Zdravím a prosím o radu ohledně půjčení auta na letišti v Bari na 7 dnů.Má někdo zkušenosti,nebo doporučení?Dík .

půjčení auta v Bari

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

My jsme bydleli v Barletta,podle mě ideální místo.Auto jsme si půjčovali na letišti,ale objednáno s předstihem zde : http://www.economycarrentals.com
a bylo to Clio diesel,což při cenách paliva v Itálii oceníš.Mělo najeto 4000 km,čili nové.
Nevím,jak si založená,ale jak jsem psal v některém z předchozích příspěvků,Vieste na mě bylo moc komerční.Např.na pláži věčně někdo otravuje,což v Barletta vůbec nehrozí.Dětem by se asi líbilo zoosafari v Fasanu.Já jsem to ale s půjčeným autem neriskoval smiley
Polignano a Mare je hezké na pokoukání,ale je tam jedna malá přecpaná pláž s kameny,jinak skaliska.
Alberobello je taky plné turistů,nicméně asi za shlédnutí stojí.Celá ta oblast,včetně Locorotonda(má krásné,byť malé,historické centrum)je posetá Trulli domky.
Určitě bych nevynechal Monte Sant´Angelo,navíc tam dělají skvělé čerstvé plněné bagety smiley
No a pro mě nejpříjemnějším překvapením bylo Sassi di Matera.Žádné fotky nejsou srovnatelné se skutečností.To Castel del Monte stačí vidět z dálky...
Je to takové rozhárané,ale tak to ze mě leze smiley Klidně se ptej dál.

0 Citovat

Ne, je to super, presne tohle jsem potrebovala! Reportaz na vlastni oko, z fotek vypada vsechno skvele, ale realita pak muze cloveka zdeptat. Jak uz jsem psala, jsme zalozeni nekomercne, takze Vieste vynechame, diky za radu a mrknu na to misto, co doporucujes a jeste se ozvu s dalsimi dotazy, pokud budes mit cas. Moc diky za tip na to zoo a autopujcovnu, jeste jsem se chtela zeptat, jestli sis nevsiml nejakeho mista, kde se surfuje ( myslim windsurf) a jestli jsi zkousel mistni hromadnou dopravu (vlaky, busy)?

0 Citovat

Plaze ve Vieste nic moc, ale prohlidku mestecka bych urcite nevynechaval.

0 Citovat

Jasně,městečko se taky dá,ale takových míst a městeček je tam x.Dá se jet i napříč na Vesuv a Pompeje,ale je to o tom,jaký poměr výlety/moře si kdo zvolí a kolik času na to má.A taky,kolik "dovolí"děti smiley .Jinak ten odkaz není na půjčovnu,ale zprostředkovatele,přes kterého je to levnější,než přímo od půjčovny(bacha na nutnost kreditky s dostatečným krytím).My jsme měli půjčeno od Alamo a navíc na celou dobu,takže s MHD nepomůžu.Navíc jsem žádný místní bus ani nezahlédl...Se surfem to bude taky horší,skoro žádné vlny,aspoň v době našeho pobytu.

0 Citovat

Tak to vypada, ze to asi vzdam a pojedu s rodinou do nejakeho all inclusive s hotelovou plazi u nosu.... Divala jsem se na ten economycarrentals, ceny byly v pohode do te doby nez jsem pridala 2 detske sedacky. Pujceni maleho auta na 3 dny (coz by nam bohate stacilo) za cca 2.200 Kc, ale k tomu detske sedacky + 3.000 Kc. No nejspis jsou v Italii sedacky hoooodne drahe. Zkousela jsem i vlaky a busy, cesta napr. z Bari do Alberobella trva 1,5 h. Coz je s deckama sci-fi, byli by protivni driv nez bychom tam vubec dojeli. Jinak ta Matera vypada opravdu famozne, skoda ze se tam nejspis nepodivam.....Holt kazda sranda neco stoji, deti jsou super vec, ale na dobrodruznou dovolenou si clovek musi nechat zajit chut.

