Má někdo zkušenost s rušením rezervace kvůli poklesu ceny, jak se běžně dělá u Rentalcars? Zde je sice refundace nejprve formou rezervačního kreditu na příští nákupy, což by mi nevadilo. Ale vadí mi ustanovení čl.55 VOP.: Společnost si vyhrazuje právo nevydat Rezervační kredit ani vrátit peníze za jakoukoli transakci, která se považuje za neprovedenou v dobré víře s úmyslem pronajmout si vozidlo (např. transakce provedené ve finanční prospěch Nájemce).  .

Discovercars.com

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Má někdo zkušenost s rušením rezervace kvůli poklesu ceny, jak se běžně dělá u Rentalcars? Zde je sice refundace nejprve formou rezervačního kreditu na příští nákupy, což by mi nevadilo. Ale vadí mi ustanovení čl.55 VOP.: Společnost si vyhrazuje právo nevydat Rezervační kredit ani vrátit peníze za jakoukoli transakci, která se považuje za neprovedenou v dobré víře s úmyslem pronajmout si vozidlo (např. transakce provedené ve finanční prospěch Nájemce).

0

Nevím, jak to funguje u Rentalcars, ale u Discovercars jsem v dubnu a začátkem května měnil rezervaci kvůli výraznému poklesu ceny asi 5x zhruba po týdnu (poslední změna 2,5 dne před půjčením, původní rezervace asi v únoru). Při první a poslední změně jsem měnil i počet dní, což by z hlediska toho článku mělo být v pohodě, ale jinak jsem měnil jen čas o půl hodiny, abych se dostal na aktuální ceny a případně mohl změnit i půjčovnu a typ auta (půjčovnu jsem měnil jednou). Chápu, že s těmi změnami mají administrativu a přitom jejich provize je jen 3,5 % (po kliknutí na mail se slevou, který průběžně chodí), což třeba u mě bylo jen asi 1,75 eur, takže se asi chtějí někdy bránit tomu, aby je někteří zatěžovali takovými drobnými změnami mnohokrát a často a ještě jim za to dávali kredit na pár dalších centů (nebo dokonce vraceli peníze na kartu). Změně ale zabránit nemůžou. Nebo mají možná jiný důvod, proč ten článek napsali.

Kdo uvažuje o budoucí změně (tj. při rezervaci déle dopředu a sledování cen asi zde většina), měl by si raději vybrat možnost partial prepayment, kde se platí hned jen provize a případně pojištění spoluúčasti, čímž jsou rozdíly u placené částky při změnách malé.

Jinak já jsem při první změně nejdřív rezervoval na stejný termín znovu a pak zrušil původní rezervaci, protože jsem o vracení na kredit nevěděl, ale dali mi bonus 25 % pro využití na další rezervace (pokud bych chtěl peníze vrátit, což asi na požádání lze, bylo by to pochopitelně bez bonusu). Nevím, v jakých případech bonus dávají, ale asi ne vždy. Jako důvod zrušení jsem vybral novou rezervaci, tak to mohlo být kvůli tomu. Při asi 3. změně nastala situace, kdy mě po nastavení změny času o půl hodiny nedali možnost výběru jiné půjčovny a auta a oznámili, že se ozve zaměstnanec. Další den přišlo potvrzení na nový termín a aktuální cenu (možná jsem to musel potvrdit i já, už nevím). Vzhledem k tomu, že cena celkem klesla asi na třetinu a nečekal jsem, že to půjde dál dolů, tak se to asi vyplatilo.

Měl jsem v Olbii od RentSmart24 úplně nový Fiat Panda hybrid za 10 eur na den s depozitem 500 eur na kreditce bez jakýchkoli problémů (online check-in, takže na místě mi dali rovnou bez řečí papíry a auto). Spoluúčast byla 1000 eur (na požár a krádež 1900 eur, což jsem se dozvěděl až během online check-inu, ale limit pojistky jsem měl 3000) a pojištění spoluúčasti od Discovercars. Když koukám na printscreen, zaujala mě poznámka third-party deductible (500 eur), což je asi neobvyklé a nevím, jestli toto pojištění spoluúčasti běžně zahrnuje.

0 Citovat

Máte někdo zkušenost s full coverage od Discovercars? Zejména pokud došlo k nějakému poškození auta a potřebovali jste proplatit škodu? Podle recenzí na jejich stránkách proplatí vzniklou škodu do několika dní od dodání potvrzení o její výši. Potřebovali jste někdy toho využít a jaké s nimi máte zkušenosti? Předem díky za každou radu a informaci.

0 Citovat

Věděl by někdo jaký je rozdíl pro klienta při rušení rezervace mezi částečným a úplným předplacením ceny za půjčení. Nějak jsem to nedohledal.

0
3 reakce