Dobrý den, plánuji procestovat Alsaskou vinnou stezku a ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenosti s místní dopravou. Chystám se ubytovat ve větších obcích (městech) - Mullhause - Colmar - Obernai - Štrasburk - a vyjíždět do přilehlých vesnic na této stezce. Jezdí do nich autobusy či vlaky? Je možnost zapůjčení byciklu a za kolik? Budu vděčna za každou praktickou radu. Ještě chci podotknout, že nevlastním řidičský průkaz, tudíž zapůjčení automobilu není možné. Moc děkuji!  .

Francie - Alsasko

Založila ve fóru Železniční doprava

5 reakcí

Dobrý den,

plánuji procestovat Alsaskou vinnou stezku a ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenosti s místní dopravou. Chystám se ubytovat ve větších obcích (městech) - Mullhause - Colmar - Obernai - Štrasburk - a vyjíždět do přilehlých vesnic na této stezce.

Jezdí do nich autobusy či vlaky? Je možnost zapůjčení byciklu a za kolik? Budu vděčna za každou praktickou radu. Ještě chci podotknout, že nevlastním řidičský průkaz, tudíž zapůjčení automobilu není možné.

Moc děkuji!

0

My se chystáme v létě bydlet v Colmaru a autobusy projet přilehlé vesničky (Eguisheim, Riquewihr...). Dle Google maps to mají pokryté dobře, busy jezdí relativně často. 

0 Citovat

Zdravím a díky za zprávu. Zatím jsem plánovala přes mapy.cz, jelikož mám starý PC, google mapy se mi hrozně dlouho načítají. Třeba se v Colmaru potkáme.

0 Citovat

My jeli z letiště do Mylhúz blablacarem (pán se točil pořad letiště - město cíleně, žádná spolujízda) a z Mylhúz vlakem do Colmaru (jede až do Štrasburku). Každopádně běžný blablacar je tam také moc rozšířený, kdyby bylo nejhůř.

0 Citovat

Jenže nemám chytrý tele, a předpokládám, že k jízdě blabla...je nutný. Neb si jej lze "chytnout" někde u letiště? Je specificky označen?

0 Citovat

Našla jsem užitečné stránky pro Colmar:

https://www.l-k.fr/fiches-horaires-et-tarifs/

https://www.tourisme-colmar.com/en

Zapůjčení byciklu stojí na dva dny 22 €. Zde je tabulka s ceníkem: http://www.velodocteurs.com/asso...uristique/

Řekla bych, že autobus bude asi levnější.

0
5 reakcí