0 Citovat

Obávám se,že na jihu Itálie all inclusive s pláží u nosu asi neseženeš.
Navíc jsem trochu nepochopil tvou ekonomickou kalkulaci.Fakt si myslíš,že eventuální all inclusive vyjde levněji,než dětské sedačky navíc???
Ale je to samozřejmě tvoje volba...

0 Citovat

To byl sarkasmus plynouci z frustrace nad nerealizovatelnosti mych puvodnich planu. Proste nejsem ochotna zaplatit za pujceni detskych sedacek vic nez za auto, prozatim..... Apropos, cetla jsem na ruznych forech hruzostrasne historky o dvou a vice hodinovem cekani na prideleni auta v pujcovne. Jak to probehlo ve tvem pripade? Vyzvedaval sis auto v Bari na letisti nebo v Barlette?

0 Citovat

Půjčoval jsem na letišti v Bari.Měl jsem rezervaci od 9,ale protože byl přílet na čas,čili před 8,tak jsem to šel zkusit o půl 9.No a během cca 3 min.jsem si šel vyzvednout auto na parkoviště.Co jsem četl o čekání na auto,tak to bylo skoro vždy vinou půjčujícího(neměl kreditku,nerozuměl atd.).Nevím,cos četla...

0 Citovat

Ahoj,
napíšu vám naši loňskou zkušenost s půjčením auta v Bari.
Rezervaci jsme udělali asi 3 měsíce předem přes stránky bookingcar. Zaplatili jsme zálohu a doplatek měl být až na místě stržen z karty. Auto mělo být poskytnuto přes společnost Maggiore. Po příletu jsme si chtěli půjčit auto a vypadalo to, že ani nemají žádné k dispozici. Bylo nám nabídnuto úplně jiné, s automatickou převodovkou. Když jsme ho chtěli vidět, tak to nešlo. Pak, že paní něco sežene. Nakonec vypůjčení ztroskotalo na kreditní kartě. Měli jsme dohromady 4, ale žádná "neprošla". U mě kreditní nechtěli, ale jako vyhovující byla shledána karta k mému účtu. Zde se zase nezdál limit. Kamarádčina kreditka neobstála vůbec a na kartě k účtu bylo uvedeno "debet", což se taky nelíbilo. Tak jsme tam strávili asi 3 hodiny se 3 většími dětmi a nic. Zkoušeli jsme jiné společnosti, ale cena byla skoro dvojnásobná, než při rezervaci předem. Tak jsme nakonec odjeli autobusem do centra a odtud vlakem do Castellana Grotte, našeho prvního ubytování. Po 2 dnech jsme se vrátili zpět do Bari a sháněli auto dál, bohužel v sobotu a v hlavní sezóně. Takže jsme nakonec odcestovali zase vlakem do Lecce. Tam jsme uspěli, po té co jsme prošli ve vedru celé historické město, abychom našli informace, tak byla půjčovna přímo na nádraží a zrovna někdo vrátil auto. Hurá do našeho cíle v "podpadku boty" Miggiano. Zde jsme strávili celý týden, procestovali od jižního výběžku Leuca do severního Otranto, písčité pláže kolem Torre Vado. Super dovolená! Zpět jsme jeli přes Gallipoli do Lecce vrátit auto a zase vlakem poblíž Bari na poslední noc.
Nakonec jsme ty cesty vlakem vyhodnotili jako zpestření. A naše první dovolená "na vlastní triko" dopadla výborně.
U této autopůjčovny nám nezablokovali žádnou částku na kartě, neměli jsme pojistku a jen platili vratnou zálohu 100 Euro. Protože půjčovna byla zavřená, tak jsme jen klíčky hodili do schránky a i vratná záloha nám přišla zpět na účet. Museli jsme auto vrátil umyté a vyčištěné, což byl v sobotu trochu problém, ale nakonec jsme našli i samoobslužnou myčku a vše splnili.
Po návratu jsme se snažili kontaktovat bookingcar a místo toho komunikovali přes Car Trawler. Našla jsem tam formulář, kde jsme vypsali, co se nám přihodilo a po asi 3 měsících dopisování jsme dostali zálohu zpět a pak i pojistku.
Naši kamarádi měli auto přes jinou společnost, ta jim neuznala pojistku a chtěli blokovat na kartě 1500 Euro. Po zaplacení jejich pojistky asi za 4000 Kč, jim zablokovali menší část. Jinak půjčení auta proběhlo bez problému. A částku za pojistku u nás jim taky vrátili.
Příští týden nás čeká podobná dovolená a půjčení auta v Pise, tak jsem zvědavá. Jinak italské železnice fungují spolehlivě. smiley

