba jezdit, nebyl s tím nějaký problém?

Teď jsem si všimnul v tom  vašem screenshotu v citaci, že v té aplikaci máte červeně uvedenu poznámku "ticket cancelled" (jízdenka zrušena), a to jak u měsíce srpen, tak u září . To působí podezřele, jako by ta jízdenka skutečně už neplatila. I je zvláštní, že jsou obě jizdenky zobrazeny v takovém zešedlém módu.

z toho druhého screenshotu z webového rozhraní DB jsem toho moc nepochopil.

Jak vy tu situaci teďka chápete? Zkoušel jste jízdenku použít, jezdíte na ni,, nebo přišla vám od DB ještě nějaká další komunikace, kterou jste zde neuvedl? děkuji 

0 Citovat

Gigo15 napsal(a):

Gigo15: kupoval jsem ticket v květnu a systém mi vzal IBAN na český korunový účet, mohlo se to časem změnit a ted to nejde...

To by mohlo být, já to zadával někdy v polovině června 2023.

Pardon, takže jestli jsem pochopil správně, když jste tam někdy v červnu zadával ten IBAN korunového účtu vedeného u české banky, tak vám systém nahlásil chybu a hlavně vůbec nevygeneroval jízdenku (např. do aplikace)? Můžu se zeptat, u které české banky to bylo? děkuji 

0 Citovat

Tento vikend som vyuzil 49€ listok uplne naplno, ked som sa vybral zo severu az do susedneho luxemburska.

V piatok skory ranny start bol super napad, ziadne tlacenice vo vlakoch avsak niekedy ani 35min na prestup nemusi stacit, nastastie aj pripoj meskal 10min, tak sa v pohodicke dostavam do maleho statu kde je bezplatna verejna preprava.

Smerom tam 4 prestupy, cesta cca 9.5hod (aj s prestupmi), v dvoch vlakoch kontrola listku, v poslednom useku aj tesne pred hranicami.

Lux velmi skvele miesto na turistiku v oblasti mullerthal (dal som skoro celu trasu 2). V hlavnom meste menicko za ludovych 13€ (polievka,salat,hlavne jedlo, dezert), pivo od 5.5€.

Nazad rovnaka vlakova doprava len s tym, ze vlaky v nedelu napraskane, usek koblenz-kolin ako za starych skolskych casov, ked sa v ulicke nedalo hybat.

Kazdy vlak meskal, co sa mi vypomstilo v munsteri, meskanie 15min, cas na prestup 14min. Regionalne vlaky tu na seba necakaju.

Ic vlaky taktiez meskali min 30min.

Listok mi kukali len raz a aj to len na lux.strane.

Supravy boli rozne,doubledecker, klasicke, nove, stare, preklimovane jak niekde v azii ci totalne teplo.  

Najkrajsi usek koblenz - trier. Rieka, kopce, vinice

Jazdu s deutsche bahnom som si vycerpal aspon na 5rokov, cul.pojdem max na vzdialenost jedna hodina:)

 

0 Citovat

baca12: díky. Když jste uváděl délku cesty tam 9,5 hodin , tak jste mohl i napsat odkud že severu jste jel, z Hamburku?

Píšete, že je v Lucembursku bezplatná veřejná doprava, to jsem četl i jinde. Tak proč vás teda při cestě zpátky kontrolovali zrovna na lucemburské straně? To jste se prokazoval teda taky tím D-Ticketem?

To je zvláštní, má ta bezplatná doprava v Lucembursku nějaká omezení? nebo snad neplatí při mezinárodní přepravě (ani na lucemburském území)? díky 

0 Citovat

Lucemburský průvodčí kontroluje jízdenky na přeshraniční spoje, protože přeprava je bezplatná jen do poslední lucemburské stanice, dále (=mezistátní přeprava) je už třeba mít nějakou platnou jízdenku.

Omezení je na druhou vozovou třídu, první je placená.

 

 

0 Citovat

kupování 49,- Eur lístku (Bad Schandau/Dresden) hezky glosuje pan Marek Švehla.

Das Jízdenka • časopis RESPEKT  (č.34, vyšlo 21.8.)

1 Citovat

Jiří Petrák:

dobrý den,  není u vás něco nového ohledně D-Ticketu, nějaký email o zrušení předplatného apod.?

K té upomínce, kterou jste zde sdílel, mi teda přijde divné, že ten nějaký poplatek nebo sankce 5 Eur není od nich nijak zdůvodněn. Tedy pokud jste opravdu sdílel celý dopis a to zdůvodnění se neskrývá pod nějakým tím zažluceným políčkem, což moc nepředpokládám...

Chápu, že jste to zaplatil, když je to malá částka, ale stejně předepsat k úhradě poplatek 5 Eur a nenapsat, za co to je, mi od nich přijde celkem jako drzost, zvláště když nereagují na maily..

