Krásný den přeji. Včera mi Kiwi po půl roce vrátil peníze ve formě kreditu (neděste se, původně šlo o benefity). Abych se toho zbavil, tak mě to přivedlo na myšlenku splnit si sen a to Bernina Express . Koupil jsem na 25.10.24 letenky do Bergama s Easy jet a ještě ten den se chceme přesunout do Tirana, kde přespíme. 26.10. máme v plánu jízdu Bernina Expressem. Otazka zní kam, abychom z toho měli co nejvíc v poměru cena/výkon a vrátili se do Prahy do 28.10.? Chtěl bych booknout hotely přes Booking do konce prosince (akce Miles&More a ceny). Zatím máme ubytko v Tiranu. Budu rád za nápady. Díky.  .

Bernina Express

Založil ve fóru Železniční doprava

13 reakcí

Krásný den přeji.

Včera mi Kiwi po půl roce vrátil peníze ve formě kreditu (neděste se, původně šlo o benefity). Abych se toho zbavil, tak mě to přivedlo na myšlenku splnit si sen a to Bernina Express . Koupil jsem na 25.10.24 letenky do Bergama s Easy jet a ještě ten den se chceme přesunout do Tirana, kde přespíme. 26.10. máme v plánu jízdu Bernina Expressem. Otazka zní kam, abychom z toho měli co nejvíc v poměru cena/výkon a vrátili se do Prahy do 28.10.? Chtěl bych booknout hotely přes Booking do konce prosince (akce Miles&More a ceny). Zatím máme ubytko v Tiranu. Budu rád za nápady. Díky.

1

První myšlenka byla jet až do Churu, tam přespat a 27.10. jet vlakem do Curychu a prohlédnout si město. V pondělí TGV do Basileje a odtamtud domů. První vidle jsou od easyjet, který neletá pondělky z Basileje. Jinak se nebráním jiné trase např přes St. Moritz. Případně nějaký noční vlak ze Švajcu domů?

0 Citovat

Z Prahy ovšem Easyjet léta na Malpensu, tak jen aby to zapadlo do plánu.

1 Citovat

Ahoj, tenhle topic budu bedlive sledovat, protoze mam stejne plany. Z Churu jsem se chtela vracet rovnou RJ do Vidne, kde bych nechala auto pred odletem do Bergama, ale vim, ze je to tak docela nuda. Za inspiraci v itinerari diky!

1 Citovat

@Jakub: o MXP vím a zatím to vypadá na přílet po 15hod. (což easyjet rád mění). Poslední vlak z centra Milána odjíždí směr Tirano tuším v cca 19:20, takže by to mohlo i klapnout… :)

Jinak pro info, řeším takhle dopředu hlavně díky cenám ubytování, které ze zkušenosti vím, že ve Švýcarsku pak lezou do nesmyslu, druhá věc je ta akce M&M.

Zatím mne trápí pouze návrat a kudy z Churu směr Praha.

V Churu mám předběžně ubytování také.

0 Citovat

Přišlo by vám ok z Churu jet třeba zpět do St. Moritze, tam přespat a pak se vrátit zase do Milana a odletět jednoduše zase za par stovek kdykoli v pondělí večer ?

0 Citovat

Z Churu můžeš přidat ještě glacier express do Zermattu a pak odlet ze Ženevy.

1 Citovat

Ale tyhle alpský přejezdy jsou hodně o počasí. Na konci října může být krásně a nebo taky neuvidíš vůbec nic.

0 Citovat

Pár info k Bernina expresu. Chur -Tirano  Léto 2023, autem přes Lichtenštejnsko  do Churu. Druhý den Chur -St.Moritz-Tirano a zpět Tirano -Chur, přejezd do Felkirchu .Další den přes Bregenz, který stojí za návštěvu a Německo zpět.

Stromy jsou už vysoké a zakrývají  výhledy na víc než polovině cesty. Směrem z Tirana místo na levé straně/ z Churu, St Moritz na pravé/-nejlepší výhled na zpětný viadukt. V originálním panaramatickém vlaku výhled ok, ale  špatně se dělají fotky. Místa s nejlépe proti sobě u okna. Když se kupují jízdenky a místenky na webu  tak se nepozná jaký  je směr vlaku ,je trochu sázka do loterie.

Jsou dva druhy vlaku  originál panoramatický vlak a tzv. červený,/normální/ který vyjíždí ze St. Moritz ,má otevírací okna a staví na všech zastávkách./jede cca 5x za den / Vlak není místenkový a nechá se vystoupit a nastoupit kdekoli. /Za mě byl lepší , ale cestou ze St.Moritz hodně plný/

Trenord jede z Bergama do Tirana

 

 

1 Citovat

Nebo z Churu např. do St. Gallenu a odtud s Regiojetem přes noc autobusem. Případně jiné město, kde vede linka Regiojetu. Možností je více... My to jeli naopak: Praha - St. Gallen busem, St. Gallen - CHur - St. Moritz (tady pobyt) - Tirano - Bergamo a letecky zpět.

Nebo z Zurichu nočním vlakem....

1 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Přišlo by vám ok z Churu jet třeba zpět do St. Moritze, tam přespat a pak se vrátit zase do Milana a odletět jednoduše zase za par stovek kdykoli v pondělí večer ?

No tak bych to řešil já, vrátit se zpět do Bergama a Ryanem do Phy nebo Brna... ale myslel jsem, že chceš mermomocí do Curychu nebo někam a vracet se jinudy, tak jsem se to ani neodvážil navrhnout :-) . Pak je taky otázka, jestli je nutno jezdit až do Churu - podle toho, co si představujete, že budete dělat. Mezi Tiranem a Mořicem se toho dá vymyslet dostatek na prodloužený víkend, a když k tomu připojíte projetí trati Albula (stačí do Bergünu) s případnou procházkou... tak skoro nebudete stíhat. A ještě je to taky o počasí, jak už někdo podotkl. Koncem října už může být sníh i v "nížinách", na takové Diavolezze už se bude lyžovat určitě. Třeba zrovna výjezd na ni a panorama čtyřtisícovek za pěkného počasí se sklenkou vína na terase... k nezaplacení. :-) Případně i koupel ve venkovní vířivce...

2 Citovat

Díky moc za reakce a nápady. Ta možnost se vrátit zpět do Milána bude asi i nejpohodlnější a na přejezdy i levnější. Pohraju si s tou myšlenkou realizovat vše v rozsahu Tirano-St. Moritz. 

0 Citovat

I nám stačila jen část Tirano-St. Moritz a zpět. Nahoru z Tirana jsme jeli tou panoramou a zpět běžnou linkou. Přes ta pano okna moc fotit nešlo. Při cestě zpět odpo bylo dost místa, takže jsme si našli část, kde nikomu nevadilo otevřené okno, i když nebylo moc teplo :).  Bylo to na konci května a místy bylo sněhu ještě dost. Zbytek víkendu jsme potom dali zastávku na Como a v Bergamu.


208.jpg

2 Citovat

Lze se vrátit přímým vlakem, jede z Zurichu přes Buchs, což je blízko Churu nebo Lanquart kam také jezdí Rhétské dráhy. Pro vlak do Prahy lze jízdenky koupit maximálně 3 měsíce dopředu a cena začíná asi na 1600Kč včetně lůžka.


zh.png

4
13 reakcí