Měl jsem objednané auto přes VIP cars v Albánii u půjčovny Yours Car Rental. Při zadání objednávky jsem vypsal číslo letu. Let byl opožděn o cca 1,5 hodiny, další zpoždění jsem nabral na pásovce, kde nefungovalo biometrické odbavení (minimálně 50% lidi muselo odejít na přepážku).  Když jsem přišel do půjčovny byl nejprve problém s údajnou blokací spoluúčasti na kreditce. Tak jsem dal druhou kreditku a bylo mi sděleno, že obě jsou MC, ty prý mají špatnou konektivitu. VISA prý je lepší, Takže jsem vytáhl VISU, tu ani nezkoušel a volal šéfa - komunikace v Albánštině. Šéf po příchodu sdělil, že rezervaci zrušil VIP cars, protože jsem se nedostavil do 2 hodin od nahlášeného vyzvednutí. Další auto prý ani nemají. Měl jsem zaplacenou pouze zálohu cca 8,- Euro. Půjčovna nezískala tudíž nic z mé zrušené objednávky, tato částka byla platba u VIP cars - jako záloha a doplatek měl být 210,- Eur na přepážce půjčovny (7 dnů půjčení). Nepřišel jsem tedy o žádnou závratnou částku. Odjel jsem taxi na ubytování a tam jsem si půjčil auto u lokální půjčovny. Komunikace s VIP cars chat nulová.  Zajímalo by mne jestli má někdo stejnou zkušenost, nebo kdo by mohl mít "prospěch" z tohoto zrušení, protože VIP cars dostal svoje 8,- Eur, Yours car rental nic nepůjčil ani nevydělal, já jsem přišel jenom o 8,- Eur.  .

Zrušení objednávky ze strany zprostředkovatele.

Založil ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Měl jsem objednané auto přes VIP cars v Albánii u půjčovny Yours Car Rental.

Při zadání objednávky jsem vypsal číslo letu. Let byl opožděn o cca 1,5 hodiny, další zpoždění jsem nabral na pásovce, kde nefungovalo biometrické odbavení (minimálně 50% lidi muselo odejít na přepážku). 

Když jsem přišel do půjčovny byl nejprve problém s údajnou blokací spoluúčasti na kreditce. Tak jsem dal druhou kreditku a bylo mi sděleno, že obě jsou MC, ty prý mají špatnou konektivitu. VISA prý je lepší, Takže jsem vytáhl VISU, tu ani nezkoušel a volal šéfa - komunikace v Albánštině. Šéf po příchodu sdělil, že rezervaci zrušil VIP cars, protože jsem se nedostavil do 2 hodin od nahlášeného vyzvednutí. Další auto prý ani nemají.

Měl jsem zaplacenou pouze zálohu cca 8,- Euro.

Půjčovna nezískala tudíž nic z mé zrušené objednávky, tato částka byla platba u VIP cars - jako záloha a doplatek měl být 210,- Eur na přepážce půjčovny (7 dnů půjčení).

Nepřišel jsem tedy o žádnou závratnou částku. Odjel jsem taxi na ubytování a tam jsem si půjčil auto u lokální půjčovny.

Komunikace s VIP cars chat nulová. 

Zajímalo by mne jestli má někdo stejnou zkušenost, nebo kdo by mohl mít "prospěch" z tohoto zrušení, protože VIP cars dostal svoje 8,- Eur, Yours car rental nic nepůjčil ani nevydělal, já jsem přišel jenom o 8,- Eur.

0

omlouvám se, ale já osobně bych svůj čas neztrácel a radši ten čas a energii věnoval znovu do vydělání 8 eur. Chápu tvůj pohled a že nechceš aby tenhle víceméně "scam" dal probíhal, ale asi bych nad tím fakt mávnul rukou, to u cestování takhle občas prostě je a Albánie je divočina :D

asi je nějaká šance, že to dostaneš zpět, ale maximálně bych přes banku zažádal o chargeback a víc neřešil.

3 Citovat

to fridgy, - neřeším 8,- Eur, jenom mne zajímá jestli někdo měl podobný případ.

Kdybych zaplatil celé půjčovné, tak jsem mínus 218,- Eur.

Stálo mne to hodinu čas, pozdější dojezd na ubytování ve 22:30.

Naštěstí ubytko neřešilo checkin.

Lokální půjčovna v pohodě - žádná karta, žádné poškození atd., navíc nás odvezli na letiště na odlet.

Žádné omezení na typ sjízdnosti cest.

Půjčovna na letišti 1 000,- eur pokuta za jízdu mimo asfaltovou cestu (a že jich tam je v Albánii) podepsat souhlas a GPS v autě.

0 Citovat

To zrušenie zo strany sprostredkovateľa je teda dosť neštandardné. Svojho času som maal meškanie niekoľko hodín, autopožičovňa bola už zatvorená a bez problémov som si auto zobral na druhý deň ráno (sprostredkovateľ autoeurope). 

VIP cars sa pomerne často v srovnavačoch zobrazuje na prvých miestach, ale po Auditovej skúsenosti to pre mňa prvá voľba nebude.

0 Citovat

Mne zatiaľ nikdy nezrušili, ani keď mi meškal let ani keď som si nechtiac zarezervovala zlý čas a zistila to tesne pred odletom - vtedy som volala na požičovňu a povedali mi, že mi to auto podržia.

