Plánuji zakoupit si Deutschland-Ticket 49 EUR na červenec 2023. Platí pouze do posledního místa v Německu kromě výjimek pro vybrané stanice v zahraničí. Když pojedu z ČR přes Cheb do Norimberku, tak mohu využít Deutschland-Ticket od Schirndingu (je to RE vlak). Do Chebu mohu jet na vnitrostátní jízdenku. Takže jsem nucen zakoupit si mezinárodní jízdenku Cheb - Schirnding. Prosím, probíhá kontrola jízdenek v úseku Cheb - Schirnding? Kde nastupuje německý průvodčí a vystupuje český průvodčí? Včasná jízdenka do Norimberku je neskutečně drahá (800 Kč za jednu cestu). Deutschland-Ticket využiji při pobytu v Německu.   Děkuji.    .

Nákup přeshraniční jízdenky / Deutschland-Ticket 49 EUR

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

6 reakcí

Plánuji zakoupit si Deutschland-Ticket 49 EUR na červenec 2023. Platí pouze do posledního místa v Německu kromě výjimek pro vybrané stanice v zahraničí.

Když pojedu z ČR přes Cheb do Norimberku, tak mohu využít Deutschland-Ticket od Schirndingu (je to RE vlak). Do Chebu mohu jet na vnitrostátní jízdenku.

Takže jsem nucen zakoupit si mezinárodní jízdenku Cheb - Schirnding. Prosím, probíhá kontrola jízdenek v úseku Cheb - Schirnding? Kde nastupuje německý průvodčí a vystupuje český průvodčí?

Včasná jízdenka do Norimberku je neskutečně drahá (800 Kč za jednu cestu). Deutschland-Ticket využiji při pobytu v Německu.

 

Děkuji.

 

0

Nejlevnější je zakoupení jízdenky z vaší výchozí stanice v ČR do bodu: "Cheb st. hr.". Lze to zakoupit jen na kamenné pokladně ČD (ne v e-shopu apod.), ale na toto lze navázat Deutschland Ticket. Pokud tento neplatí až na státní hranici (to to tak bylo s ticketem za 9,- eur), pak by Vám měla prodat poslední segment (z hranice do Schirndingu) průvodčí ve vlaku. V RB chodí hned za zast. Pomezí, v RE jak kdy. Případně lze mít i tu jízdenku Cheb - Schirnding (porovnat co je výhodnější). 

Průvodčí by měli jezdit vždy až do Chebu (německý personál). 

 

 

0 Citovat

Já jsem hledal v e-shopu ČD právě tu stanici "Cheb st. hr.", ale to mi nenašlo. V RE z Chebu do Norimberku (RE regionální expres DB Regio AG) jsou zastávky Cheb a pak Schirnding (nikoliv Pomezí nad Ohří jako u toho druhého osobního vlaku, co jezdí z Hofu do Marktredwitz, kde zde končí a nenavazuje na vlaky z Prahy / Plzně).

Zpáteční jízdenka Cheb - Schirnding (mezinárodní jízdenka) vyjde levněji přes ČD (212 Kč) než u Deutsche Bahn přes jejich e-shop (13,8 EUR asi 327 Kč).

 

 

0 Citovat

Deutsche Bahn mi sdělili, že Deutschland-Ticket 49 EUR platí do Schirndingu, nikoliv na hranici s CZ.

Na kamenné mezinárodní pokladně mi vystavili mezinárodní jízdenku + vnitrostátní jízdenku tak, aby to bylo nejlepší.

 

Děkuji.

0 Citovat

Gigo15 napsal(a):

...

Zpáteční jízdenka Cheb - Schirnding (mezinárodní jízdenka) vyjde levněji přes ČD (212 Kč) než u Deutsche Bahn přes jejich e-shop (13,8 EUR asi 327 Kč).

Jde to i levněji osobáčkem (Länderbahn): Cheb - Schirnding za 44 Kč (zpáteční tedy za 88 Kč).

0 Citovat

Ano, jde to levněji, ale tento osobní vlak nenavazuje na rychlíky Západní expresy z Prahy / Plzně.

0 Citovat

Tak nikdo nic nekontroloval v německém vlaku (RE regionální expres z Chebu do Norimberku) , žádný průvodčí nepřišel. RE byl narvaný.

Zpátky z Norimberku do Chebu (RE regionální expres) taky nikdo nic nekontroloval, vlak byl poloprázdný.

 

0
6 reakcí