Zdravím všechny cestovatele a cestovatelky, obracím se na vás s následujícím dotazem: Příští středu letíme do Lisabonu, kde si chceme na několik dní půjčit auto a Portugalsko trochu procestovat.  Poměrně intenzivně jsem hledal na rentalcars.com a podle tamních recenzí mi nejlépe vycházel Sixt (preferujeme vyzvednutí i následné vrácení přímo na letišti). Vím, že Rentalcars nabízejí vlastní připojištění, které vychází sice relativně levně, ale zase to znamená případné dohadování se s třetí stranou, tak jsem se raději díval přímo na stránky Sixtu, kde nabízejí vlastní pojištění i připojištění s 0% spoluúčastí na všechno... Jelikož chceme být na cestách v klidu, neřešíme nějakou tu korunu navíc a raději jsme to takto objednali (Se zaplacením na místě - docela jsem se divil, že nechtějí ani číslo karty nebo nějakou zálohu, ale potvrzení v mailu o rezervaci máme, tak snad nebude problém). Přece jen je dle mého lepší teď pár korun přeplatit v porovnání s Rentalcars a podobnými, než si pak nechat strhnout za mnohdy domnělou závadu stovky, ne-li tisíce EUR...  Tak a teď konečně k samotnému dotazu - hodil jsem si portugalský Sixt do TripAdvisoru a málem jsem spadl ze židle... Tak šílené hodnocení jsem opravdu nečekal. Na druhou stranu, ostatní půjčovny aut v tomto místě jsou na tom v podstatě úplně stejně... Sice chápu, že hodnotit to pak chodí většinou nespokojení zákazníci, jelikož ti, u kterých vše probíhalo v klidu, nemají úplně potřebu to jít sdílet na internet. No ale stejně...  Máte prosím někdo nějakou konkrétní zkušenost?  Nevím, jaké pojištění měli daní uživatelé, i proto jsem se rozhodl, že si raději necháme auto pojistit přímo u půjčovny v plném rozsahu, ať se vyhneme případným problémům.  Naše cesta se blíží, auto jsem půjčoval jen jednou před lety v Americe (vše bez problémů, ale taky jsme si zaplatili 100% insurance snad na úplně všechno), takže nemám moc zkušeností.  Taky mě hodně zarazil ten propastný rozdíl v hodnocení na Rentalcars a na TripAdvisoru...  Budu rád za jakoukoliv zkušenost se Sixtem, případně i dalšími půjčovnami, děkuji!    .

Sixt v Portugalsku - letiště Lisabon

Založil ve fóru Půjčení auta

2 reakce

Zdravím všechny cestovatele a cestovatelky, obracím se na vás s následujícím dotazem:

Příští středu letíme do Lisabonu, kde si chceme na několik dní půjčit auto a Portugalsko trochu procestovat. 
Poměrně intenzivně jsem hledal na rentalcars.com a podle tamních recenzí mi nejlépe vycházel Sixt (preferujeme vyzvednutí i následné vrácení přímo na letišti).

Vím, že Rentalcars nabízejí vlastní připojištění, které vychází sice relativně levně, ale zase to znamená případné dohadování se s třetí stranou, tak jsem se raději díval přímo na stránky Sixtu, kde nabízejí vlastní pojištění i připojištění s 0% spoluúčastí na všechno... Jelikož chceme být na cestách v klidu, neřešíme nějakou tu korunu navíc a raději jsme to takto objednali (Se zaplacením na místě - docela jsem se divil, že nechtějí ani číslo karty nebo nějakou zálohu, ale potvrzení v mailu o rezervaci máme, tak snad nebude problém). Přece jen je dle mého lepší teď pár korun přeplatit v porovnání s Rentalcars a podobnými, než si pak nechat strhnout za mnohdy domnělou závadu stovky, ne-li tisíce EUR... 

Tak a teď konečně k samotnému dotazu - hodil jsem si portugalský Sixt do TripAdvisoru a málem jsem spadl ze židle... Tak šílené hodnocení jsem opravdu nečekal. Na druhou stranu, ostatní půjčovny aut v tomto místě jsou na tom v podstatě úplně stejně... Sice chápu, že hodnotit to pak chodí většinou nespokojení zákazníci, jelikož ti, u kterých vše probíhalo v klidu, nemají úplně potřebu to jít sdílet na internet.
No ale stejně... 

Máte prosím někdo nějakou konkrétní zkušenost? 
Nevím, jaké pojištění měli daní uživatelé, i proto jsem se rozhodl, že si raději necháme auto pojistit přímo u půjčovny v plném rozsahu, ať se vyhneme případným problémům. 

Naše cesta se blíží, auto jsem půjčoval jen jednou před lety v Americe (vše bez problémů, ale taky jsme si zaplatili 100% insurance snad na úplně všechno), takže nemám moc zkušeností. 
Taky mě hodně zarazil ten propastný rozdíl v hodnocení na Rentalcars a na TripAdvisoru... 

Budu rád za jakoukoliv zkušenost se Sixtem, případně i dalšími půjčovnami, děkuji!
 

0

Se Sixtem v Lisabonu nemám zkušenost, ale mám pocit, že jsem si tam půjčoval auto 2x. Jednou u Centauro a podruhé u Recordgo. Vždy napřímo s plným pojištěním a bez problémů. Zkusit se podívat na jejich web.

0 Citovat

S pojištěním od půjčovny navíc s nulovou spoluúčastí se není třeba ničeho bát, nikdo nic řešit nebude a to platí v podstatě pro každou půjčovnu.

0
2 reakce