Zrušení objednávky ze strany zprostředkovatele.
Měl jsem objednané auto přes VIP cars v Albánii u půjčovny Yours Car Rental.
Při zadání objednávky jsem vypsal číslo letu. Let byl opožděn o cca 1,5 hodiny, další zpoždění jsem nabral na pásovce, kde nefungovalo biometrické odbavení (minimálně 50% lidi muselo odejít na přepážku).
Když jsem přišel do půjčovny byl nejprve problém s údajnou blokací spoluúčasti na kreditce. Tak jsem dal druhou kreditku a bylo mi sděleno, že obě jsou MC, ty prý mají špatnou konektivitu. VISA prý je lepší, Takže jsem vytáhl VISU, tu ani nezkoušel a volal šéfa - komunikace v Albánštině. Šéf po příchodu sdělil, že rezervaci zrušil VIP cars, protože jsem se nedostavil do 2 hodin od nahlášeného vyzvednutí. Další auto prý ani nemají.
Měl jsem zaplacenou pouze zálohu cca 8,- Euro.
Půjčovna nezískala tudíž nic z mé zrušené objednávky, tato částka byla platba u VIP cars - jako záloha a doplatek měl být 210,- Eur na přepážce půjčovny (7 dnů půjčení).
Nepřišel jsem tedy o žádnou závratnou částku. Odjel jsem taxi na ubytování a tam jsem si půjčil auto u lokální půjčovny.
Komunikace s VIP cars chat nulová.
Zajímalo by mne jestli má někdo stejnou zkušenost, nebo kdo by mohl mít "prospěch" z tohoto zrušení, protože VIP cars dostal svoje 8,- Eur, Yours car rental nic nepůjčil ani nevydělal, já jsem přišel jenom o 8,- Eur.
omlouvám se, ale já osobně bych svůj čas neztrácel a radši ten čas a energii věnoval znovu do vydělání 8 eur. Chápu tvůj pohled a že nechceš aby tenhle víceméně "scam" dal probíhal, ale asi bych nad tím fakt mávnul rukou, to u cestování takhle občas prostě je a Albánie je divočina :D
asi je nějaká šance, že to dostaneš zpět, ale maximálně bych přes banku zažádal o chargeback a víc neřešil.
to fridgy, - neřeším 8,- Eur, jenom mne zajímá jestli někdo měl podobný případ.
Kdybych zaplatil celé půjčovné, tak jsem mínus 218,- Eur.
Stálo mne to hodinu čas, pozdější dojezd na ubytování ve 22:30.
Naštěstí ubytko neřešilo checkin.
Lokální půjčovna v pohodě - žádná karta, žádné poškození atd., navíc nás odvezli na letiště na odlet.
Žádné omezení na typ sjízdnosti cest.
Půjčovna na letišti 1 000,- eur pokuta za jízdu mimo asfaltovou cestu (a že jich tam je v Albánii) podepsat souhlas a GPS v autě.
To zrušenie zo strany sprostredkovateľa je teda dosť neštandardné. Svojho času som maal meškanie niekoľko hodín, autopožičovňa bola už zatvorená a bez problémov som si auto zobral na druhý deň ráno (sprostredkovateľ autoeurope).
VIP cars sa pomerne často v srovnavačoch zobrazuje na prvých miestach, ale po Auditovej skúsenosti to pre mňa prvá voľba nebude.
Mne zatiaľ nikdy nezrušili, ani keď mi meškal let ani keď som si nechtiac zarezervovala zlý čas a zistila to tesne pred odletom - vtedy som volala na požičovňu a povedali mi, že mi to auto podržia.
