Ahoj ve spolek, máte někdo zkušenost s nějakou půjčovnou aut bez Indického řidiče v Bombaji? Už začínám být zoufalý, protože žádná nadnárodní společnost tam neoperuje, na zoomcar.com nelze dokončit registrace s českým jménem (vyžaduje zadat jméno asi v indickém písmu, latinku mi píše jako invalid byť bez diakritiky), choize.com vyžaduje PAN kartu, o kterou jsem jako cizinec sice požádal, ale zaplatit správní poplatek mi nejde s českou kartou, dle Google map má občas někde pobočku Avis, ale dle Street View tam žádná pobočka není a přímo na stránkách Avisu se píše o letišti, kde ale, jak mi potvrdilo letiště, stánek nemají a Avis samotný e-mailem tvrdí, že tam auta nepůjčují... Hertz je ve vedlejším městě, ale dle rezervačního systému nejsou k dispozici žádná auta, prostě past vedle pasti... Máte tedy někdo, prosím, nějakou zkušenost s půjčovnou, kde mi jako cizinci půjčí auto?   Moc děkuji.  .

Půjčení auta v Indii

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

19 reakcí

Ahoj ve spolek,

máte někdo zkušenost s nějakou půjčovnou aut bez Indického řidiče v Bombaji? Už začínám být zoufalý, protože žádná nadnárodní společnost tam neoperuje, na zoomcar.com nelze dokončit registrace s českým jménem (vyžaduje zadat jméno asi v indickém písmu, latinku mi píše jako invalid byť bez diakritiky), choize.com vyžaduje PAN kartu, o kterou jsem jako cizinec sice požádal, ale zaplatit správní poplatek mi nejde s českou kartou, dle Google map má občas někde pobočku Avis, ale dle Street View tam žádná pobočka není a přímo na stránkách Avisu se píše o letišti, kde ale, jak mi potvrdilo letiště, stánek nemají a Avis samotný e-mailem tvrdí, že tam auta nepůjčují... Hertz je ve vedlejším městě, ale dle rezervačního systému nejsou k dispozici žádná auta, prostě past vedle pasti...

Máte tedy někdo, prosím, nějakou zkušenost s půjčovnou, kde mi jako cizinci půjčí auto?

 

Moc děkuji.

1

Tam je půjčení auta fakt blbost.

8 Citovat

Vrazíš do krávy a jsi v hajzlu. 

10 Citovat

Jezdi uberem nebo Olacabs, stoji to pakatel…

1 Citovat

Já nechci taxi, já si chci půjčit auto a vyrazit na výlet.

0 Citovat

V Indii? Bez urážky - jsi cvok. Nedělej to.

8 Citovat

Vyrazit na výlet můžeš přece i jinak, než jenom v půjčeném autě. Jinak buď rád, že ti to nejde - viz co psali lidi přede mnou.

0 Citovat

Jsi-li pevně rozhodnut ve své cestě, tedy vytrvej, zkoušej dál.
Tohle je ta pravá Indie, rvát se s životem. Při hledání autopůjčovny. Při řešení plateb a záloh. Teprve výzvy během cestování automobilem prokáží, zda je řidič skutečným dobrodruhem. 
Jamile si auto půjčíš, už to bude jistě jen lepší. Hezké výlety, spousta fotek z míst, kam se normálně nedostaneš, spousta milých, zvědavých lidí.
A pokud to celé plánuješ absolvovat sám, bez kámošů, tak to bude o to peprnější akce.






5 Citovat

To, co napsal Karel, je obecně pravda. Ale ti skuteční dobrodruzi - řidiči spíš jezdí vlastním autem na dlouhé cesty. Jako např. Přibáň a spol. nebo Holanďan https://eu.zonerama.com/liborste.../173842295 , kterého jsem potkal v horách Indie u jezera Chandra Taal, kam vedla nejnáročnější silnice, co jsem kdy jel (viz předchozí fotky). Bylo by dobré ale mít už nějaké zkušenosti s provozem v podobných zemích (možná má, ale tipuju, že spíš ne) a ne si půjčit auto jenom proto, že je člověk tak zvyklý cestovat v Evropě, USA a v jiných vyspělých zemích.

2 Citovat

Libore, já to myslel ironicky (a asi jsem to tam měl raději napsat).
Pribáňova skupina nebo jednotliví cestovatelé jedou buď v partě, nebo solo, ale mají auta svoje. A celé je to pojato jako zajištěná expedice. Takže pokud se něco pokazí, lze to poměrně slušně vyřešit.