2 Citovat

Tohle vypadá na klasický scam. To s tou "nefunkční kartou" už jsem se setkal, jen tady se blbeček očividně přepočítal s tím, že nebudeš mít Visu 😀 Cílem hry je tě donutit akceptovat jejich full insurance, kdy nebudou chtít deposit a na zaplacení ceny půjčovného buď zázrakem karta fungovat už bude a nebo tě ještě budou nutit do toho ať jim to dáš cash. U tebe to ještě zkusili uhrát na to, že broker tu rezervaci zrušil a doufali, že si to tedy vezmeš znovu přímo u nich za úplně jinou cenu s tím, že bez auta bys přece neodešel 😀

Dostal jsem se do stejné situace v Jordánsku, tam vždy ihned po zadání pinu zmáčknul na terminálu storno. Zkusili jsme takhle více kreditek, než jsem si všiml, co dělá, takže jsme pak znovu použil první kreditku a řekl mu ať dá pracky pryč a najednou to k jeho smutku bez problému prošlo. Následně mi dal auto s píchlou gumou, respektive šikovně napíchnutou tak, že udržela tlak tak hodinu, než to začalo být vidět. Nechal jsem to za cca 150 Kč opravit v pneuservisu a při vrácení jsme měli prdel z toho, jak ten týpek 5krát u tý gumy přeměřoval tlak a vrtalo mu hlavou, proč s ní nic není. Na otázku, jestli byla guma ok, jsem samozřejmě řekl, že jsem si ničeho nevšiml 😀

17 Citovat

VIP cars mne informovala (po12 hodinách na email), že provedl No show, z důvodu nedostavení se na přepážku. 

Nicméně jsem uvedl číslo letu do objednávky a nikde není stanovena doba, po které je objednávka zrušena ze strany VIP cars. Půjčovně jsem poslal na Whatsapp zprávu o zpoždění - ta nebyla přečtena. Na email od VIP cars jsem ještě odeslal screen jejich podmínek pro uvedení čísla letu, podmínky jejich no show a screen z Whatsapp pro půjčovnu.

Hodně divné, ale užitečné pro ty, kteří by chtěli u VIP cars objednat vůz. 

3.jpg
4.jpg

0 Citovat

V různých recenzích jsem na tohle narazil často. U některých půjčoven jsem to i kontroloval v podmínkách. Asi proti tomu není obrana. Já vždy objednávám čas příletu + 30 minut. 

Teoretický důvod může být overbooking a preferování toho, kde mají vyšší marže. Netuším. 

0 Citovat

Ja davam plus 1hod po casu priletu. Treba v Dubaji nestacilo ani 1:30h 😂, presun na terminal 1 z 3 vcetne imigracniho trval pres 2hod….

0 Citovat

Ridder napsal(a):

V různých recenzích jsem na tohle narazil často. U některých půjčoven jsem to i kontroloval v podmínkách. Asi proti tomu není obrana. Já vždy objednávám čas příletu + 30 minut. 

Teoretický důvod může být overbooking a preferování toho, kde mají vyšší marže. Netuším. 

Pri zrušení zo strany požičovne je to pomerne pravdepodobný dôvod. Ale tu, podľa toho, čo píše Audit, došlo k zrušeniu zo strany sprostredkovateľa, kde taká motivácia nie je (aspoň teda VIP cars v mailovej komunikácii s Audit to zrušenie potvrdil). 

0 Citovat

No nevím broker ví tužku jestli se dostavil do té půjčovny nebo ne. To no show muselo přijít od té půjčovny a tipuju, že až potom, co se tam s nimi audit dohádal 😀

Buď to bylal scam typu který popisuju výše, tj. prostě za tu částku to auto půjčit nechtěli a nebo v podstatě taky scam, kdy to tvoje prostě půjčili někomu jinému, kdo jim za něj zaplatil víc. V dobrých půjčovnách by ti dali upgrade zdarma na auto který tam mají, pochybuju, že by byli kompletně bez aut. Tady se to pokoušeli debilně zahrát na to, že je chyba u tebe.

0 Citovat

přesně tak, to muselo přijít z půjčovny směrem ke sprostředkovateli aneb hodilo se jim to, půjčit za vic někomu jinýmu.

0 Citovat

Tak v Albánii jsem měl auto půjčené 4x. Poprvé také přes brokera a to mě rovněž vyléčilo. Pak už jen lokální půjčovny a vždy cajk.

0 Citovat

Tak ja v Albánsku len dvakrát, obidve cez brokera (Holiday Autos) a bez problémov. (druhé požičanie bolo za 4 eurá/deň, tam som aj mal kvôli cene trochu obavy, ale všetko ok).

0 Citovat

A přišlo finálové rozuzlení.

Po doložení důkazu - screeny = z webu VIP cars - informace o čísle letu a pojem NO show, a informování půjčovny o zpoždění letu.

VIP cars přehodilo výhybku,  a informovalo mne, že storno pro No show provedla půjčovna.

Ještě, že byla zaplacena jenom 8,- Eur záloha.

0 Citovat

V podstate ako písal matej15 - sprostredkovateľ nemá ako zistiť či nastalo no show, to vie len požičovňa; to som si pri tej predošlej reakcii nejak neuvedomil...

0
15 reakcí