Ahoj, máte někdo zkušenosti s půjčením auta a provozem na Mallorce? Rezervoval jsem si na rentalcars.com Ford Fiesta or similar (+free additional driver) na 11 dní za 1400 czk u společnosti Goldcar (mimo sezonu mají zřejme aut nazbyt). Stále mi nabízejí "Excess Protection" za 1600, má smysl? Nikde v podmínkách jsem se nedočetl kolik je přesně spoluúčast... Další věc co mě zaráží je "fuel service charge" za 600 czk, ale OK, i tak je to pořád dobrá cena. Co ovšem nechápu je ta jejich Fuel Policy: Pre-purchase (partial refund). Platím ikdyž vrátím auto s plnou? Tady už jsem na vážkách jestli nepřiplatit za ověřený velký hráče.. U Avis jsem se dostal nejníž na 3500 czk, se slevou od AirBerlin na Hertz za 4500. .

Půjčení auta na Mallorce (Palma)

Založil ve fóru Půjčení auta

Ahoj, máte někdo zkušenosti s půjčením auta a provozem na Mallorce?
Rezervoval jsem si na rentalcars.com Ford Fiesta or similar (+free additional driver) na 11 dní za 1400 czk u společnosti Goldcar (mimo sezonu mají zřejme aut nazbyt). Stále mi nabízejí "Excess Protection" za 1600, má smysl? Nikde v podmínkách jsem se nedočetl kolik je přesně spoluúčast...
Další věc co mě zaráží je "fuel service charge" za 600 czk, ale OK, i tak je to pořád dobrá cena. Co ovšem nechápu je ta jejich Fuel Policy: Pre-purchase (partial refund). Platím ikdyž vrátím auto s plnou? Tady už jsem na vážkách jestli nepřiplatit za ověřený velký hráče..
U Avis jsem se dostal nejníž na 3500 czk, se slevou od AirBerlin na Hertz za 4500.

0

Ahoj, já jsem si půjčovala auto přes hotel, spolupracovali s pár místníma rentals. Už si teda nepamatuju, na kolik to vyšlo, ale nic hroznýho.. Provoz byl v pohodě, na většině cest (východ a jihovýchod) spíš prázdno.

0 Citovat

Ahoj,
já jsem byla na Mallorce před dvěma lety. Auto jsme měli půjčený u AVIS, na goldcar jsem četla na německých portálech samá negativa a až "okrádácí" jednání. Měli jsem dohodnuté auto typu Ford Ka, ale protože měli volný lepší vozidlo dostali jsme VW polo a bylo úplně nový. Ještě se nám to podařilo poslední den lehce odřít, ale nikdo nic neřešil. Zkrátka pevná cena, žádné doplatky a vše jak bylo domluveno. Mallorca je skvělá, určitě se vám bude líbit.

0 Citovat

Díky všem za odpovědi.
S Avis mám taky dobrý zkušenosti (ovšem z Kanady, dostali jsme taky o třídu lepší téměř nový auto, všechno cajk, prodloužení o den bez problému).
Takže Goldcar rezervaci ruším a vyberu něco z Avis/Hertz/Sixt (když si vyjedu Sixt nabídku přes AirBerlin offers, tak mají sice nejvyšší ceny, ale zase "Loss damage waiver (including theft protection) with minimum excess (Excess: € 0)" + one additional driver)

0 Citovat

S dovolenim tohle tema hijacknu, protoze resim obdobnou vec ...

Od koho pujcit auto na Mallorce v lete na 14dnu? Herz a podobni giganti za to chtej palky jak blazen (20tis za prtaty Ford Ka … wtf?). Goldcar jsou pry podvodnici, to nic.

Co jsem nasel tak treba „Record GO“ nabizi Ford Fiesta za 400€ vcetne „logistickeho poplatku“, tedy za nakych 11tis, coz uz by slo. Je v tom i zakladni pojisteni. + teda extra navic cca 65€ za plnou nadrz s tim ze pri navratu vrati za zbyvajici palivo (odstupnovane po 1/8). Vyhoda je, ze se to da zaplatit debitkou dopredu.

Neco mi unika a nebo jsem nasel dobre ?

0 Citovat

Ak ti nevadi nizsia kategoria aut, mozno aj s preliaceniami (aspon nekontroluju po odovzdani), tak na Mallorce by som zvolil ANSAB (2x som u nich prenajal) na ich stranke sa vela nedozvies ale maju pobocku na plazi v El Arenal pri viac ako 3 dnoch si uctuju 20€/den nic viac neplatis, ziadne blokacie, zalohy ani kartu nechcu. Benzin tiez nechcu dopredu a povedia ti aby si nechal v aute tolko kolko si mal pri prevzati.

No a k autam zatial vzdy som dostal Fiat Punto prvy krat ziadne vyhrady k auto sem tam niake preliaciny sa nasli ale nic strasne. Druhy krat to Punto bolo uz v horsom stave, nedalo sa stiahnut jedno zadne okno ale na to aby som sa dostal na vsetky miesta na ostrove perfektne. Pri prevzati sa ta spytaju ci chces automaf alebo manual a zacnu sa hrabat v krabicke s klucami a vylosuje ti auto smiley

0 Citovat

Preco su goldcar podvodnici? ja som mal na kanarskych od nich pozicane auto a ziadny problem.. az na pokutu, po mesiaci mi prisiel mail, ze som bol pokutovany niekde a ze si zauctuju 35€ poplatok.. ale to sa im uz nepodarilo zauctovat lebo mi skoncila platnost karty ktorou som u nich platil smiley a odvtedy sa mi uz neozvali, ubehli 3 roky smiley

0 Citovat

Neviem aka to bola pokuta, ale viem ze raz som stal v zakaze statia - nebola znacka ziadna ani ciara na ceste ale zlty obrubnik, vobec ma nenapadlo ze je tam zakaz statia smiley a este ma namerali na zjazde z dialnice, myslim ze tam bola 60tka a ja som rypal zo 80 smiley no jazdi s pozicanym autom normalne ked liter benzinu stal 1e smiley

0 Citovat

Kedysi mali pobocku na Carrer dAlmicar tam som si pozical prvy krat. Teraz v aprili som to hladal na tom istom mieste a uz boli odstahovany na novu adresu nasiel som ich tak ze v google mapacs som napisal ansab a boli presne tam kde mi to ukazovalo. Bolo to niekde 2-4 ulice za Mcdonaldom na plazi smerom k pristavu.