Pokud chce tazatel půjčit v Bombaji auto, prejet Bombaj a vyrážet do okolí na výlety, naprosto souhlasím s názory výše, tedy že to je hodně odvážné.

Pokud nemá tazatel naježděnou alespoň evropskou Neapol s jejím volným provozem a chce jezdit po Indii sám, hodně štěstí. Než se drbat v zasekaném indickém provozu s tím, že někomu urvu kus auta, nabořím krávu, nebo namotám pod kola nějakého rikšáka, to vše v autě z autopůjčovny a v oblastech, kde se ani nemusím s postiženýma domluvit anglicky, to si raději zaplatím řidiče.

3 Citovat

Ironie je namístě u méně zkušených s provozem v takových zemích (což je asi i tento případ), ale z pohledu dobrodruha (nebo i z pohledu pokoušejícího se o dobrodružné cestování, pokud to zvládne bez větší úhony) ta tvá slova, Karle, jistě platí. Takový okruh z Bombaje přes Ladakh by byl nezapomenutelný dobrodružný zážitek a skoro bych na to měl i chuť, když nad tím tak přemýšlím. V Ladakhu jsem někdy i jezdil stopem a vzali mě jednou 4 Indové z Bombaje ve svém menším SUV.

Abychom tu jen neteoretizovali, tady jsou rady, jak sledovat provoz při řízení v Indii, z osobních zkušeností jedné cestovatelky: https://indie.nafoceno.cz/ a rozklikněte Indie a Dlouhá cesta do Varanasi.

0 Citovat

Běžný Evropan frustrovaně uteče z auta na první rušnější indické křižovatce. Strávil jsem jako pasažér dva dny taxíku a jen jsem zíral.

0 Citovat

Já úplně nesdílím obavu týkající se šíleného provozu, pokud to zvládnou oni proč ne, my, ale rozhodně bych se na půjčování auta vykašlal. Očividně to za to sraní nestojí, zejména pokud lze jet za pár korun taxíkem nebo busem

0 Citovat

Oni to umí, jezdí tak odjakživa. Vědí co si můžou dovolit, kam se vejdou a i vědí co asi udělají ti okolo.

0 Citovat

Dalsi vec je, ze pokud se Evropan primota nezavinene k nejake nehode, tak je jasne, na koho to budou chtit hodit a na ci strane bude dav a policajti.

3 Citovat

Par ostrejsich zemi jako Thajsko, Vietnam, Filipiny, Maroko nebo Guatemalu mam s pujcenym autem za sebou..Beru to tak, ze ridicskym schopnostem svym a lidi, se kterymi cestuju verim tak nejak vice, nez nejakemu mistnimu taxikari..nicmene ta Indie je pry jeste o dva levely jinde.

K tomu primotani k autonehode, nastesti jsem to nezazil. Ale preventivne beru sebou autokameru, clovek by tak mel alespon nejaky dukaz jak to bylo. Treba ve Vietnamu uz v pujcenych autech byly automaticky nainstalovane.

0 Citovat

Já jsem jezdila v Indii na půjčené motorce a bylo to fakt hardcore. Neplatí tam žádná pravidla, stroj byl ve strašném stavu. Běžné jsou tam davové scény, policajti tam mlátí do aut pendreky... už bych to nedala.

Ale ona je návštěva Indie pro Evropana obrovský kulturní šok i bez řízení.

0 Citovat

Zrovna jsem se vratil ponekolikate z Indie a velmi silne bych to nedoporucil, i kdyby se vam pujcit auto povedlo (coz pochybuji, mozna vam ho nekdo cele proda) - byl jsem ted svedkem fatalni nehody skutru a kamionu na okresni silnici, ridice kamionu mistni vesnicani hned chteli lyncovat a kdyby to rychle neuklidnila policie, tak by pravdepodobne skoncil zivot i toho ridice kamionu...

A jak pisi ostatni vyse, u jakekoliv nehody budete vinikem vy, nehlede na objektivni pricinu. Policie na vasi strane pravdepodobne nebude.

Pujcit si auto i s anglicky mluvicim ridicem neni problem, neni to nijak drahe a da se to jednodusse sehnat skoro v jakemkoliv lepsim hotelu.

4 Citovat

Já jsem platil za řidiče tuším 4 Kč za km plus stravu a ubytování (servant room může být pod stovku za noc).

0 Citovat

Já bych se toho nebál po krátké době si zvykneš na ten chaos na Indických cestách.😁


img-3247.jpeg
img-3199.jpeg
img-3242.jpeg

0
19 reakcí