Ahoj, chtěla bych se prosím zeptat, zda je na Hawaii nutné si půjčovat auto 4x4, jak všude píší? Zejména pro výjezd na Mauna Kea, sjezd do Waipo valley, nebo vjezd do Polihale State Parku na Kauai. Díky moc Klára .

Půjčení auta Hawaii- je nutné 4x4?

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Ahoj, chtěla bych se prosím zeptat, zda je na Hawaii nutné si půjčovat auto 4x4, jak všude píší? Zejména pro výjezd na Mauna Kea, sjezd do Waipo valley, nebo vjezd do Polihale State Parku na Kauai.

Díky moc
Klára

0

Byli jsme na Havaji na 13 dní v únoru a 4x4 jsme neměli. Na sjezd dolů do Waipio Valley je tuším potřeba, to si kdyžtak vygoogli na Trip Advisoru. My jsme dolů nejeli (kvůli nedostatku času), ale mám pocit, že jsem právě četl, že tam jedině s 4x4, takže s Mustangem, kterého jsme měli, bychom to stejně neriskovali.

Na Kauai jsme nebyli, takže tam radit nemůžu. Opět bych doporučil vyhledat info na Trip Advisoru, tam píšou lidi osobní zkušenosti, takže jsou tam celkem užitečné informace.

Co se týká výjezdu na Mauna Keu, tak tam se s běžným 4x4 vozem z běžné autopůjčovny nesmí. My jsme měli objednaný na jeden den auto ze speciální půjčovny Harper Car and Truck Rental, která nabízí vozy 4x4, se kterými se na Mauna Keu smí. Nicméně během našich 5 dnů na ostrově byla silnice na vrcholek uzavřená kvůli velmi silným větrům. Na oficiální stránce Mauna Kea Weather Center jsme sledovali aktuální informace o "road conditions", tedy jestli cesta bude otevřená nebo ne. Nakonec jsme i s přihlédnutím k předpovědi pronájem tohohle auta zrušili a na Mauna Keu nejeli. Upozorňuju, že je nutné případnou rezervaci zrušit 72 hodin předem, jinak propadá zaplacená záloha (jako záloha se platí cena pronájmu na 1 den). Proto jsme se museli rozhodnout předem, jestli auto zrušíme nebo ne a udělali jsme dobře. Cesta skutečně zůstala zavřená, takže bychom se nahoru nedostali. Řekli jsme si pak, že pokud by cestu ještě náhodou otevřeli, tak bychom zkusili do Harperu zavolat v daný den, jestli nemají nějaké auto volné. Tedy teoreticky dopředu není třeba rezervovat nic, ale samozřejmě pak nelze zaručit, že budou mít požadované auto k dispozici. Jo, a Harper nemá na webu uvedeny ceny, tak pro info – nejlevnější 4WD auto měli za 125 USD/den.

0 Citovat

Na Mauna Kea jsme v pohodě vyjeli s Fordem Focus, takže 4x4 nutné není. Jak již bylo řečeno, část cesty je nezpevněná a proto na ní neplatí pojištění, ale v reálu to nikdo nedodržoval. Je to na zvážení každého... Waipio Valley jsme nejeli, nicméně mám pocit, že tam se ani jinak nedá. Pokud chcete jet na Green Sand Beach, tak tam se dá dojet s 4x4 s vysokým podvozkem, ale ani tak bych si tu cestu netroufl.

0 Citovat

Další možností je vyjet na odpočívadlo k teleskopům a pokusit se domluvit s někým, kdo jede až na vrchol, aby Vás (třeba i za úplatu) vzal a nebo se rovnou předem dohodnout s někým z místních, aby si s Vámi udělal výlet. Jedno z toho plánujeme udělat i my. Jinak Prokyho přístup k celé věci mi připadá správný, riskovat samozřejmě můžete, ale pokud se něco náhodou stane, pak skutečně půjdou všechny náklady za Vámi a nikdo s Vámi nebude mít slitování. smiley Jinak podle místních skutečně není potřeba půjčovat si nic většího, protože tam kde byste to využili, stejně nesmíte.

0 Citovat

Všechny ostrovy úspěšně absolvovány s Chrysler Voyager/Dodge Grand Journey (7 místné). Všude se to dá zvládnout, až na:
Green Sand Beach bych si netroufl v čemkoliv jiném než obřím jeepu místních, za úplatu vás svezou (šli jsme asi 40 minut pěšky, v žabkách smiley )
Waipio jsme dolů šli taky pěšky ale většinu cesty je to jen hodně prudký kopec, jinak zpevněná silnice...

