Ahojte Pridávam svoj článok so skúsenosťami pri požičiavaní auta na Tenerife u spoločnosti CICAR, povedal by som, že jednoduchšie to už asi fakt nejde http://www.travelicious.cz/auto-pozicov ... e-ostrovy/ Mimochodom pre vášnivých vodičov pripájam video z cesty do dediny Masca a toto je len slabý odvar toho aké cesty sa ešte dajú na Tenerife nájisť  .

Půjčení auta - Tenerife / Kanárske ostrovy - CICAR

Založil ve fóru Půjčení auta

My pujcovali na letisti FUE mezi vanocnimi svatky u Plus Car, nikdo tam nebyl, jenom my😃. Daleko levnejsi nez Cicar a taky vse ok jiz podruhe s nimi. Bez depozitu, platba na miste, pojisteni v cene, autosedacky v cene. Odevzdani- nechte na parkovisti odemcene, klice pod sedacku😁.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

@pavelkja_1: Díky za upřesnění. Ohledně ceny je ale hlavně rozdíl v tom, že předem objednané auto bude většinou výrazně levnější než auto objednané v den půjčení (ať už přes internet nebo přímo na pobočce).

Jo, to je jasný... já jsem to tehdy porovnával s cenou rezervace udělanou dříve před příjezdem vs. ceny na pobočce. Hlavně mě tam provokovala vystavená Cupra :D

0 Citovat

Mandre napsal(a):

My pujcovali na letisti FUE mezi vanocnimi svatky u Plus Car, nikdo tam nebyl, jenom my😃. Daleko levnejsi nez Cicar a taky vse ok jiz podruhe s nimi. Bez depozitu, platba na miste, pojisteni v cene, autosedacky v cene. Odevzdani- nechte na parkovisti odemcene, klice pod sedacku😁.

 

 

0 Citovat

Ahoj, prosím poradíte někdo ohledně půjčení auta na Tenerife? Pročetla jsem si zdejší diskuse, ale když se dívám na zmiňované Pluscar nebo cicar, tak cena vysoka … 

Jedeme na měsíc a vychází to zhruba na 18000…

Mám opravdu mnoho mnoho zkušeností s půjčováním aut po celém světě a vždy beru přes rentalcars. Většinou k tomu ani neřeším pojištění, mám nějaké menší přes svou pojišťovnu, ale toto byla opravdu spíš má neznalost a štěstí, že jsme nikdy neměli sebemenší problém. Opravdu nikde na světě. No a když se dívám na to Tenerife, vyjede tam plno společnosti za 11-12tis. Napr Budget, Thrifty … 

Což je docela velký rozdíl. Vy tedy všichni platíte znacnou cast vice kvuli tomu, ze cicar nedela blokaci na karte a ma v tom i pojisteni? Nebo mám zrovna nějakou  smůlu na datumy? Ale klidně se dívám na leden, únor… Listopad. Zde zmiňované ceny okolo 3000 za týden mi prostě vychází jenom přes rentalcars. 
Co delam spatne 😀?

diky moc

0 Citovat

Nejcasteji bereme Pluscar - byva nejlevnejsi, nekdy Autoreisen. A taky jsme meli pres rentalcars Avis. Blokaci neresim, mam kreditku a pojisteni u tech lokalnich je v cene.

0 Citovat

Manre diky moc…Můžu se ještě zeptat, jaké jste dostali ty autosedačky? Ráda bych pro syna protisměrnou, prý to někdy bývá problém. Sním pojedeme poprvé, takže zkušenost nemám

Když se dívám na ty podmínky u rentalcars, Tak to píše, že bude na kartě blokovaná částka třeba 1000 € apod. 
Nicméně dá se tam připlatit plné pojištění s zurich insurance za nejakych 2600 kc na mesic. Nikdy jsem to ale neplatila, takže nemám zkušenost. Četla jsem, že je hodně lidí s RC nespokojenych, my ale zatim nemely problem a pujcili jsme uz nezcetnekrat. Může to být ale jen štěstí!

Nicméně právě nechápu, proč ten pluscar i cicar vychazi v porovnani s jinymi tak draho. 5000 rozdil mi tedy prijde dost.

