Ahoj, nemá někdo zkušenost s půjčením auta na Hainanu (případně jinde v Číně)? Jak je to s tím dočasným turistickým řidičákem (Temporary Driving Permit)? Zjistil jsem, že by mělo být možné ho vyřídit přímo po příletu na letiště v Sanya. Máte s tím někdo zkušenost z praxe? Jaké dokumenty jsou k tomu potřeba: - pas + vstupní razítko / vízum - platný řidičský průkaz z domovské země - certifikovaný překlad řidičského průkazu do čínštiny - pasová fotografie podle místních požadavků - vyplněná žádost na místě Opravdu je nutný ten certifikovaný překlad? Kde ho případně vyřídit, tak abych měl jistotu, že mi ho opravdu uznají? Díky za zkušenosti.  .

Ostrov Hainan - půjčení auta

Založil ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Ahoj, nemá někdo zkušenost s půjčením auta na Hainanu (případně jinde v Číně)? Jak je to s tím dočasným turistickým řidičákem (Temporary Driving Permit)?

Zjistil jsem, že by mělo být možné ho vyřídit přímo po příletu na letiště v Sanya. Máte s tím někdo zkušenost z praxe?

Jaké dokumenty jsou k tomu potřeba:

- pas + vstupní razítko / vízum

- platný řidičský průkaz z domovské země

- certifikovaný překlad řidičského průkazu do čínštiny

- pasová fotografie podle místních požadavků

- vyplněná žádost na místě

Opravdu je nutný ten certifikovaný překlad? Kde ho případně vyřídit, tak abych měl jistotu, že mi ho opravdu uznají?

Díky za zkušenosti.

0

Ahoj, bohužel bližší info nemám ale je to pro mě taky aktuální téma, tak se tady pripichnu, třeba nám někdo poradí 🤔.. kdy letis?

0 Citovat

Letíme 1.3., nakonec jsem si objednal překlad řidičáku tady v Česku a pošlu tu elektronickou žádost o dočasný permit přes ten hainanský portál. Auto už mám zarezervované, ale v autopůjčovně moc nápomocní s vyřizováním nebyli.

Kdyžtak přes PM, ať to tu moc neplevelíme.

1 Citovat

Ahoj! Vypadá to, že už děláš dobrý pokrok v procesu podání žádosti. Úřední překlad je určitě požadován a je důležité nechat si ho udělat prostřednictvím oficiální agentury, aby byl uznáván. Trochu jsem prozkoumal a v některých městech v Číně mají oficiální překladatelské služby na letišti nebo někde poblíž, takže bys to mohl zjistit hned po příletu do Sanya. Také jsem slyšel, že některé autopůjčovny mohou být trochu nejasné ohledně detailů, ale může pomoci, když se jich pár dní před příjezdem ještě zeptáš, jestli je vše připraveno. Plánuješ jezdit po celém Hainan nebo jen navštívit pár konkrétních míst? 

https://geometry-free.com

0
3 reakce