Dobrý den, letíme do Lisabonu a poprvé v životě si budu půjčovat auto. Přes rentalcars.com jsem si už zaplatil od společnosti Klass Wagen auto na 14 dní. Nejsou mi ale jasné 2 věci: sídlí od letiště cca 2 kilometry. Psali něco o kyvadlové dopravě.. Chápu to správně, že někde před hlavním vchodem letiště jezdí tam a zpět nějaký jejich bus/dodávka, a zdarma mě hodí do té jejich půjčovny?   V podmínkách píšou, že při vyzvedávání auta, i když to už mám dopředu zaplaceno, budou chtít moji kreditku a strhnou si tam na 14 dní 2400 EUR a po odevzdání auta je vrátí zpět. Chápu to správně? Je to normální postup u autopůjčoven?   Máte někdo s Klass Wagen zkušenosti? Díky za vaše zkušenosti a rady.  .

Půjčení auta v Portugalsku (Lisabon letiště)

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

12 reakcí

Dobrý den,

letíme do Lisabonu a poprvé v životě si budu půjčovat auto. Přes rentalcars.com jsem si už zaplatil od společnosti Klass Wagen auto na 14 dní. Nejsou mi ale jasné 2 věci:

  • sídlí od letiště cca 2 kilometry. Psali něco o kyvadlové dopravě.. Chápu to správně, že někde před hlavním vchodem letiště jezdí tam a zpět nějaký jejich bus/dodávka, a zdarma mě hodí do té jejich půjčovny?

 

  • V podmínkách píšou, že při vyzvedávání auta, i když to už mám dopředu zaplaceno, budou chtít moji kreditku a strhnou si tam na 14 dní 2400 EUR a po odevzdání auta je vrátí zpět. Chápu to správně? Je to normální postup u autopůjčoven?

 

Máte někdo s Klass Wagen zkušenosti?

Díky za vaše zkušenosti a rady.

0

Kyvadlová doprava zdarma (zaplatil jste si ji v ceně půjčení auta) i depozit jsou běžné. Depozit vrátí celý nebo ho mohou částečně/úplně použít na krytí případných škod (nebo "škod") na autě, na úhradu pokut atd. - detaily najdete v podmínkách půjčovny.

EDIT: konkrétní půjčovnu ani výši depozitu neřeším, jen to, jak s ním může půjčovna naložit.

0 Citovat

Ano, jen bude asi třeba zatelefonovat, aby přijeli.

Půjčovně s takto vysokým depozitem (v Evropě není taková výše běžná) bych doporučil se vyhnout, zvlášť nezkušeným s půjčováním aut (a zvlášť v některých zemích jižní Evropy), když je možné mít (klidně i za podobně nízkou cenu) u jiných půjčoven depozit o 40 až 50 % nižší. Určitě je třeba mít kvalitní externí pojištění depozitu (ne Axa apod.), což ale i tak nemusí vždy stačit a budou s tím starosti. Podle recenzí hodně tlačí (včetně lží, že by externí pojištění nestačilo na škrábance), aby si lidi připlatili předražené připojištění. U takovéto půjčovny je velká pravděpodobnost, že daný škrábanec na autě už byl dříve. Chce to mít auto perfektně nafocené s polohou, ale ani to nemusí nezkušeným pomoci. Když půjčují třeba VW Polo za 35 eur nebo Škodu Scala za 41 eur na týden koncem června, je velké riziko, že se budou snažit vydělat na něčem jiném.

2 Citovat

Bezny depozit se pohybuje 900-1500€, pokud nepujcujete luxusni auto.

0 Citovat

Kyvadlová doprava může skončit také tím, že budete muset podepsat poškození vozidla, které vám najdou. Pokud  nepodepíšete nepojedete na letiště. Toto jsem taky četl na jednom fóru o půjčovnách.

0 Citovat

@Audit: dobrý postřeh, ale... při půjčení auta se může teoreticky udát/podělat tolik věcí, že pokud chce mít člověk 100 % jistotu že nebude mít problém, tak by si auto snad ani nemohl půjčit...

Pro zajímavost: měl jsem jen 2x auto přímo z letiště, jinak vždycky kyvadlová doprava, a nikdy nebyl problém. Což neznamená, že někdy nemůže nastat...

0 Citovat

@Libor_S: řešil jsem s AXA (tedy s NL nebo UK odnoží, ne s českou) pojistnou událost na půjčeném autě a bylo to bez problémů, uhradili to do posledního € a bez průtahů.

0 Citovat

@divan: Jaký měla ta odnož limit? Česká Axa ho má o dost nižší než 2400 eur. Nevím, jaká je praxe, ale jak jsem tu psal nedávno, pojistné podmínky u české Axy zahrnují jen část situací, které mohou nastat, v porovnání s lepšími možnostmi připojištění, takže záleží, co jsi konkrétně řešil.  

0 Citovat

Už si nepamatuju limit. Řešil jsem poškození karoserie, střechy a dveří při pokusu o vykradeni auta.

0 Citovat

Podle recenzí klasický modus operandi šmejdů a la Goldcar. Opticky nízká cena, následně snaha vnutit vlastní drahou pojistku a/nebo nachytat zákazníka na drobných kosmetických poškozeních při převzetí. 

1 Citovat

Moc díky za názory a zkušenosti. Mě se ten depozit hned zdál vysoký a už jsem četl na EN webech recenze, že řeší každý škrábanec a z depozitu vrací jen něco.. Už jsem jim to zrušil, měli by mi vrátit peníze v plné výši.

 

Našel by se tedy někdo, kdo má dobré zkušenosti s půjčovnou z Lisabonu? Mě přijde, že všichni co jsou na Rentalcars.com mají ty depozity přestřelené a ty recenze hodně smrdí, jakoby si to psali sami...

0 Citovat

Ja som mal 2 roky dozadu auto z lisabonského letiska cez Europcar. Všetko prebehlo bez problémov.

1 Citovat

V Lisabonu jsem měl před pár lety půjčený auto napřímo u Centauro. Zrovna měli na jejich webu akci, kdy se vyplatilo vzít si auto s plným pojištěním, než se základním. 

1
12 reakcí