0 Citovat

Cicar je s plným pojištěním, ale ty jiné levné nabídky možná ne (nedíval jsem se). Já vidím v lednu nebo únoru cenu na týden 152,50 EUR (Opel Corsa) a Cabrera Medina (což je stejná firma s jiným webem, sám jsem ji teď využil jinde na Kanárech) má 148,50 EUR. O blokaci mi nejde, ale plné pojištění od půjčovny je nesrovnatelně lepší při případných problémech než externí pojistka. Na Kanárech u populárních půjčoven vyjde toto plné pojištění (i když nějaké výluky jako podvozek jsou, ale to je vždy) mnohem levněji než jinde.

Jestli vám to přijde moc peněz, půjčte si auto třeba na týden, pak buďte bez auta jen s busy a chozením po okolí (na Tenerife se dá celkem v pohodě) a pak si třeba zase půjčte auto na týden. Půjčovat a vracet ho nemusíte na letišti, ale i v centrech větších měst nebo v přístavu (bez příplatku za vrácení jinde).

0 Citovat

Díky. Ano určitě tam hraje roli to pojištění a určitě by se dalo půjčit auto jenom na část pobytu. Ale přes rentalcars je treba tyden za 6k a mesic za 11k takze jsem to chtela vzit na celou dobu :)

Každopádně jde mi hlavně o to, jestli nehledám nebo nedělám něco špatně, protože se tak masivne ten cicar doporucuje. Všichni píšou, že začíná na 3000 na týden atd atd… 

 

0 Citovat

Za 6000 Kč na týden by to nebyla dobrá cena a že by měsíc stál míň než 2násobek ceny za týden se mi nezdá pravděpodobné (nebo za tím jsou nějaké jiné důvody a nedá se to takto srovnávat). Podle toho, jak jsem se díval letos začátkem roku na Cicar a Cabrera Medina v září a říjnu (což je mimo sezónu) nebo pro srovnání i v létě (ceny byly stejné) na Lanzarote a Fuerteventuru a pro srovnání i na Tenerife (bylo to tam lehce dražší), bych řekl, že letos Cicar už za 3000 Kč na týden nenabízel (ceny se mění a o letošku to asi nikdo nepsal). 

0 Citovat

Já mám rezervaci na týden Fuerteventura na listopad ještě za 127 Euro od Payless. Teď už taky zdražili...

1 Citovat

@Ketsirkova my vzdycky meli podsedak, at uz jejich nebo svuj vlastni.

0 Citovat

Dobrý den, vybrala jsem nakonec pluscar. Chápu prosím správně, že se platí až na místě a mohu platit debitkou? Jsem zvykla z rentalcars na jiny system a nemohu na strankach dohledat.

diky moc!:)

0 Citovat

U Pluskar som platil aj Revolutom a bolo to bez problémov, takže v pohode aj debetkou.

1 Citovat

Dobrý den ještě jednou, tak jsem se nechala přemluvit spousty dobrými recenzemi na to Pluscar a teda zatim zklamani. 
Včera jsem udělala rezervaci za 405 € fiat panda. V nabídce měli ještě myslím další dvě auta pod 500 €. Dnes mi přišel email, že v mých vybraných datech mi mohou nabídnout pouze toho mrnaveho smarta za  510😀 Schválně se dívám na stránku a tam je pořád stejná nabídka jako včera. Takže jestli je to nějaký trik na zákazníky, jak je nalákat na levné a potom vecpat drahé? Nadává se tady na rentalcars ale tohle se mi teda z 30 pujceni nestalo.

Takže se chci zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenost? Jestli fakt mám vzít dražší auto – Stejně ale potřebuju větší, takže otázka je kolik bude stát nějaké trochu větší nez smart. Nebo jestli se ty nabídky ještě mohou změnit? 

0 Citovat

Můžu jen dotaz k vrácení auta u Cicaru na Tenerife south? Dá se to bez nějakého dodatečného poplatku i mimo otvírací dobu jejich kanceláře? Potřebovali bychom vracet tak kolem 3:30 ráno...

Zatím teda půjčovnu vybírám, do května je ještě času dost..

Díky moc :-)

0