Dobrý den, nevíte, aktuálně, jak moc řeší policie turisty na skutrech? Vytratili jsme mezinárodní řidičák.  diky moc   .

Phuket - skutr - čape policie?

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

8 reakcí

Dobrý den, nevíte, aktuálně, jak moc řeší policie turisty na skutrech? Vytratili jsme mezinárodní řidičák. 

diky moc 

0

Dlouhodobě to je pro ně vítaný zdroj přilepšení (úplatků). Vím od mistnich. V případě jakékoliv nehody si vás podají a budete jako viník.

0 Citovat

Kazda rada je zbytecna, pokud risknete ridit, teprve az vas zastavi hlidka, uvidite dle konkrétního policisty.

U pripadne nehody to bude samozrejme jeste peprnejsi.

Na zaver moje oblibena sucha rada: predstavte si, ze nejste v Thai, ale treba Nemecku, Belgii, Holandsku. Ridil byste bez ridicskeho opravneni?

0 Citovat

Pokud má jen cz řidičák, neviděl bych to nijak tragicky. Pokud v něm nemá skupinu A, je to stejně jedno.

0 Citovat

Tak ja myslim, ze pokud "vytratili" pouze mezinarodni ridicak, nikoliv ovsem pas plus bezny ridicak, tak proste zadny mezinarodni neexistoval. A chce jen uchlacholit, ze to bude "oukej".

3 Citovat

A ještě tak mimochodem - pokud řídíte motorku na řidičský průkaz skupiny B (čili auto), tak řídíte bez řidičáku. Ta v Česku dávaná skupina Am nepokrývá ani slabé motorky, co vám půjčí a není úplně mezinárodně uznávaná. Při způsobené nehodě vám v tomto případě neplatí cestovní pojištění.

To samé platí o půjčení motorky bez mezinárodního řidičského průkazu. Pokud ho nemáte, neplatí cestovní pojištění. To je první výmluva pojišťovny.

0 Citovat

Na phuketu tu jsem byl učasten scamu, ze strany policie.

Zastavili mě, že chtějí řidičák. Ukázal jsem jim ten náš a oni že chtějí mezinárodní. Ten jsem měl na hotelu. Po trošce přemlouvání mi fizl řekl, že si pro něj teda můžu dojet. 

Co se ale nestalo než jsem dojel zpět fizl byl pryč, přestože jsme se domluvili ať tam na mě počká. Tak jsem šel na policejní stanici se zeptat kde ten zmrd je. Každopádně z nich vypadlo, že můj český řidičák, který jsem nechal fizlovi je na stanici a mám zaplatit 1000 bathu. Říkal jsem jim, že fizl mi řekl, že když ukážu mezinárodní bude vše ok. Kreten za přepážkou o tom nechtěl slyšet, a že mám zaplatit.

Tuhle korupci jsem nechtěl podporovat, takže jsem se rozhodl tam ten českej nechat, protože vyřídit si v Česku novej je levnější a nechci těmhle hajzlum dát ani korunu. Přítelkyně mě ale přesvědčila ať to jdu ještě zkusit. Tak jsem tam znova naběhnul, když i na po osmý týpek za přepážkou odmítal zavolat tomu fizlovy co mi ho sebrat tak jsem mu ho šlohnul ze stolu.

To se pochopitelně rozzuřil. A začal na mě řvát, já na něj taky, že má zavolat fizlovi z ulice, udělal jsem tam ohromnou scénu, že je podvodník atd. Hodně vyhroceně jsme tam na sebe řvali. Nakonec jsem mu nabídnul, že mu vrátím svůj řidičák, výměnou za to že doopravdy zavolá kretenovi 1. Zavolal mu a se smutnejma očima mi vrátil muj českej řidičák. 

Takze doporučuji vozit ten mezinárodní s sebou, jinak budeš platit pokutu, sice do vězení nepůjdeš, ale je levnější ten mezinárodní řidičák než ta pokuta. 

0 Citovat

To neni scam, ale normální proces od "ztraceno v překladu" po "arogantní farang". Měl jsi dostat více.

Já platila v Chiang Mai 500 THB za absenci mezinárodního řidičáku a ani jsem nepípla, protože jsem věděla, že ho mám mít. Když mě chytili o pár dní později znovu, stačilo ukázat pokutu a s úsměvem mě pustili :)

4 Citovat

Všem díky za zprávy, i když jsem o AKTUÁLNÍM dění na ostrově zjistila pramálo 😀 pane Karle, vám obzvlášť. Vaše “oukej” je přesně to, ceho jsem potřebovala kladenou otazkou docílit. 

0
8 reakcí