Zdravím, využili jsme nabídku a na začátek května 2024 jsme si zde koupili letenky na Mauricius. Ted tam chceme půjčit auto na 14 dní. Máte někdo nějakou zkušenost čemu se vyhnout a co je dobré za rozumné peníze. Asi bych chtěl i nějaké to pojištění depozitu, nechci se tam handrkovat o škrábanece .......... .  Našli jsme docela dobré ceny u EconomyBookings - máte na ně nějaké reference nebo rady co si brát a co ne. Případně kde jinde objednat malé auto na letiště a zase tam vrátit. Děkuji i za případné jiné rady , postřehy a zkušenosti .... třeba i s ubytováním. Nejede také někdo v ten termín?? Díky moc Pavel  .

Mauricius - půjčení auta

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Zdravím, využili jsme nabídku a na začátek května 2024 jsme si zde koupili letenky na Mauricius. Ted tam chceme půjčit auto na 14 dní. Máte někdo nějakou zkušenost čemu se vyhnout a co je dobré za rozumné peníze. Asi bych chtěl i nějaké to pojištění depozitu, nechci se tam handrkovat o škrábanece .......... . 

Našli jsme docela dobré ceny u EconomyBookings - máte na ně nějaké reference nebo rady co si brát a co ne. Případně kde jinde objednat malé auto na letiště a zase tam vrátit.

Děkuji i za případné jiné rady , postřehy a zkušenosti .... třeba i s ubytováním.

Nejede také někdo v ten termín??

Díky moc Pavel

0

Moje dobrá zkušenost Maki Car rental: 

https://www.maki-car-rental.com/rent-a-car/

Jak si stojí cenově nyní nevím.

0 Citovat

Ahoj, my měli letos na jaře půjčenou Toyout Vitz (economy) přes localrent.com. Komunikace v pohodě, cena za 11 dní 329 EUR. Měl se platit depozit dalších 625 EUR, ale na místě nic nechtěli. Platba cash v MUR nebo kartou.

Často se mezi cestovali doporučuje Pingouin Car Rental. Takhle s předstihem bude v pohodě, u nás už byli vybookovaní.

H.

0 Citovat

@hoj, můžu doporučit olamauritius.com + připojištění půjčeného vozidla např. u axa poj. A pak klasika...vše pořádně zkontrolovat a vše nafotit. 

0 Citovat

info_57455 napsal(a):

Děkuji i za případné jiné rady , postřehy a zkušenosti .... třeba i s ubytováním.

Mně se nejvíce jako výchozí bod líbil Flic en Flac. Spousta ubytovacích možností, hodně restaurací, velký supermarket, lékárna, bankomaty, hezká pláž a ještě hezčí pár minut chůze ve Wolmaru, kousek do safari parku Casela.

Aktuální gastro tipy jsou sepsané tady:
https://www.jidlonacestach.cz/mauricius/

0 Citovat

Meli jsme pujcene od https://www.carrental-mauritius.com/

Personal v pujcovne pratelsky, prileteli jsme kvuli tajfunu - na ostrove neslo pristat - o den pozdeji a bez jakychkoliv otazek automaticky ten den nepocitali (u vilky pres airbnb jsme to stesti nemeli, pani prestala komunikovat po prvnim dotazu na moznost slevy).

Stav aut uz byl trosku horsi - sjete gumy, trochu prokluzujici spojka, ale tech 10 dni to s nami dalo. Asi bych ale priste volil neco nadnarodniho.

Doporycuji automat, pri rizeni vlevo na mistnich uzkych cestach ma pak clovek o jednu starost mene.

Pokud jste jen trochu rybari, rozhodne doporucuji zkusit big game na tunaky a marliny, na Mauriciu je to nejlevnejsi co jsem kde ve svete(cca do 500EUR za den lod pro 4-5 rybaru) videl a pry se skoro vzdycky neco chyti a ousboje s rybou jsou neuveritelne. Cesrtvy vlastnorucne chyceny tunak je super gastro zazitek.

Podrobne jsem sepsal zde i s pomerne dobrodruznou cestou na ostrov https://www.zajedeme.cz/mauricius/

0 Citovat

Bylo by tam něco bez kreditky, částečné platby předem, ideálně i s příplatkem SCDW s nulovou spoluúčastí bez řešení škrábanců a nehod, žádný depozit v eurech, stačil by mi malý automat tak na týden. Nemusí být ani na letišti, stačí klidně až někde na pobřeží (Flic).

Kdy ideálně se doporučuje na Mauriciu bookovat auta dopředu..  Budu tam v říjnu. Ve stylu zjednodušeně, bez starostí, tak jako to třeba probíhá ve Státech nebo na Kanárech. 

 

0
6 reakcí