Ahoj, máte někdo zkušenosti s půjčením auta a provozem na Mallorce? Rezervoval jsem si na rentalcars.com Ford Fiesta or similar (+free additional driver) na 11 dní za 1400 czk u společnosti Goldcar (mimo sezonu mají zřejme aut nazbyt). Stále mi nabízejí "Excess Protection" za 1600, má smysl? Nikde v podmínkách jsem se nedočetl kolik je přesně spoluúčast... Další věc co mě zaráží je "fuel service charge" za 600 czk, ale OK, i tak je to pořád dobrá cena. Co ovšem nechápu je ta jejich Fuel Policy: Pre-purchase (partial refund). Platím ikdyž vrátím auto s plnou? Tady už jsem na vážkách jestli nepřiplatit za ověřený velký hráče.. U Avis jsem se dostal nejníž na 3500 czk, se slevou od AirBerlin na Hertz za 4500. .

Půjčení auta na Mallorce (Palma)

Založil ve fóru Půjčení auta

Mel jsem nekolikrat pujcene auto na debetni kartu mimo Spanelsko a depozit jen blokovali. Nedavno jsem si v Malaze pujcil auto u Wiber na kreditku a depozit po vraceni uvolnili okamzite (ani nekontrolovali auto krome nadrze, i kdyz jsem nemel jejich plne pojisteni), ale depozit na plnou nadrz byl strzeny a za par dni po vraceni auta refundovany tj. s kurzovou ztratou asi 5%. To se mi asi jinde nestalo (ale slo jen o 80 Kc a jinak Wiber doporucuju, berou i debetni karty, ale nevim, jak uctuji depozit), takze zalezi na konkretni pujcovne. U Hiper bys nejspis prisel s debetni kartou v Kc o 50 eur podle nize zkopirovane recenze z Trustpilot:


Aug 26, 2017

Be aware of paying the deposit with a foreign currency card. You will lose 6-7% of the deposit

Hipercars do a good job of providing a car. However, you need to be aware that they do not pre-authorise the card payments but take full payment and then refund in Euros. This means that you will need to pay an additional 6-7% on your card for the deposit and refund of the deposit if your car is not a Euro card. You will pay the visa rate + 3 to 3.5% as a handling charge on both the payment and the refund. This is not an industry standard and you need to be aware that you are going to end up paying more than you would from other car rental companies.


I rang Hipercars about this anomoly and basically they told me that this is they way that they operate. So good luck with that

0 Citovat

Děkuji za odpověď. Zvažovali jsme právě buďto Hiper nebo Wiber o kterém píšeš.  Nakonec kvůli ceně jsme chtěli Hiper ale vzhledem uvedeným poplatkům radši zvolíme Wiber a snad bude vše ok. Ještě jednou díky! 

0 Citovat

Ahoj,

v srpnu letíme s přítelem na Mallorcu a chtěli bychom si půjčit auto. Mám zřízenou kreditní kartu, ale řídit bude přítel. Jedná se o moc velký problém a je možnost, že by nám auto nemuseli půjčit, když karta nebude na stejné jméno jako jméno řidiče?  Máte někdo zkušenosti? 

Předem děkuji za odpovědi.

0 Citovat

To problém být může, obvyklou  podmínkou půjčoven je karta na jméno řidiče. Nejde za rozumnou cenu přikoupit 2.  řidiče? Nebo některé půjčovny mají 2. řidiče v ceně při full pojištění, navíc při full pojištěni obvykle není potřeba kreditka, ale stačí cash nebo debetka.

0 Citovat

Nevím, jak Mallorce, ale 2. řidiče v ceně by mohly mít některé půjčovny i se základním pojištěním. Takže by měla stačit kreditka na hlavního řidiče, ale řídit bude 2. řidič. Jen musí být oba přítomní při půjčování.

0 Citovat

Na Mallorce ve vetsine pripadu budou kreditku chtit, pro pujceni auta bude podminka karta, doklady a smlouva na stejnou osobu. Vsude, kde jsme predkladali kk, kontrolovali jmeno.

0 Citovat

My si na Mallorce pujcovali auto od Cechu, kteri tam ziji. Vyslo to na 1/3 ceny a platit se dalo i v hotovosti.

0 Citovat

adriana.hluchova napsal(a): ...Mám zřízenou kreditní kartu, ale řídit bude přítel. ...

Stručne a jasne: Ak máš vodičák, žiadny problém. Požičiaš si auto na seba, budeš hlavný vodič. Pre priateľa prikúpiš 2. vodiča. Každá požičovňa kontroluje či je kreditka na meno hlavného vodiča.

Ak je pri požičaní potrebná kreditka, je toto jediný spôsob.

0 Citovat

Problémem může být ještě věk.

0 Citovat

Mám aktuální dobrou zkušenost s půjčovnou offUgo. Rezervace, platba, dodání dokladů a platba depositu (120€) kompletně online, stejně tak vyzvednutí a vrácení auta - odemyká a zamyká se přes web, klíčky jsou v kastlíku. Deposit vrácen za 3 dny. Za Peugeot 208 v automatu jsme platili cca 150€ na 4 dny. Na netu se dají dohledat referenční kódy na 10% slevu :)

0 Citovat

Ve Wiberu při full pojištění kreditku vůbec nechtěli. 

0 Citovat

To se týká snad všech - nebo aspoň velké většiny - lokálních půjčoven (nevím jak jsou na tom ty velké mezinárodní), že při full pojištění nechtějí kreditku.

0 Citovat

0 Citovat

Proč? Já nevím,  v Tel Avivu jsem měl taky full pojištění  a kreditku chtěli. Nepřijde mi jako nějaká neobvyklost,  nicméně nejsem zkušený půjčovatel aut.

0 Citovat

Chtějí jí proto, že full pojištění neřeší případný dluh na palivu, ale hlavně pokuty... Mohl bych vyprávět.

0 Citovat

Máš pravdu, za palivo na Fuerteventura mi stáhli cca 8,- €, a po chargeback zase vrátili. Za rychlost zatím taky jenom jednou ve Španělsku, ale platí se jenom poplatek za komunikaci s úřady (30,-€). Pokutu řeší finanční úřad (ve Španělsku SUMA). Tak za ty pronájmy, cca 100, mám zatím dobré skóre 😀.

0 Citovat

Ahoj mám v palmě škoda rapid 😏 s komplet pojištěním nepotřebujete žádné kredity apod. Jen pro Čechy a Slováky. 🤣🍸

0 Citovat

Už jen počet zbytečných smajlíků (😏 🤣🍸) ve dvou krátkých reklamních větách by pro mě byl odrazujícím faktorem.

0