Rakouske dalnice
Ahoj, dotaz na prakticke skusenosti. Blbostou som dnes vletel na usek S3 od Znojma bez zaplatenej vignette. uvedomenie prislo v prvej sekunde, bohuzial zliezt sa dalo o 5km dalej, okamzite som kupil dialnicnu, samozrejme s platnostou od kupy.
stalo sa niekomu, ze mu to preslo, alebo naopak nie? kolko je cca doba, dokedy mozem cakat, ze mi v schranke pristane pozdrav od Asfinagu? auto mam registrovane v CZ.
Koupil jsi, to je OK. Nic se nestane. Nikdo tě nebude nahanet. Běžně se praktikuje koupe na 1. benzince. Ty pokuty ve výše uvedených termínech chodí za rychlost apod.
Jestli myslis ten najezd u Guntersdorfu, tak tam jsem taky jednou vjel. Dalnicku jsem pak kupoval az na JETce v Hollabrunnu papirovou. Nikdy nic neprislo. Jak je to s digitalni nevim.
To v Maďarsku když se najede na dálnici a do 1 hodiny se nekoupí známka, tak pokuta. A ještě platba českým vyděračům/ říkají si advokáti/. Přitom není šance z hranice najet na nejbližší odpočívadlo do 1 hodiny. Já jsem jí kupoval po cca 90 minutách a flastr.
Tak ona se dá nejen HU dálniční známka koupit dopředu na webu a taky by se dalo zastavit na nejbližším odpocivadle a koupit ji na webu pomocí mobilu... No a pokud na to člověk zapomene nebo se splete a vjede na dálnici, tak zkrátka smůla.
Po dálnici jsem jet nechtěl, takže jsem ji dopředu nekupoval. Prostě jsem na hranici blbě najel a nejbližší odpočívadlo jsem do 1 hodiny nestihl. Ale je to moje chyba, jasně. Akorát ta 1 hodina je tak trochu mimo mísu. Mělo by to fungovat tak, že pokud za ni zaplatím do konce dne, tak bez pokuty. Ale Orbánovci, no...
Kolik hodin je ta 'promlčecí doba' v jiných zemích? A v kterych zemích si stačí koupit kupon zpětně do konce dne? Tedy jsou některá místa kde to tak funguje z principu, třeba okružní dálnice M50 kolem Dublinu, ale to je něco úplně jiného.
Jency napsal(a):Jestli myslis ten najezd u Guntersdorfu, tak tam jsem taky jednou vjel. Dalnicku jsem pak kupoval az na JETce v Hollabrunnu papirovou. Nikdy nic neprislo. Jak je to s digitalni nevim.
jo, presne tam. tedka tam uz ale maju po celej dialnici kamery.
Jednou jsem dostal pokutu za jízdu asi 1 km dálnice, kam jsem špatně odbočil. Podruhé jsem nedostal nic a to jsem jel asi 5 km. Vypovídající hodnota teda 0. Prostě počkej a uvidíš. Z Rakouska to chodí do 1-2 měsíců.