Mám čerstvou zkušenost (06/2025) s loupeživou půjčovnou Record Go ze Sicílie . Vyloženě neseriózní hanebný přístup. Na pobočce na letišti v Catanii jsme měli rezervaci půjčení auta přes Booking. Když jsme přišli na přepážku, zjistil jsme, že nemám dostatek prostředků na kreditní kartě na kauci. Poslal jsem si tam tedy peníze z jiného účtu, to ale někdy chvíli trvá. Jenže ta slu na přepážce Record Go mi řekla, že pokud do pěti minut nepodepíšu jejich připojištění (které kauci nepotřebovalo), tak mi rezervaci zruší . Donutila mne tak, abych si připlatil za spoluúčast a lepší asistenci (to jsem ale měl sjednané i už přes Booking). Vyhodil jsem tedy zbytečně cca 5500 Kč za pojištění, a vylepšenou asistenci, které jsem nepotřeboval. Následně jsem to řešil s Boking a ti mi poslali omluvný mail a nabídli mi vrácení peněz za jejich pojištění výpůjčky auta. To tedy klobouk dolů. Jenže tím náš příběh s Record Go neskončil. Stalo se, že nám v neděli 1. 6. 2025 začala ucházet pneumatika. Auto nemělo rezervu, jen kompresor a v městě Sciacca neměli nikde u pumpy kompresor. Nebyli jsme daleko, tak jsme se stihli vrátit do penzionu. Pak trvalo !!!celé odpoledne a následující dopoledne!!! dohadování se silniční asistenční službou (kde nikdo nemluvil anglicky!!!) a s půjčovnou Record Go, která nám zakázala nechat si pneumatiku opravit v místním pneuservisu a než rozhodli, že si máme vzít taxi a dojet cca 130 km do Palema  pro náhradní auto. Record Go má totiž v podmínkách, že mají 72!!! hodin na rozhodnutí o poskytnutí náhradního vozidla. Doteď nám účet za taxi neproplatili, navíc si bez vysvětlení strhli z karty dalších 479 Kč . Record Go se chová jako loupeživá verbež a jejich služby tedy v žádném případě nedoporučuji.    .

Půjčovna Record Go

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

26 reakcí

Bez kreditky je ale výběr půjčoven hodně omezený. Pojištění od půjčovny je pohodlné, ale často předražené. A měl jsem i auto za 5€ / den a zcela bez problémů, nic na mě nezkoušeli. Naopak: dali mi zdarma upgrade na automat... Důležité je podle mě dobře postudovat recenze.

3 Citovat

Súhlas s divan, tiež nemám pocit že v požičovni treba zaplatiť niekoľko desiatok eur na deň, inak vás oberú na vymyslených škodách. Chce to naozaj čítať recenzie (s porozumením - zlá recenzia typu "bez kreditky som musel platiť plnú poistku" je nepodstatná) a samozrejme spĺňať všetky podmienky, ktoré požičovňa požaduje, vrátane kreditky s dostatočným limitom.

Plnú poistku od požičovne neberiem (ak to nie je cenovo porovnateľné s poistkou od tretej strany - výnimka sú napr. Kanáry), tento rok cez Veľkú noc som mal v Tirane auto za 4 eurá na deň, v Bergame tiež teraz na jar za 8 eur, pred pár rokmi v Catanii v top sezóne za 9 eur... čo si len tak z hlavy spomínam. A nikdy som nemal problémy pri vrátení auta, že by kontrola bola nad rámec štandardnej kontroly, prípadne že by nasilu hľadali neviditeľné škrabance... Ale ako som písal, samozrejme mám kreditku s dostatočným limitom, čítam recenzie a vyberám podľa nich, pri prevzatí nafotím detailne auto, prípadne si urobím video.

Najbližšie požičanie auta mám v januári v Lisabone za 4 eurá na deň a nepredpokladám, že by tam bol iný scenár (zas na druhej strane, aj keby si teraz požičovňa niečo nasilu našla a skásla ma, pri porovnaní s tým, čo som doteraz ušetril tým, že som nebral plnú poistku od požičovne by som bol stále v extrémnom pluse).

3
26 reakcí