Rezervace taxi - Bolt, Uber

Založil před 2 lety Leoš Literák ve fóru Půjčení auta

29 reakcí

Nedávno se mi několikrát stalo v Estonsku a Finsku, že Uber nakreslil nesmyslně dlouhou/komplikovanou trasu, kterou pak ještě průběžně překresloval a komplikoval, a řidiči, podle jména a fotky s největší pravděpodobností imigranti, tuto trasu slepě následovali a najeli x kilometrů zbytečně (jeden dokonce zajel kamsi do pryč a tam už zůstal a nereagoval ani na zprávy). V jednom případě problém vyřešil zřejmě místní řidič, který u řízení myslel a čárymáry Uberu ignoroval, ve druhém nás zachránilo použití Boltu (ovšem za skoro dvojnásobnou cenu). Má někdo s Uberem podobnou zkušenost z poslední doby? Nebo je to snad dlouhodobý problém (dřív jsem nic takového nepozoroval)?

0 Citovat

Mě se tohle stalo i u nás, kdy se původní kratší trasa, kterou měl řidič přijet, pořád prodlužovala, místy jel dokonce na druhou stranu. Pak mi došla trpělivost a jízdu jsem zrušil. Při cestě z Hlavního nádraží se mi naposledy stalo, že místo aby jel rovnou směrem na Holešovice, tak to podle navigace podjel a jel zpátky až k místu, kde se mohl otočit. Když jsem se ho ptal, proč to dělá, tak mi tvrdil, že tam byla plná čára a že to nesmí projet. 

0 Citovat

Zajímavé. Mně se v jednom ještě ne extrémním případě ani ptát nechtělo, v dalších to skončilo zrušením jízdy (ve skutečnosti nejdřív jeden řidič zrušil jízdu sám, další jsem zrušil já). Taky jsem si původně myslel, že je na cestě nějaké omezení, ale když ani Google Maps, ani Bolt, nic takového neukazovali...
Opravdu začínám mít podezření na nějakou brutální nedokonalost v appce Uberu.

0 Citovat

Tak jsem si to nechal vysvětlit od AI a je to jeho vlastnost, zřejmě díky opuštění Google Maps a přechodu na vlastní navigaci. Hloupé je to v případech, kdy je výrazně levnější než konkurence, ale z cenové úspory buď nic není, když nepřijede, nebo se změní v plýtvání časem.

0 Citovat

A ještě prý je Uber dobře použitelný ve městech/státech, kde ho místní regulace nutí k použití profesionálních řidičů, kteří ty jeho nesmysly ignorují, nebo tam, kde má výrazný podíl na trhu a tudíž mnoho dostupných řidičů.

0
29 reakcí