0 Citovat

z.matejka napsal(a):

A na stránkách DB pro změnu toto...

z.matejka: nemohl byste sem prosím napsat, jaký byl u vás další vývoj ohledně D-Ticketu? Zda vám mezitím částku strhli z účtu (nepředpokládám), zda se vám pak jízdenka zobrazovala v aplikaci (ten poslední screenshot mi přišel spíš jako neplatná jízdenka), zda jste na ni jezdil, prošlo to při kontrole, příp. zda se vám podařilo to předplatné ukončit (chtěl jste to myslím jen na srpen, už máme září)? Ocenil bych od vás takovou informaci. díky 

0 Citovat

Moje zkušenosti s D-Ticketem

Jízdenku (na červenec a srpen) jsem koupil 12.7. přes web DB. Jediná možnost byla platba inkasem (SEPA lastschrift), chtěli po mě jen IBAN, ale žádné další údaje pro úspěšné provedení inkasa mi nedali, proto jsem nemohl souhlas k inkasu ve prospěch DB ve své bance udělit (je k tomu potřeba tzv. CID a UMR). Jízdenka se mi nicméně ihned objevila v DB Navigatoru a jevila se jako platná. 19.7. se DB pokusily platbu inkasovat, samozřejmě neúspěšně. V oznámení o neprovedené platbě mi banka (Fio) sdělila CID i UMR neúspěšného inkasa, takže jsem inkaso nastavil a pro jistotu napsal e-mail DB, že "už můžou" a jestli je všechno v pohodě. Dodnes nemám odpověď (ale už ji samozřejmě ani nepotřebuji).

No nic, koncem července jsem vyjel na šest dní do Mnichova a okolí.

V DB Navigatoru se pak automaticky objevila jízdenka na srpen.

Pak (7.8.) mi přišel e-mail, že jsem nezaplatil dluh a že mám lhůtu na úhradu s tím, že nemůžu kupovat další jízdenky. Ale D-Ticket byl stále platný. Teprve když jsem přijel domů k rodičům, kam mi chodí pošta, zjistil jsem, že mi přišly dva dopisy od DB (první hned 20.7.) s upomínkou a výzvou k úhradě (částka byla pouze 2 x 49 €, bez dalších poplatků). Ale pouze s druhým dopisem poslali i e-mail. Dluh jsem měl zaplatit klasickým SEPA převodem, poslali k tomu "verwendungszweck" (Fio banka to nazývá "reference platby") a zdůraznili, že je důležité ho zadat. Všechno prošlo v pohodě.

Do 10.8. jsem každopádně na abo.bahn.de D-Ticket zrušil kliknutím na tlačítko (i když ty stránky zlobí a někdy se na ně dostanete až na několikátý pokus), nemusel jsem nikam posílat e-mail. Naopak mi ihned přišel potvrzovací e-mail, že D-Ticket mi skončí k 31.8.

Takže jsem v sprnu jel ještě do Norimberka a o dva týdny později do Frankfurtu a okolí (od Heidelbergu po Kolín nad Rýnem). Vyzkoušel jsem RE vlaky, S-bahn, U-bahn, tramvaje i autobusy (i meziměstské), všechno úplně bez problému. Ani jednou jsem neukázal občanku, většinou stačilo jen nechat načíst D-Ticket (někdy nestačil jen printscreen, chtěli, abych posunul obraz, i když všechny potřebné údaje byly na jedné obrazovce) nebo jen ukázat, že vůbec tu jízdenku mám.

Celkově hodnotím D-Ticket jako skvělou věc, nejen kvůli ceně, ale hlavně proto, že jsem nemusel řešit tarifní zóny, ceny, dobu platnosti jednotlivých jízdenek apod. Prostě sednete kdykoli kamkoli (kromě IC a ICE samozřejmě) a jedete. Do Frankfurtu jsem jel čtyřmi vlaky asi osm a půl hodiny, ale dalo se to zvládnout, i když občas jsem musel stát (ne proto, že by ve vlaku nebylo místo - i když některé byly opravdu narvané - ale proto, že už mě bolel zadek :)).

Přístě ale kašlu na DB (pokud nezmění systém nákupu) a D-Ticket koupím přes Fahrplaner nebo MVV-App apod., zkrátka přes apku, která umožňuje zaplatit kartou a jízdenku jednoduše zrušit přes odkaz uvedený v e-mailu.

0 Citovat

všechno, co jsem napsal ke komentáři Tiiggse, se mi bohužel vymazalo.

0 Citovat

Chci se zeptat, kdo jste teď jezdili s Deutschlandticketem trochu po Německu, stalo se vám vůbec někdy, že by při kontrole jízdenky po vás chtěli ukázat i průkaz totožnosti (ať už průvodčí ve vlaku nebo revizor v MHD)? diky

0 Citovat

Ano, stalo se to při první kontrole ve vlaku Deutsche Bahn. Tvrdila mi, že musí vidět průkaz totožnosti a že to musí zadat do systému.  Při dalších kontrolách už to nechtěli.

0 Citovat

Zajímavé. Po mně občanku při první kontrole nechtěli (byla to S-Bahn Dresden, která snad spadá pod Deutsche Bahn), ani potom, ale neměl jsem D-Ticket přes DB. Vy jste asi měl D-Ticket koupený přímo přes DB, že?

 

0 Citovat

Zajímavé. Po mně občanku při první kontrole nechtěli (byla to S-Bahn Dresden, která snad spadá pod Deutsche Bahn), ani potom, ale neměl jsem D-Ticket přes DB. Vy jste asi měl D-Ticket koupený přímo přes DB, že?

 

Ano, D-Ticket koupený přímo přes DB - Deutsche Bahn.

0 Citovat

Panenka skakava,uz tu onanujes nad tym 49€ listokom min 2mesace

1 Citovat

Jiří Petrák napsal(a):

Gigo15: kupoval jsem ticket v květnu a systém mi vzal IBAN na český korunový účet, mohlo se to časem změnit a ted to nejde...

Jiří Petrák: Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jestli u vás není nějaký nový vývoj ohledně toho zdlouhavého ukončení  předplatného D-Ticketu ze strany Deutsche Bahn? děkuji 

0