Nemáte prosím někdo zkušenost s půjčením auta pro cestu LA – Seattle? Samotné půjčení auta na tři týdny jsme schopní najít kolem 15000 Kč, počítali jsme samozřejmě i s nějakým poplatkem za vrácení jinde, ale nedaří se nám najít tento poplatek v nějaké akceptovatelné výši – většinou se pohybuje kolem 500 dolarů (ale narazila jsem i na 1300 dolarů), což je skoro tolik jako cena půjčovného za 3 týdny, takže nám to přijde jako docela dost. Jediná půjčovna, která má poplatek 150 dolarů je SIXT (možná teda nemají poplatek na téhle trase vůbec, ale pokaždé nám tvrdí něco jiného), ovšem ten má údajně zas teritoriální omezení jen na 4 státy kolem Californie, takže je pro naši cestu přes Utah, Wyoming atd. nepoužitelná. Potřebovali bychom tedy najít nějakou bez omezení států a s co nejnižším poplatkem (ideálně kdyby ještě neměla podmínku mít řidičák alespoň 1 rok, ale to už bychom chtěli asi moc), pokud by byl někdo schopný poradit, budeme moc vděční, prohledali jsme už milión stránek a rozeslali spoustu dotazů, ale nic akceptovatelného jsme zatím nenašli, tak trochu propadáme beznaději:) .

půjčení auta LA-Seattle

Založila ve fóru Půjčení auta

5 reakcí

Nemáte prosím někdo zkušenost s půjčením auta pro cestu LA – Seattle? Samotné půjčení auta na tři týdny jsme schopní najít kolem 15000 Kč, počítali jsme samozřejmě i s nějakým poplatkem za vrácení jinde, ale nedaří se nám najít tento poplatek v nějaké akceptovatelné výši – většinou se pohybuje kolem 500 dolarů (ale narazila jsem i na 1300 dolarů), což je skoro tolik jako cena půjčovného za 3 týdny, takže nám to přijde jako docela dost.
Jediná půjčovna, která má poplatek 150 dolarů je SIXT (možná teda nemají poplatek na téhle trase vůbec, ale pokaždé nám tvrdí něco jiného), ovšem ten má údajně zas teritoriální omezení jen na 4 státy kolem Californie, takže je pro naši cestu přes Utah, Wyoming atd. nepoužitelná.
Potřebovali bychom tedy najít nějakou bez omezení států a s co nejnižším poplatkem (ideálně kdyby ještě neměla podmínku mít řidičák alespoň 1 rok, ale to už bychom chtěli asi moc), pokud by byl někdo schopný poradit, budeme moc vděční, prohledali jsme už milión stránek a rozeslali spoustu dotazů, ale nic akceptovatelného jsme zatím nenašli, tak trochu propadáme beznaději:)

0

Když vyhledáš svůj požadavek na této stránce http://www.drive-usa.de/ , tak už přímo ve výčtu cen je napsáno, že to je bez one-way fee a ceny mi přijdou stejný, jako na ostatních rental portálech. Stejnou věc jsem řešil na východnim pobřeží a nakonec to vedlo přes Hertz, kterej drop off fee nemá, ale pro jistotu jsem všechno zaplatil z domova, ujistil se několikrát, že v tom skutečně drop off fee neni a na pobočce jsem pak jen ukázal voucher, abych se nemusel s nikym dohadovat na místě...pokud do toho půjdeš a někdo ti řekne, že tam ta fee skutečně neni, tak dej pls vedět, kdyby zas náhodou přišla nějaká akce Seattle - LA:)

0 Citovat

Díky moc, na drive-usa.de jsem mezitím včera večer taky narazila, celkem ochotně i komunikujou, tak pokud se mi mezitím neozvou z Alama, že tyto podmínky platí i přímo u nich, tak to asi vyzkoušíme a pak zkusím dát vědět (jedem tam v květnu).

0 Citovat

Tak, jak jsem slíbila, tak referuju - nakonec jsme opravdu zkusili drive-usa.de a přes ně půjčovnu Alamo, na nic lepšího se mi narazit nepodařilo. Oproti samotnému půjčení u Alama to bylo o něco dražší, ale zase bez poplatku 300 dolarů, kterému bych se u nich jinak nevyhla, takže to vyšlo mnohem líp (tuším, že to bylo kolem 18 000 Kč a to jsme připláceli i nějaké pojištění, i když určitě ne plné) .
Půjčení auta jsme provedli přes samoobslužný automat, protože jsem doufala, že se takhle vyhnu ukazování řidičáku, který jsem měla teprve asi dva měsíce, což se sice povedlo, ale naúčtovalo nám to jak ten 300dolarový poplatek, tak daň a poplatek za vyzvednutí na letišti (z informací, které poslali drive-usa.de jsem měla za to, že je to už započteno v ceně). Asi by tedy bylo lepší řešit to na místě osobně.
My jsme si toho teda klasicky všimli bohužel až později a nebyl čas se vracet, tak jsme to vyřešili tak, že jsme o pár dní později, když jsme se dostali na wifi, napsali mejl do drive-usa.de, kteří velice rychle zareagovali, omluvili se a ujistili nás, že se poplatek 300 dolarů vrátí. O dani a tom letištním poplatku se nezmínili a byli jsme dost vděční za těch 300dolarů, takže už jsme to nechali plavat.
Na konec na účtence z Alama, kterou nám dali při vrácení auta, je zaznamenané jak vrácení těch 300 dolarů, tak tam je 0 za daň a letištní poplatek a z účtu nic dalšího zatím strženého nemáme, takže to vypadá velice dobře.
Vypadá to, že teda drive-usa.de můžeme doporučit, ochotně reagovali na naši salvu dotazů před půjčením, one-way fee by teda taky neměl být problém (při osobním jednání snad vůbec) a jejich reakce na problém, který jsme tak nějak částečně způsobili sami, byla taky dost překvapivá:).

0 Citovat

Doporučuju Ofran mrkněte na stránky http://www.ofran.cz/1005-cs/Ofran.aspx - my jsme si tam půjčovali auto, ještě v Čechách jsme komunikovali s českou pobočkou a za vrácení jinde jsme zaplatili minimum. Půjčujeme si od nich auto když jsme kdekoliv ve světe, letos nás čekají Kanáry.

0 Citovat

Ahoj, dívám se tedy na ten drive-usa.de a hází mi to cenu 51 dolarů na 14denní rental. Jsem blbej, že něco nevidím anebo to je prostě jejich chyba? Viz obrázek v příloze


driveusa.jpg

0
5 reakcí