Myslím že je všeobecne známy fakt, že ak hľadáte cenu auta v požičovni cez "srovnávače" typu skyscanner, často sa cena po prekliku u brokera trochu zníži oproti cene, ktorú by ste dostali, ak by ste išli priamo cez brokera.  Moja otázka je, aké srovnávače okrem skyscanneru (ktoré by mal podobný efekt zníženia ceny u brokera) používate?   .

Porovnanie ceny autopožičovní

Založil ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Myslím že je všeobecne známy fakt, že ak hľadáte cenu auta v požičovni cez "srovnávače" typu skyscanner, často sa cena po prekliku u brokera trochu zníži oproti cene, ktorú by ste dostali, ak by ste išli priamo cez brokera. 

Moja otázka je, aké srovnávače okrem skyscanneru (ktoré by mal podobný efekt zníženia ceny u brokera) používate? 

0

Občas mi nabídl lepší ceny Booking nebo Ryanair než Skyscanner. 

0 Citovat

Nevim jak ted, ale taky mi dával dobré ceny Billiger-mietwagen.

0 Citovat

Billiger mi už príde ako taký hybrid medzi srovnávačom a brokerom - síce má ponuky od iných brokerov, ale kontrakt uzatvárate priamo u Billiger (nie u brokera), ponúka aj pripoistenie a podobne.

Možno som mal lepšie špecifikovať otázku - nejde mi o to, kde nájsť najnižšie ceny (na to sa totiž ani nedá odpovedať, mení sa to prípad od prípadu, niekedy cez booking s registráciou, niekedy cez autoeurope, niekedy u iného brokera prípadne priamo v požičovni....), ale bola to z mojej strany len zvedavosť, či existuje iný čistokrvný srovnávač podobný skyscanneru.

Narazil som napr. na momondo, čo je tiež len srovnávač ponúk ako skyscanner, ale tam oproti skyscanneru nefunguje (aspoň ja som si ho nevšimol) občasné zníženie ceny oproti tomu, keď ideš priamo na stránku brokera. 

0 Citovat

Na momondo koukam taky a prijde mi, že se zobrazuje totéž co na skyscanneru až na vyjimky. Booking mi nic nikdy zajimaveho nenabidnul, ani Ryan.

0 Citovat

No a mě zase Ryanair nebo Booking občas (ne často) něco zajímavého nabídnul, jak už jsem psal ve svém předchozím příspěvku... A dokonce jsem přes jednoho z nich (už nevím kterého) auto 1-2x rezervoval. Obvykle mi ale líp vychází Skyscanner. 

0 Citovat

Porovnávám momondo (DE a UK mutace), skyscanner (DE a UK mutace) + do USA je nejlepší US mutace. Dále k tomu přidám Billiger a Zestcarrental.com (Zestcar má v základu nulovou spoluúčast). + Economycarrentals. Dříve když jsem neměl roční externí pojistku, tak mi nejlépe vycházel Billiger a Zestcar, teď když už jí mám tak v 95% beru ze Skyscanneru nebo Momondo (opravdu tam v některých destinacích je rozdíl mezi těmito dvěma a dokonce u některých destinací i rozdíl v jazykových mutacích stejného srovnávače). 

Ovšem teď mám před sebou Karpathos a objevil jsem web místní autopůjčovny, která je levnější než všechny srovnávače (takže pokud se mi zdá přes srovnávače cena vyšší, tak se ještě dívám na místní půjčovny). 

0
6 reakcí