Dobrý den všem, chtěl bych se na vás obrátit s dotazem rezervace míst ve vlaku EC356. Objednal jsem jízdenky pro mamku a její kamarádku na cestu z Praha do Mnichova na oficiálních stránkách ČD, kde mi bohužel nenabízí výběr místenky. Zkusil jsem tedy nasimulovat objednání přes německé stránky bahn.com a tam taky ne. Jsem z toho zmaten jelikož všude čtu, že rezervace místo je možná, ale nikde mi to nabízí, ani za poplatek. Jak to tedy je s místy, vylezu na vlak a najdu si místo do té doby, než mě někdo nevyhodí, jelikož je to jeho místo?  Hledám blbě na musím na to jinak, abych si mohl rezervovat místa? Mockrát děkuji za odpovědi a rady.  .

Vlak ALEX EC356 Praha-Mnichov

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

4 reakce

Dobrý den všem,

chtěl bych se na vás obrátit s dotazem rezervace míst ve vlaku EC356. Objednal jsem jízdenky pro mamku a její kamarádku na cestu z Praha do Mnichova na oficiálních stránkách ČD, kde mi bohužel nenabízí výběr místenky. Zkusil jsem tedy nasimulovat objednání přes německé stránky bahn.com a tam taky ne.

Jsem z toho zmaten jelikož všude čtu, že rezervace místo je možná, ale nikde mi to nabízí, ani za poplatek.

Jak to tedy je s místy, vylezu na vlak a najdu si místo do té doby, než mě někdo nevyhodí, jelikož je to jeho místo? 

Hledám blbě na musím na to jinak, abych si mohl rezervovat místa?

Mockrát děkuji za odpovědi a rady.

0

Vlaky ALEX na území Německa nenabízí rezervaci místa (je to něco jako kategorie Sp u nás). Na území ČR místenky dokoupit lze v úseku Praha - Domažlice za 35Kč na osobu, v Německu vás už z místa nikdo nevyhodí.

0 Citovat

Mockrát děkuji za odpověď! 

0 Citovat

Volal jsem na kontaktní centrum Českých drah. Operátorka to taky zkoušela, nešlo jí to, Pak mi sdělila, že německá strana je neseriózní, nedodržuje řazení vozů a že mám koupit zvlášť jízdenku a těsně před odjezdem místenku..

 

Zkusím to podle návodu výše.

0 Citovat

Aktuální zkušenost z konce července:

- místenku šlo zakoupit zdarma v e-shopu ČD na úsek Praha - Domažlice a zpět

- na německém území je to regionální expres (obdoba v ČR spěšný vlak), je hodně obsazený od Furth im Wald / Cham

- ve vlaku jsou i místa bez rezevace místenky, ale cizinci na to kašlou (pak vzniká zmatek, když nastoupí český cestující s místenkou a dožaduje se místa z Domažlic nebo Plzně).

- cesta tam v sobotu ráno (odjezd z Prahy v ca. 7:43): vlak poměrně dost zaplněný, ze 3 záchodů pouze jeden funkční záchod, průvodčí to odmítla řešit

- německá policie nekontrolovala cestující ve Furth im Wald, zpoždění vlaku ca. 10 minut

- cesta zpět v neděli (příjezd do Prahy v ca, 18:21): vlak na německém území relativně prázdný, na českém území se zaplnil, změna řazení vozů na českém území, z Plzně přecpané uličky cestujícími, nefunkční záchody

- vlak bez zpoždění

 

0
4 reakce