Ahoj, mate nekdo zkusenost s pujcenim auta na Aljasce bez pojisteni? U budget.com jsem si nasel auto za 400usd/14 dni bez pojisteni. Lze i s za dvojnasobnou cenu. Ma smysl resit externi pojisteni? Respektive nevyfaknou me s tim v pujcovne po priletu, ze neuznavaj externi pojisteni sjednane non-US pojistovnou? Diky  .

Aljaska - pujceni auta - pojisteni

Založil ve fóru Půjčení auta

14 reakcí

Ahoj, mate nekdo zkusenost s pujcenim auta na Aljasce bez pojisteni? U budget.com jsem si nasel auto za 400usd/14 dni bez pojisteni. Lze i s za dvojnasobnou cenu. Ma smysl resit externi pojisteni? Respektive nevyfaknou me s tim v pujcovne po priletu, ze neuznavaj externi pojisteni sjednane non-US pojistovnou? Diky

0

Já měl přes TURO, ale s pojištěním. Bylo to levnější, než přes půjčovny.

 

0 Citovat

Zustanu u autopujcovny. Ta cena je vic nez dobra. Plus v pripade problemu chci byt naivni, ze mi autopujcovna pomuze vic nez majitel vozidla z turo.com. Pojisteni od treti strany jsem nasel za 2500 na 14 dni, takze asi tak.

0 Citovat

Keď sme požičiavali auto v Anchorange tak podstatne výhodnejšie ceny boli keď sme auto prebrali v meste a vrátili na letisku, do mesta išiel autobus asi za 2 doláre, môžeš skúsiť pozrieť túto možnosť...

0 Citovat

Diky za tip… asi jsem spokojenej. 500usd za pujceni auta na 14 dni vcetne pojisteni mi neprijde nijak blazniva cena. Moc na tom uz usetrit nejde. Potencialni uspora 100usd mi za to nestoji

0 Citovat

Jak "bez pojištění"? Jako pojištění se spoluúčastí nebo úplně bez pojištění? Pojištění od třetí strany bývá jen pojištění spoluúčasti. Přes co jsi našel takto levné půjčení?

0 Citovat

Pujceni auta - budget.com

Pojisteni pujceneho auta v zahranici - worldwideinsure.com

edit :  resim pujceni auta v cervnu 24… jaky jsou ceny v jinych mesicich netusim. Na obrazkach jedna ze dvou rezervaci co jsem delal


img-4240.jpeg
img-4239.png

0 Citovat

Na obrázcích je ale na 6 dní a ne 14. To mají asi nějakou chybu, ne? Na 5 či 6 dní to stojí 150 USD + poplatky, ale na 7 dní 1000 USD + poplatky a na 2 týdny 2000.

Jestli je to fakt bez pojištění tj. ne se základním pojištěním se spoluúčastí (z toho to nepoznám), tak na to by WWI neplatilo, protože to je pojištění spoluúčasti.

0 Citovat

jak pisu, tohle je jedna ze dvou rezervaci. pak mam druhou na 6 dni za celkem 180usd, ale mas pravdu, ze to je na 6 dni, takze mam na 12 dni (2x6dni) a nikoliv na 14 jak jsem mylne uvedl. Jo, je mozny, ze maji neco spatne. Proto jsem to bral jako 2x6dni. Po priletu se zeptam jestli to jde spojit abych se nemusel vracet. Pokud to nepujde, tak si holt udelam dva okruhy a v pulce tripu vymenim auto.-) To pojisteni musim nastudovat… nechci psat nesmysli… v nejhorsim vezmu od budgetu na miste. Jinak potvrzene rezervace mi prisli na email behem par vterin a zatim drzi.

0 Citovat

WWI - ja tam ctu car rental insurance… nic o spoluucasti tam nevidim… ani v podminkach…  na me se to tvari jako pojisteni vozidla

edit : pokud budes chtit byt masochysta, tak pri rezervaci na 3 dny se dostanes na cenu 90usd bez pojisteni… s pojistenim 200usd. 

0 Citovat

Tak si to přečti ještě jednou. Píšou Car Hire Excess Insurance nebo v podmínkách Car Rental Excess Reimbursement Insurance https://www.worldwideinsure.com/...R23_v3.pdf

V úvodu podmínek je:

Demands and needs statement
This insurance meets the demands and needs of those eligible customers who rent a vehicle and wish to insure against the cost of an excess if the vehicle is damaged.

Excess = spoluúčast.

Ale nemůžu vyloučit, že by to prošlo, třeba u menší škody. Je tu někdo, kdo měl v USA auto bez pojištění a z WWI proplatili škodu?

 

0 Citovat

tomu rozumim… ale ja to chapu tak, ze dle podminek, ktere maji za tebe zaplati skody do vyse tech castek, ktere maji v podminlach. Ve variante deluxe mi prijde, ze i v pripade totalky se do toho lze vejit. A nebo tomu nerozumim.-)

0 Citovat

Možná bude nejlepší se jich zeptat. U jiné firmy jsem četl jasně napsané v podmínkách, že připojištění platí jen v případě, že je auto pojištěné od půjčovny a že je to jen na tu spoluúčast.

0 Citovat

a nebo se zeptat v autopujcovne jestli tento typ pojisteni akceptuji.-) 

edit : tak treba Hertz s tim nema problem. Tzn. Hertz uplatnuje zaplaceni vznikle skody po tobe a ty nasledne od pojistovny. Asi je to vyssi divci a pokud si clovek neni 100% jist co dela a ze je vse pokryte v pripade nehody, tak by to asi nemel takto resit… vec na zvazeni kazdeho

0 Citovat

To je jasné, že bez pojistky půjčovna uplatňuje zaplacení škody po tom, kdo si auto půjčil. Podstatné je, jestli třetí strana uhradí škodu v případě, že není auto vůbec pojištěné. Pokud tě zajímá toto, bude lepší se zeptat u WWI.

Jinak vše pokryté v případě nehody nebo jiné škody není dokonce ani v případě, že je auto plně pojištěné (ani u auta pojištěného se spoluúčastí a s pojištěním spoluúčasti třetí stranou), protože je vždy dost výluk.

0
14 reakcí