ahoj, chystam se brzo na island a budeme mít na 4dny půjčený malý auto od půjčovny sixt, přemejšlim jak s pojistkou, máme v plánu jen ty nejznámější turistický cíle (lagunu, thingvelir, gejzír, gulfoss a tak nějak co je do hodiny od reyjkaviku, jak s pojištěním? připlatit za plný krytí, je to na islandu častý něco řešit s půjčovnama? díky .

Island půjčení auta x pojištění

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Kdepak, bylo to s jinou půjčovnou a strhli a vrátili nám 800 Euro, taky nechápu, jak se dostali uplně přesně k 78Kč rozdílu, ale vypadá to, že spíš to byl rozdíl kurzu nákup (v bance tvrdili, že se kurzový rozdíl u moto transakce neuplatní - to mi úplně nejde do hlavy)

0 Citovat

A jak to je když dojde k té nehodě? Nechají si peníze podle rozsahu nehody, maximálně těch 150 000 ISK?

A v případě platby kreditkou se tedy depozit neplatí, ale opět v případě nehody si ty peníze (max 150 000 ISK) strhnou automaticky z kreditky?

0 Citovat

Já jsem škodu na půjčeném autě nikdy neměl, ale asi je to tak, jak píšeš. Ještě upozorňuju, že jsou i výluky z pojištění, kdy si můžou nárokovat celou škodu (to platí obecně). Např. kdybys havaroval na F-Roads se základním pojištěním, které je nezahrnuje (islandské specifikum, i když podobně to je s nevyasfaltovanými silnicemi i mnohde jinde). Doporučuju přečíst jejich podmínky.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0 Citovat

Ahoj, potřebuju radu.

Mám zamluvené auto na Islandu, ale myslel jsem si že nechám jen základní pojištění od půjčovny a pak se připojistím jinde. Na 11 dní už to lepší pojištění vychází na raketu.

Teď ale zjišťuju že většina pojišťoven tohoto typu je jen pro Brity, nebo:

Worldwide insure nepojišťuje na Islandu a Defend insurance jen od 25 let. Je mi 24 ;). 
AXA má nějaké připojištění, ale nepřijde mi to ok.
Máte někdo zkušenost? Díky

0 Citovat

Pres co to mas pujcene? Treba rentalcars ale i jine agegatory nabizi pripojisteni pri objednani auta, ale nevim jestli jde dokoupit dodatecne. Kazdopadne vetsina objednavek jde do 48hod pred zacatkem zapujcky zrusit, otazka je jestli jsou jeste volna auta a za jakou cenu.

0 Citovat

Mám tu možnost ještě připlatit připojištění přímo u půjčovny dodatečně za stejnou cenu.
… Ale ta cena je cca 50 % ceny půjčení. Takže zatím zjišťuju alternativy ;)

Chtěl jsem i najít jiné auto u půjčovny s menší spoluúčastí, ale na Islandu to mají všichni podobně.

0 Citovat

No pukud si auto obejdnas pres srovnavac jako je rentalcars.com nebo holidayautos.com, tak ti v dalsim kroku nabidnou vlastni rpipojistenin spoluucasti, ktere byva vyrazne levnejsi nez to primo od pujcovny. Jen pak klasicky pujcovna skodu nauctuje a ty to pak vymahas po tom zprostredkovateli.

U teho rentelcars mam zkusenost s prorazenou gumou na Kanarech. Poslal jsem fakturu z pneu servisu za novou gumu a 200EUR proplatili behem 3 dni. Otakza je jak se budou chovat v pripade vetsi skody.

1 Citovat

@superweb: Měl jsem přes Holiday Autos půjčeno auto nejednou, ale v jednom případě tam nebylo připojištění nabízeno.

0 Citovat

V případě připojištění od zprostředkovatele budeš stejně potřebovat kreditní kartu s dostatečným pokrytím spoluúčasti. Z této karty v případě škody bude stažená částka nárokovaná půjčovnou na pokrytí škody. Tu si pak budeš muset vyžádat od zprostředkovatele.

0 Citovat

Pojištění spoluúčasti půjčené věci (zahrnuje i auta) k cestovnímu pojištění od Generalli. Dva týdny cca 700 CZK, škodná událost na dveřích půjčeného vozu, bez jakýchkoli dotazů po zaslání dokumentace obratem proplatili 2,5k.

0