Ahoj, dotaz na prakticke skusenosti. Blbostou som dnes vletel na usek S3 od Znojma bez zaplatenej vignette. uvedomenie prislo v prvej sekunde, bohuzial zliezt sa dalo o 5km dalej, okamzite som kupil dialnicnu, samozrejme s platnostou od kupy.  stalo sa niekomu, ze mu to preslo, alebo naopak nie? kolko je cca doba, dokedy mozem cakat, ze mi v schranke pristane pozdrav od Asfinagu? auto mam registrovane v CZ.  .

Rakouske dalnice

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

10 reakcí

Ahoj, dotaz na prakticke skusenosti. Blbostou som dnes vletel na usek S3 od Znojma bez zaplatenej vignette. uvedomenie prislo v prvej sekunde, bohuzial zliezt sa dalo o 5km dalej, okamzite som kupil dialnicnu, samozrejme s platnostou od kupy. 

stalo sa niekomu, ze mu to preslo, alebo naopak nie? kolko je cca doba, dokedy mozem cakat, ze mi v schranke pristane pozdrav od Asfinagu? auto mam registrovane v CZ.

0

Z Rakouska to moc dlouho netrvá - cca 5-6 týdnů.

0 Citovat

Koupil jsi, to je OK. Nic se nestane.  Nikdo tě nebude nahanet.  Běžně se praktikuje koupe na 1. benzince.  Ty pokuty ve výše uvedených termínech chodí za rychlost apod.

0 Citovat

kupil som pozde. po pouziti dialnice.

0 Citovat

Jestli myslis ten najezd u Guntersdorfu, tak tam jsem taky jednou vjel. Dalnicku jsem pak kupoval az na JETce v Hollabrunnu papirovou. Nikdy nic neprislo. Jak je to s digitalni nevim.

0 Citovat

To v Maďarsku když se najede na dálnici a do 1 hodiny se nekoupí známka, tak pokuta. A ještě platba českým vyděračům/ říkají si advokáti/. Přitom není šance z hranice najet na nejbližší odpočívadlo do 1 hodiny. Já jsem jí kupoval po cca 90 minutách a flastr.

0 Citovat

Tak ona se dá nejen HU dálniční známka koupit dopředu na webu a taky by se dalo zastavit na nejbližším odpocivadle a koupit ji na webu pomocí mobilu... No a pokud na to člověk zapomene nebo se splete a vjede na dálnici, tak zkrátka smůla. 

5 Citovat

Po dálnici jsem jet nechtěl, takže jsem ji dopředu nekupoval. Prostě jsem na hranici blbě najel a nejbližší odpočívadlo jsem do 1 hodiny nestihl. Ale je to moje chyba, jasně. Akorát ta 1 hodina je tak trochu mimo mísu. Mělo by to fungovat tak, že pokud za ni zaplatím do konce dne, tak bez pokuty. Ale Orbánovci, no...

0 Citovat

Kolik hodin je ta 'promlčecí doba' v jiných zemích? A v kterych zemích si stačí koupit kupon zpětně do konce dne? Tedy jsou některá místa kde to tak funguje z principu, třeba okružní dálnice M50 kolem Dublinu, ale to je něco úplně jiného.

0 Citovat

Jency napsal(a):

Jestli myslis ten najezd u Guntersdorfu, tak tam jsem taky jednou vjel. Dalnicku jsem pak kupoval az na JETce v Hollabrunnu papirovou. Nikdy nic neprislo. Jak je to s digitalni nevim.

jo, presne tam. tedka tam uz ale maju po celej dialnici kamery. 

0 Citovat

Jednou jsem dostal pokutu za jízdu asi 1 km dálnice, kam jsem špatně odbočil. Podruhé jsem nedostal nic a to jsem jel asi 5 km. Vypovídající hodnota teda 0. Prostě počkej a uvidíš. Z Rakouska to chodí do 1-2 měsíců. 

0
10 reakcí