Ahoj, jedu týdenní trip po Jižní Kalifornii (LA, San Diego). Jak se tam platí mýto? Platit půjčovně Sixt výpalné 15 dolarů denně nechci. Jestli jsem to pochopil, tak v Kalifornii je více společností, které mají vlastní systémy a nelze zaplatit na jednom místě. Nebo je lepší se na to vykašlat a počkat, až mi půjčovna strhne z karty sama mýtné a nějaký poplatek? Orange county: https://secure.thetollroads.com/...s/pay-toll  If you choose not to purchase one of our toll products and use an automated express/toll lane without a personal transponder, you will pay us our administrative fee of $5.00, plus the applicable toll fee, for each time you use an automated express/toll lane during your rental without a personal transponder  To znamená poplatek 5 dolarů krát počet použití placené dálnice?  .

Mýto Kalifornie

Založil ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Ahoj, jedu týdenní trip po Jižní Kalifornii (LA, San Diego). Jak se tam platí mýto? Platit půjčovně Sixt výpalné 15 dolarů denně nechci. Jestli jsem to pochopil, tak v Kalifornii je více společností, které mají vlastní systémy a nelze zaplatit na jednom místě. Nebo je lepší se na to vykašlat a počkat, až mi půjčovna strhne z karty sama mýtné a nějaký poplatek?

Orange county: https://secure.thetollroads.com/...s/pay-toll

 If you choose not to purchase one of our toll products and use an automated express/toll lane without a personal transponder, you will pay us our administrative fee of $5.00, plus the applicable toll fee, for each time you use an automated express/toll lane during your rental without a personal transponder 

To znamená poplatek 5 dolarů krát počet použití placené dálnice?

0

Jelikož budeme 3, můžeme používat HOV (high occupancy vehicles) pruhy: https://www.bestonlinetrafficsch...hov-lanes/

0 Citovat

Tomu mýtu se tam dá snadno vyhnout, a myslím že ani na CA-1 se neplatí.

1 Citovat

Zeptal bych se zde:

https://www.tripadvisor.com/Show...ornia.html

Myslím, že šance na erudovanou odpověď, je na TA násobně vyšší.

0 Citovat

Cca pred 2 rokmi sme isli tuto cestu, v navigaci som nastavil bez spoplatnenia a vacsina cesty bolo cez dialnicu.

0 Citovat

Jediný místo, kde si pamatuju, že bylo potřeba platit (5/2023) byl Golden Gate Bridge a tam si provozovatel vzal automaticky peníze od půjčovny (Alamo) a ta mi to strhla bez příplatku z depozitu. To co píšeš mi zní jako pěkná zlodějna :)

Jinak HOV není vždycky rychlejší, protože na některých dálnicích (výjezd z LA směrem k Joshua Tree) je fyzicky oddělená a když před sebou chytíš někoho pomalejšího, tak máš smůlu a čekáš na výjezd.

2 Citovat

Tiež mám takú skúsenosť,  že v Kalifornii sa platia iba tie 3 mosty zo San Francisca... inde sme nikde nikdy nič neplatili... to co píšeš vyššie mi príde ako platené pruhy, tie tam majú napríklad keď je 5 pruhová diaľnica tak jeden z nich je platený a ak je zápcha tak ty co majú zaplatené, môžu využiť tento pruh, to sme ale nikdy nevyužívali, väčšinou sme isli v takych casoch, ze ani nebolo potrebné... tiež sme využívali HOV pruhy a to bolo v pohode...

0 Citovat

Pro jízdu v "carpool" stačí již 2 osoby ve vozidle. Na cestě z letiště v L.A. směr San Diego se mýtné platí na "73" - jízdou po "405" a následně "5" až do S.D. jsme v 2018 neplatili nikde. A tomu mýtu na výjezdu z L.A. se dá v pohodě vyhnout, začátek placeného úseku byl předem dobře označen.

https://www.thetollroads.com/med...s_2021.pdf

Mýtné by ale mělo jít zaplatit i 5 dnů před a dokonce i 5 po jízdě přes web

https://thetollroads.com/

ceník: https://www.thetollroads.com/med...tecard.pdf
(ale nezkoušel jsem a ani nechtěl :-) )

 

1
7 reakcí