0 Citovat

No jo,co člověk,to jiná zkušenost.Mě zablokovali na kreditce 1300 EU,týden po návratu byly peníze odblokované.Čištění auta nikdo neřešil,dokonce jsem měl v protokolu vyjmuty ze škod povrchové škrábance na karoserii do 5 cm( bylo to zbrusu nové auto).

0 Citovat

Nasel jsem si pres economycarrentals.com Clio na 2 dny za podezrele nizkych 913Kc (byt se spoluucasti). Jednak jsem prekvapen tak nizkou cenou, ale hlavne nikde nemuzu zjistit o jakou jde autopujcovnu, jaka je tam spoluucast a zda budou neco blokovat na karte. Hledam spatne nebo mne to ted vazne ten vyhledavac neukaze.

0 Citovat

Je to mimo sezónu,takže cena dle mě OK.Půjčovnu sdělí až po objednávce,protože jsou pouze zprostředkovatel(já měl Enterprice).Co se týče pojištění,měl bys doplácet až při škodě přes 1500 EU,pokud to sám neodklikneš.

0 Citovat

Formu pojisteni, kdy doplacim az po prekroceni nejake castky vidim poprve. Neni to spis tak, ze kdyz si to pojisteni za cca 280Kc za den necham (ve screenu je odkliknute), tak nemam zadnou spoluucast a kdyz si ho nenecham (tak jak to tam ted mam) budu mit nejakou spoluucast - ovsem nikde nevidim jak vysokou.

0 Citovat

Tím neodkliknutím jsem myslel,že to pojištění necháš zatržené.Jinak:

Complete Peace of Mind
What is theTheft & Damage Excess Protection?

This is a service of EconomyCarRentals offered to its customers, on a very low rate! By purchasing this service on the website, you will be reimbursed for any Excess / Deductible paid to the car rental company in case of damage or theft.
The Theft & Damage Excess protection policy covers:

Damage excess up to: 1500 EUR (40360 CZK)
Theft excess up to: 1500 EUR (40360 CZK)*
Roof up to: 250 EUR (6727 CZK)
Damages to all bodywork made by 3 named drivers on the rental agreement
No distance restrictions from main pick up location
NOTE: Maximum amount we will pay for each and every claim is 1500 EUR (40360 CZK) in total.

0 Citovat

Nakonec jsme se v Algheru rozhodli pro Avis. Dostali jsme "one free additional driver" díky BA Executive clubu, k tomu ještě free upgrade na skoro novej Renault Captur v dieslu, takže jsme jezdili za 4 litry nafty na sto. Což se v Itálii s drahým benzínem docela dost vyplatilo. Na kreditce si blokovali depozit pouze za plnou nádrž, pár desítek eur, což pak odblokovali. U mě maximální spokojenost.

0 Citovat

Ahoj, chystame se v unoru do Bari a chteli bychom si pujcit auto. Vzhledem k ranimu odletu jsem se chtel zeptat, jestli nekdo mate zkusenosti s vracenim auta mimo oteviraci hodiny? Docetl jsem se v predchozich prispevcich, ze se auto necha na parkovisti a hodi klicek u prepazky. Jde mi spise o Vase zkusenosti, jestli jste pak museli resit nejake problemy apod. Auto planuju mit pripojistene i co se tyce spoluucasti - tak aby mi vse pripadne hradila pojistovna.

Auto planuji bookovat bud pres vyhledavac zde na cestujlevne.com nebo na economycarrentals.com

Diky vsem za pripadne odpovedi a zkusenosti!