Mauna Kea to v pohodě zvládlo a Polihale Beach taky. smiley

0 Citovat

My jsme meli 4x4 jen na Big Island a vyuzili jsme ho snad jen na Makalawena Beach (nebo jak se to jmenovalo), ale i tam jsem videl u parkoviste nejake prditko s nizkou napravou a divil jsem se, jak tu cestu zvladl. Jinak to bylo v pohode vsude bez, ta Mauna Kea je krasna cesta, zadne 4x4 potreba neni a v rentalech tam jezdi spousta lidi. Green Sand beach jsem si netroufl ani s Wrangler 4x4, na ne se totiz vztahujou stejna pravidla jako na sedany a za ty problemy s pujcovnou v pripade poruchy to nestalo. Jednu cestu jsme se prosli a zpatky zaplatili asi 10dolaru mistnimu prevoznikovi. Podle me se 4x4 na Havaji urcite hodi pro mistni, pro turisty zas az tak moc ne (prave z duvodu omezeni ze strany pujcoven)

0 Citovat

Cau,

my jedeme asi za 2 měsíce a také řeším jaké auto. Budeme asi na Kauai a Maui. Má smysl nějaké lepší auto, nebo si vystačím z nějakým Focusem? Budeme pouze 2.

Díky za info

0 Citovat

A kdyz si pujcujete auto v pujcovne, tak vam vylozene reknou, kde vam neplati pojisteni? Jeste vsude pisou za pokud nemate 4x4 tak vas na Manua Kea nepusti ranger, takze tam zadny neni a muzete jet v pohode i s jinym autem? Diky moc

0 Citovat

Správně tam skutečně mohou jen 4 X 4 z autopůjčovny Harper Car and Truck Rental, jak psal Proky.

0 Citovat

Byli jsme v lednu, Waipioo se dá jít v pohodě pěšky, netřeba sjíždět dolů autem.Zvládla to i naše 72 letá babi. Taktéž Green Sand beach jsme šli pěšky, po cestě se dají krásně pozorovat velryby. Ale s sebou dost vody smiley Cesta cca 50 minut.
A Co se týše Mauna Kea, tak 4x4 nepomůže. Najde o náhon, ale o pojistku. Nahoru žádné pojištění půjčoven neplatí. Jak již bylo řečeno, je pouze jedna jediná výjimka a to Harpers Car Rental. ALE POZOR !!! Musíte mít s sebou kreditku. Na debetku jako jinde Vám to nevemou. Můžete stokrát tvrdit, že je to kreditka, ale oni to fakt jako snad jediní prověřujou. Nepomůže ani když máte na účtu půl milionu ani pokud je chcete dát cash. Zkrátka policy je "kreditka" a přes to nejede vlak smiley

0 Citovat

Ahoj, byli jsme v únoru na Kauai i na Big Islandu. Na BI jsme měli půjčený 4x4 kvůli výjezdu na Mauna Kea, ale stejně jako Prokyho nás tam kvůli větru nepustili, tak nám byl houby platný.
Na Kauai ho určitě potřeboval nebudete, tam si spíš půjčte Mustanga:) i do Waimea canyonu vede luxusní asfaltka, čtyřkolka jsou fakt vyhozený peníze.
Na obou ostrovech jsme měli půjčený auta přes rentalcars.com (vybrali jsme Dollar) a byli jsme spokojeni, Jeep nás stál okolo 80 USD/den, ale bookovali jsme dost s předstihem.

0 Citovat

Ahooj,


nekdo kdo byl nedavno na Kauai a pujcoval si auto? My si na rady zde z fora pujcily pred 2 lety auto od rodinky soukromniku z Hawaje - Petra Grusserova. Zda se, ale ze email uz nefunguje. Kdyby jste na ne nekdo mel jiny kontakt, ci na nekoho podobneho, budu moc rada. Diky :)

0 Citovat

Měli jsme přes https://www.carrentalhawaii.com. Plné pojištění a full/empty.

0 Citovat

Carrentalhawaii.com jsem taky využil a spokojenost. Wrangler od Alama mě přes ně vyšel levněji než focus u rentalcars.com

Jinak ještě osobní zkušenost k 4x4 z Kauaii - druhý den po silném dešti cesta do Polihale průjezdná jen jeepem či obdobným vozem. V bahně zapadlých mustangů a rodinných sedanů tam bylo víc než bych čekal.

0 Citovat

Ketsirkova napsal(a):

Ahooj,


nekdo kdo byl nedavno na Kauai a pujcoval si auto? My si na rady zde z fora pujcily pred 2 lety auto od rodinky soukromniku z Hawaje - Petra Grusserova. Zda se, ale ze email uz nefunguje. Kdyby jste na ne nekdo mel jiny kontakt, ci na nekoho podobneho, budu moc rada. Diky :)

Ahoj ktery email jsi mela? zkus falcon21@seznam.cz  Omlouvam ,ze jsem to necetla ,mozna to spadlo do spam,ted jsme v CR,ale nas syn je v Lihue a ma auta na Turo nebo za cash.Ted ma i volny pokoj,Kauai urcite neni nejlevnejsi ,ale kdyz vite kam jit  ,tak se to da, cestovatelum zdar

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0
15 reakcí