Půjčení auta Birmingham
Ahoj, na začátku července se chystáme do Anglie. Poletíme do Birminghamu a potřebujeme si tam půjčit auto. Našemu řidiči je 30+, takže to je v pohodě. Ale potřebujeme použít debetní kartu, nechce se nám kvůli jednomu vletu pořizovat kreditku :) Jakou společnost na Birminghamském letišti byste nám doporučili? Váhám mezi Budget a Greenmotion, tak jestli některou z nich, nebo nějakou jinou? Něco s tím autem najezdíme (Royal Leamington Spa - Silverstone), takže určitě by se nám vyplatily Unlimited miles. Jo a potřebujeme automat, řidiči se nechce soustředit na řízení vlevo a k tomu ještě řazení :D.
Jasně, na internetu hledat umím, ale ani na jednu půjčovnu (spíš na žádnou) nejsou moc kladné recenze, tak se radši jdu optat na osobní zkušenosti a doporučení.
Díky moc!
Chceme si tam jen na letišti to auto půjčit a pak ho tam zase vrátit, bydlet budeme v úplně jiném městě :)
floodland napsal(a):V Birminghamu bych se o auto docela bál.
My tam jezdili a spali (pravda v 4*) a v pohodě.
Jakože v Birminghamu je nebezpečno nebo jak to myslíte? Já tam byl teď v zimě, v centru večer na standupu, v divadle, v noci v klubech a hospodách a nevšiml jsem si ničeho neobvyklého :D
Budget je podľa mojich skúseností lepšia firma ako Greenmotion, ale overte si , či na požičanie stačí debetka. Pri debetke budete asi musieť zobrať plné poistenie od požičovne, navyše môže byť pomerne veľká čiastka na karta blokovaná.
Ďalšie bezproblémové firmy sú Avis a Hertz, ale tie sú spravidla drahšie a možno budú požadovať kreditku.
Ahoj, všem díky za rady. Nakonec jsme zvolili Avis, ale mám ještě jeden hloupý dotaz.
Zaregistrovali jsme se do toho jejich Avis preffered programu, úspěšně se proklikali i na super cover pojištění, zaplatili, potud všechno ok. Ale když koukám do pokynů k vyzvednutí, tak tam mají, že chtějí 2 důkazy adresy jako třeba účet za vodu atd. Ovšem je to celé dělané na přítele, protože řídit bude on. Dávali jsme tam jeho trvalou adresu, která je u jeho rodičů, takže tam na sebe logicky žádnou vodu, elektřinu atd. nemá. Napadlo nás použít zelenou kartu na motorku, protože tam má trvalou adresu a je možné použít třeba fakturu za telefon, pokud se mu u O2 podaří to nějak stáhnout v angličtině? Máte s tím někdo zkušenosti, prosím?
Díky moc