0 Citovat

Pujcovali jsme si auto v Bari na 2 dny ted v zari pres economycarrentals.com. Pujcovna to byla Alamo, jejich partner v Bari je Enterprise, ale ti maji kiosek stejny jako Locauto a pujcuje to vlastne az tahle nechvalne znama firma. Typek se mne snazil vnutit jejich pojisteni, ale vytrvale jsem trval na BASIC a ze budu platit jen to co je napsane na rezervacnim formulari. Pojisteni spoluucasti jsme meli za vyhodnejsich podminek primo od EnocomyCarRenatls. Kreditni kartu si projel zehlickou (poprve sem se s tim setkal v praxi) a behem 1 - 2 dnu se objevila na uctu blokace na 1000€. Auto jsme vraceli pred oteviraci dobou. Na parkovisti jsem ho nafotil. Klice jsme hodili do schranky na letsiti (mozna paranoidne z tohoto poridili videozaznam). Hned druhy den po navratu prisla na mail faktura a castka sedela, kilometry sedely a nic si neprirazili. 1000€ bylo odblokovano zhruba za tyden.

0 Citovat

Prikladam mapu se zajimavymi misty v okoli https://goo.gl/26MtBg a nas program http://s9.postimg.org/nzvly4f3j/bari.jpg Treba se bude nekomu hodit.

0 Citovat

lukas_cz: Diky za zkusenost ohledne auta i tipy na vylety, bude se to urcite hodit smiley. K tomu economycarrentals.com, tam se neda zjistit pred rezervaci a zaplaceni casti rezervace, od koho bude auto pujceno? Protoze jsem se dival na auta jeste pres wizzair a tam je nejlevnejsi autopujcovna Sicily by Car a ta ma snad jen spatne recenze.

jencek10000: My budeme v Bari o tyden po vas smiley

0 Citovat

lukas_cz:Jeste jsem se chtel zeptat, jak je to s parkovanim? Da se v Bari a pri vyletech najit v pohode misto, kde se nemusi platit/bude stat zanedbatelnou castku? Vidim, ze ho v itinerari nemas vyznacene, takze asi ano smiley. Pripadne diky za tipy. Budeme 2 dny v Bari a 2 dny v Polignano a mare.

0 Citovat

Nazdar, v Bari budete 2 dny bydlet, ale urcite tam asi 2 dny nestravite pres den. Historicke centrum je na jedno odpoledne. Parkovani je tam vsude zpoplatneno. Neplati se az od 19 ci 20 hodiny. Jeden den jsme nechali auto na Park and Ride "Pane e Pomodoro" u plaze za 1€ na den. Jezdi od tama do centra autobus snad co 10 - 20 minut. Ridic ma jizdenku v cene parkovneho, ostatni plati 0,3€ (koupi se pri placeni parkovneho). Stejnym autobusem se pak dostanete druhy den rano pro auto jiz bezplatne. Je to linka B (mam to oznaceno v rozpisu dole). Na ulici jsme parkovali az druhou noc nebot jsme rano brzo leteli a nebyl cas jezdit nekam busem pro auto. Prijeli jsme z vyletu celkem pozde, takze nebyl problem doplatit posledni hodinu ci dve nez je to zadarmo (jinak se plati 1 - 2€/h), problem byl zaparkovat. Vsichni tam parkuji naraznik na naraznik. Jezdili jsme pul hodiny v kruhu kolem ubytovani nez jsme nasli az o 4 ulice vedle jedno mistecko. Co se tyka parkovani v Matere, tak tam je to na vyznacenem miste v mape cca 2h zdarma. Urcite si zajedte na tu vzdalenejsi vyhlidku (zdarma). V Alberobellu jsme platili 160Kc/4 nebo 5 hodin. U jeskyni Castellana to stalo 80Kc na cely den. V Polignano a Mare jsme stali zdarma viz. mapa.

0 Citovat

Stejné zkušenosti s půjčením,jalo lukas-cz,akorát nám slečna na přepážce nic nevnucovala.Za mě naprostá spokojenost.

0 Citovat

Super, diky mockrat za zkusenosti. Nejvetsi obavy jsem mel z vraceni auta mimo pracovni dobu...Tak poprve vyzkousim economycarrentals.com smiley

0 Citovat

Ahoj, rádi bychom si půjčili karavan v Bari - poradíte, prosím, kde hledat? Díky...

0 Citovat

mozno na nete:)
http://www.motorhome-rental-italy.com/

0