Zdravím vespolek, neřešil někdo náhodou pokutu v Ománu? Teď mi z autopůjčovny (Europcar) přišel mail, že mi v prosinci 23 byla uložena pokuta za "ignorování červeného světla" ve výši 50 OMR, půjčovna si k tomu přidala svých 50 OMR za vyřizování a rovnou mi celou částku (6 300 Kč) strhla z kreditky. Je mi jasné, že jediný možný způsob, jak se z toho nějak vyvléct, je chargeback, ale - má vůbec smysl to v bance zkoušet? Je nějaká šance, že by to uspělo? Osobně si to nemyslím, ale víc hlav víc ví... Půjčovna k mailu připojila seznam všech možných pokutovaných přestupků za poslední 2 měsíce, na kterém teda figuruji (místo a čas by souhlasilo), ale nic víc, žádné foto například. Že bych jel na červenou, toho si nejsem vědom, ale to určitě není ani podstatné, ani rozhodující. Díky za názory a rady.  .

Pokuta v Ománu

Založil ve fóru Půjčení auta

10 reakcí

Zdravím vespolek,

neřešil někdo náhodou pokutu v Ománu? Teď mi z autopůjčovny (Europcar) přišel mail, že mi v prosinci 23 byla uložena pokuta za "ignorování červeného světla" ve výši 50 OMR, půjčovna si k tomu přidala svých 50 OMR za vyřizování a rovnou mi celou částku (6 300 Kč) strhla z kreditky. Je mi jasné, že jediný možný způsob, jak se z toho nějak vyvléct, je chargeback, ale - má vůbec smysl to v bance zkoušet? Je nějaká šance, že by to uspělo? Osobně si to nemyslím, ale víc hlav víc ví...

Půjčovna k mailu připojila seznam všech možných pokutovaných přestupků za poslední 2 měsíce, na kterém teda figuruji (místo a čas by souhlasilo), ale nic víc, žádné foto například. Že bych jel na červenou, toho si nejsem vědom, ale to určitě není ani podstatné, ani rozhodující. Díky za názory a rady.

0

Skusit sa chargeback môže, ale podľa môjho názoru bude neúspešný.

Predpokladám, že ten poplatok 50 OMR je v zmluve, to že prišla pokuta za auto v čase, keď si ho mal požičané budú vedieť doložiť... Čiže ak toto všetko predložia pre kartovú asociáciu (zmluva, doklad od polície o pokute), to bude stačiť.

Jedine teda ak by si pokutu požičovňa vymyslela, ale o tom pochybujem.

3 Citovat

Tak doklad o pokute si muzes vyzadat primo z te pujcovny a precist smlouvu (ohledne "administrativniho poplatku") taky, no a kdyz to tam bude, tak je asi vsechno v poradku. A kdyz ne, muzes zkusit ten chargeback.

1 Citovat

Smlouvu jsem zlikvidoval, jakmile mi na kartu vrátili celý depozit... což jsem tedy nedomyslel :-), ale je fakt, že je můžu požádat o zaslání kopie... Dík.

0 Citovat

Je to pár let, strženo z karty 100 omr, jen jsem se zeptal emailem autopujčovny oč šlo, prý rychlost, zaplatil jsem, protože tam jezdím často a nechci mít problém.

0 Citovat

To bylo tedy hodně, na tom výpise, co jsem dostal, byly všechny ostatní pokuty včetně překročení rychlosti o méně než 35 km/h pouze za 10 OMR. Bylo tam taky špatné parkování, jízda ve špinavém autě apod., vše za 10 OMR. Jen to moje "ignoring red light" bylo za 50...

0 Citovat

Driving through a red traffic light carries a penalty of  up to 500 OMR and up to a year in prison

0 Citovat

Jako Ahmad bych je zavřel, až by zčernali. Už teď je z Ománu druhé Rimini. 

 

0 Citovat

Ja dnes dostal od Magistratu prujezd na cervenou za 2200 Kc. Za spatny parking je obvykle 300 - 500 Kc, za rychlost z automatickeho radaru take tak nejak. Asi je projeti tesne po preskoceni svetla na cervenou proste povazovano za nebezpecne nejen u nas..

0 Citovat

Pokutu v Ománu jsem neřešil, ale zkuste si od nich vyžádat podrobnosti (kopii dopisu od policie). Pokud je nepošlou a domníváte se, že jste na červenou opravdu nejel chargeback zkusit můžete. Chargeback je pro druhou stranu obecně celkem náročný administrativní proces na který není až zase tolik času.Tedy je možné, že nad tím prostě mávnou rukou a nebudou to řešit..

0 Citovat

Z Ománu jsem se vrátil před měsícem a při půjčování auta nás zrovna na jízdu na červenou upozorňovali, že se úplně nevyplácí a může za ní být i vězení.

0
10 reakcí