No a k autu ja som sa pytal na insurance a povedali mi ze zaplatim na mieste a vsetko je v cene nic viac netreba plati ale presne podmienky ci v pripade nehody je spoluucast alebo nieco neviem. Za mikroskrabance by som sa nebal auto co sme dostali bolo ajtak doskrabane smiley dokonca na miestach bolo tak opravovane ze pri striekani ani poriadne nezalepili tesniacu gumu okolo okna smiley spod zrkadla chybal kusok plastu co zakryvalo droty do zrkadla a taketo chybicky krasy. ale bolo tolko drobnosti ze ani oni v tom nemozu mat prehlad. Pri odovzdavani sme museli ist k ich garazi na Carree Fita (asi) a mechanik ani nekontroloval auto

0 Citovat

Diky za odpoved. Asi tam zkusim poslat email a poptam se.

Apropos asi jde o tohle, ze.

0 Citovat

nie bolo to trosku blizsie k Mcdonalds,presne tu: https://www.google.com/maps/@39.505457, ... u55Trw!2e0.

0 Citovat

Super, diky! Jeste jeden dotaz .... cims to platil? Debitkou, kreditkou nebo hotove?

0 Citovat

Cash, ani neviem ci tam mali terminal na kartu... ale aspon mi nemozu dodatocne nieco strhnut...

0 Citovat

Můžu doporučit společnost Wiber - https://www.wiberrentacar.com/ . Transfer z letiště do sídla i zpět (cca 12 minut), tarif all inclusive za dobrou cenu - řeší komplet pojištění a není potřeba blokovat částku na kartě.  Plná spokojenost.

0 Citovat

Zdravím, nevíte někdo o někom z Česka / Slovenska,  kdo by na Mallorce bydlel, pracoval nebo zrovna měl vypůjčené auto  a chtěl by si přivydělat transferem z letiště  21.5.2019 cca ve 20:30 a zpět 29.5.2019 v 10:00 h?  Vzdálenost  hotelu od letiště je do 70km směr východ.

Jsme 2 dospělí a dvě děti 3 a 6 let, nejsme moc jazykově vybavení tak bych nerad , abychom se tam s dětma večer po příletu někde zasekli.

Nebo je to celé nápad úplně mimo? :-))

0 Citovat

Doporucuji se jazykove vybavit, bude se to hodit nejen na mallorce 😉

Drzim ti palce, abys nekoho nasel. Mozna zkus jeste cestovatelsky seznamky na fb. 

0 Citovat

jan.hlavka.ml napsal(a):

Zdravím, nevíte někdo o někom z Česka / Slovenska,  kdo by na Mallorce bydlel, pracoval nebo zrovna měl vypůjčené auto  a chtěl by si přivydělat transferem z letiště  21.5.2019 cca ve 20:30 a zpět 29.5.2019 v 10:00 h?  Vzdálenost  hotelu od letiště je do 70km směr východ.

Jsme 2 dospělí a dvě děti 3 a 6 let, nejsme moc jazykově vybavení tak bych nerad , abychom se tam s dětma večer po příletu někde zasekli.

Nebo je to celé nápad úplně mimo? :-))

A na transfery pres hoppu nebo suntransfers jsi nekoukal?

0 Citovat

Díky, suntransfer je poměrně drahý, hoppu nevím co je, vyhledávač nenachází nic, co by se dalo použít.

0 Citovat

My jsme měli na Mallorce půjčené auto s Goldcar a žádný problém :) stačí dodržovat pár pravidel :) https://mywandertime.com/tipy-a-...e-goldcar/

0 Citovat

Jana napsal(a):

My jsme měli na Mallorce půjčené auto s Goldcar a žádný problém :) stačí dodržovat pár pravidel :) https://mywandertime.com/tipy-a-...e-goldcar/

Omg 😀

0 Citovat

Ahoj, jak prosím vás fungují tyto parkovací automaty na Mallorce? Žádná závora na parkovišti není, takže si musím vyjet lístek a po odjezdu zaplatím nebo se platí už předem?


automat.jpg

0 Citovat

to vyzera ako klasika, zaplatis dopredu na nejaky cas, vyjde listok, alebo zadas aj znacku

0 Citovat

Zaplatíš daný čas dopředu, funguje to jako klasický automat na parkování ve městech v Česku

0 Citovat

A v neděli mají parkování zdarma pokud si dobře pamatuji.

0 Citovat

Ahoj, poprvé si budu půjčovat auto. Chci si ho půjčit od společnosti Hiper. V podmínkách je stanoven depozit 1000 € při platbě debetní kartou.  Zajímalo by mě jestli tento depozit bude stržen z účtu a následně vrácen ( tzn. 2x převod měny) a nebo je částka jen blokována? Jde mi o to abych nezaplatil navíc na poplatcích bance za převod atd.... Jak douho tuto částku blokují?

0