Tohle vypadá na klasický scam. To s tou "nefunkční kartou" už jsem se setkal, jen tady se blbeček očividně přepočítal s tím, že nebudeš mít Visu 😀 Cílem hry je tě donutit akceptovat jejich full insurance, kdy nebudou chtít deposit a na zaplacení ceny půjčovného buď zázrakem karta fungovat už bude a nebo tě ještě budou nutit do toho ať jim to dáš cash. U tebe to ještě zkusili uhrát na to, že broker tu rezervaci zrušil a doufali, že si to tedy vezmeš znovu přímo u nich za úplně jinou cenu s tím, že bez auta bys přece neodešel 😀
Dostal jsem se do stejné situace v Jordánsku, tam vždy ihned po zadání pinu zmáčknul na terminálu storno. Zkusili jsme takhle více kreditek, než jsem si všiml, co dělá, takže jsme pak znovu použil první kreditku a řekl mu ať dá pracky pryč a najednou to k jeho smutku bez problému prošlo. Následně mi dal auto s píchlou gumou, respektive šikovně napíchnutou tak, že udržela tlak tak hodinu, než to začalo být vidět. Nechal jsem to za cca 150 Kč opravit v pneuservisu a při vrácení jsme měli prdel z toho, jak ten týpek 5krát u tý gumy přeměřoval tlak a vrtalo mu hlavou, proč s ní nic není. Na otázku, jestli byla guma ok, jsem samozřejmě řekl, že jsem si ničeho nevšiml 😀
VIP cars mne informovala (po12 hodinách na email), že provedl No show, z důvodu nedostavení se na přepážku.
Nicméně jsem uvedl číslo letu do objednávky a nikde není stanovena doba, po které je objednávka zrušena ze strany VIP cars. Půjčovně jsem poslal na Whatsapp zprávu o zpoždění - ta nebyla přečtena. Na email od VIP cars jsem ještě odeslal screen jejich podmínek pro uvedení čísla letu, podmínky jejich no show a screen z Whatsapp pro půjčovnu.
Hodně divné, ale užitečné pro ty, kteří by chtěli u VIP cars objednat vůz.
V různých recenzích jsem na tohle narazil často. U některých půjčoven jsem to i kontroloval v podmínkách. Asi proti tomu není obrana. Já vždy objednávám čas příletu + 30 minut.
Teoretický důvod může být overbooking a preferování toho, kde mají vyšší marže. Netuším.
Ja davam plus 1hod po casu priletu. Treba v Dubaji nestacilo ani 1:30h 😂, presun na terminal 1 z 3 vcetne imigracniho trval pres 2hod….
Ridder napsal(a):Pri zrušení zo strany požičovne je to pomerne pravdepodobný dôvod. Ale tu, podľa toho, čo píše Audit, došlo k zrušeniu zo strany sprostredkovateľa, kde taká motivácia nie je (aspoň teda VIP cars v mailovej komunikácii s Audit to zrušenie potvrdil).V různých recenzích jsem na tohle narazil často. U některých půjčoven jsem to i kontroloval v podmínkách. Asi proti tomu není obrana. Já vždy objednávám čas příletu + 30 minut.
Teoretický důvod může být overbooking a preferování toho, kde mají vyšší marže. Netuším.
No nevím broker ví tužku jestli se dostavil do té půjčovny nebo ne. To no show muselo přijít od té půjčovny a tipuju, že až potom, co se tam s nimi audit dohádal 😀
Buď to bylal scam typu který popisuju výše, tj. prostě za tu částku to auto půjčit nechtěli a nebo v podstatě taky scam, kdy to tvoje prostě půjčili někomu jinému, kdo jim za něj zaplatil víc. V dobrých půjčovnách by ti dali upgrade zdarma na auto který tam mají, pochybuju, že by byli kompletně bez aut. Tady se to pokoušeli debilně zahrát na to, že je chyba u tebe.
přesně tak, to muselo přijít z půjčovny směrem ke sprostředkovateli aneb hodilo se jim to, půjčit za vic někomu jinýmu.
Tak v Albánii jsem měl auto půjčené 4x. Poprvé také přes brokera a to mě rovněž vyléčilo. Pak už jen lokální půjčovny a vždy cajk.
Tak ja v Albánsku len dvakrát, obidve cez brokera (Holiday Autos) a bez problémov. (druhé požičanie bolo za 4 eurá/deň, tam som aj mal kvôli cene trochu obavy, ale všetko ok).
A přišlo finálové rozuzlení.
Po doložení důkazu - screeny = z webu VIP cars - informace o čísle letu a pojem NO show, a informování půjčovny o zpoždění letu.
VIP cars přehodilo výhybku, a informovalo mne, že storno pro No show provedla půjčovna.
Ještě, že byla zaplacena jenom 8,- Eur záloha.
V podstate ako písal matej15 - sprostredkovateľ nemá ako zistiť či nastalo no show, to vie len požičovňa; to som si pri tej predošlej reakcii nejak neuvedomil...