Ahoj lidi, mám prosbu. Řešil jste někdo zpětné doplácení poplatku za dálnici. Konkrétně úsek za Římem směr Neapol. Vylezl mi lístek a na další bráně jsem projela omylem otevřenou závorou. Následně jsem už platila vždy keš za 2.10euro. Cestu zpět už jsem zaplatila správně. Mám ten papírek u sebe. V půjčovně mi říkali "no to nám pošlou a mi vám to pošleme tak za měsíc a bude tam poplatek 40euro". Chtěla bych se tohoto vyvarovat a zaplatit to do těch 15ti dnů sama abych neplatila to penále. Zkouším to hledat na netu ale nějak se mi to nedaří. Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte prosím? Díky moc  .

Nezaplacená dálnice Itálie - půjčené auto

Založila ve fóru Půjčení auta

5 reakcí

Ahoj lidi, mám prosbu. Řešil jste někdo zpětné doplácení poplatku za dálnici. Konkrétně úsek za Římem směr Neapol. Vylezl mi lístek a na další bráně jsem projela omylem otevřenou závorou. Následně jsem už platila vždy keš za 2.10euro. Cestu zpět už jsem zaplatila správně. Mám ten papírek u sebe. V půjčovně mi říkali "no to nám pošlou a mi vám to pošleme tak za měsíc a bude tam poplatek 40euro". Chtěla bych se tohoto vyvarovat a zaplatit to do těch 15ti dnů sama abych neplatila to penále. Zkouším to hledat na netu ale nějak se mi to nedaří. Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte prosím? Díky moc

0

Stalo sa mi niečo podobné cca pred 3 rokmi na diaľnici pod Neapolom, tiež s autom z požičovne. Pri vjazde cez mýtnu bránu som si zobral lístok, ktorý som následne niekde stratil (doteraz netuším, ako sa mi to podarilo, bol som presvedčený, že som si ho dal do vrecka a tam nebol, neviem či mi niekde vypadol... doteraz je to pre mňa záhada). Pri výjazde z diaľnice som povedal obsluhe že som lístok proste stratil, oni mi na počkanie vytlačili ten lístok s pokutou za jazdu bez zaplateného mýta (cca 90 eur, v mojom prípade daň za blbosť), platil som to potom cez net cez túto stránku https://www2.autostrade.it/TPW/h...ution=e2s1

Na zaplatenie ale potrebuješ 10-miestne číslo z toho lístku s pokutou, a keď lístok nemáš, tak to jednoducho nemáš ako zaplatiť. Lístok s pokutou sa posiela majiteľovi auta (čo je v tomto prípade autopožičovňa), čiže asi sa zaplateniu toho "poplatku za sprocesovanie" nevyhneš.

Btw. "poplatok za sprocesovanie" (tých 40 eur pre autopožičovňu) a penále (ktoré sa platí, ak sa pokuta neuhradí do 15 dní) sú dve rôzne veci.

 

 

0 Citovat

Moc děkuji za info. Nicméně tohle je ještě větší katastrofa než jsem čekala ..

:( Ano našla jsem stránky kam se píše ten 10ti místný kod ale já mám na tom lístku mnohem delší. Teď už to chápu :(

0 Citovat

Tak jej tady naskenuj. Někdo ti poradí, nejspíš Jery, ten je specialista na půjčovny v Itálii.

0 Citovat

A opravdu tam není žádný číslo, který by mělo 10 číslic?

0 Citovat

Viď obrázok v prílohe - miesta na jednotlivých dokladoch, kde môže byť to 10-miestne číslo uvedené.


toll-it.jpg

0
5 reakcí