Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s pujcovanma aut ve Skotsku? Idealni by byl Edinburgh  .

Pujceni auta - Skotsko

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Danke napsal(a):

Nám v Edinburghu stačila debetní embosovaná karta u Europcaru.
na to bych rozhodně nespoléhal - určitě si zařiďte kreditní kartu.

0 Citovat

celticlegend.co.uk platba předem a vše bez problému, mohu doporučit!

0 Citovat

Dobrý den,dne 23.6.2018 jsme měli půjčené auto v Edinburghu,.Bylo nám neoprávněně účtováno a strženo z kreditní karty cca 130 liber,neboť po našem urgování a reklamaci se půjčovna ohrazuje tím,že jsme auto vrátili až druhý den.Auto jsme zaplatili hned při rezervaci cca 2950 kč a následně na místě v půjčovně jsme měli doplatit za připojištění,na které nás přemluvili a za dětský podsedák cca 38 liber.A na kartě máme strženo 166 liber,můžu dokázat výpisem z účtu,kde je uveden příjemce částky.Není to pravda,že jsme auto vrátili o den později,vrátili jsme ho tentýž den večer,dokonce o hodinu dříve a v pořádku,i s dotankovanou nádrží.V autě jsme zapomněli hodinky,což jsme téhož večera zjistili a následně půjčovnu Budget kontaktovali meilem,že si je ráno přijdeme vyzvednout./Kontaktovala je švagrová ,která byla s námi a jediná umí anglicky/ Což jsme také učinili,ráno kolem desáté jsme šli do půjčovny,auto bylo dávno schované v parkovacím boxu uvnitř objektu a hodinky nám přinesli.Nepadlo ani slovo o tom,že bychom auto vrátili pozdě,nebo něco podobného,jinak bychom to samozřejmě vyřešili na místě.Jsme velice rozčarovaní,jak si toto vůbec můžou dovolit.Požadujeme záznam z bezpečnostních kamer,že jsem auto vrátili včas a v pořádku.A já se ptám,na koho se mám prosím obrátit,může mi někdo poradit?S půjčovnou si neustále dopisujem meily,nikam to ovšem nevede.Děkuji všem za radu

0 Citovat

Pokud jste auto vraceli v normální otevírací době tak jste si měli vyžádat od toho kdo auto přebíral potvrzení o vrácení auta, což je standardní a obvyklý postup. 

U koho jste si auto půjčovali? Goldcar?

Další postup je spornou částku reklamovat u půjčovny a pokud nebudou reagovat, tak  zažádat o chargeback u vaší banky.

0 Citovat

Auto jsme měli sjednané přes Rentalcars.com a místní půjčovna se jmenuje Budget.Auto jsme vrátili po zavírací době,nyní nemůžeme prokázat,že jsme ho vrátili včas.Řešíme to přes Rentalcars a ti nám doporučili se obrátit přímo na půjčovnu Budget v Edinburghu a nyní čekáme na jejich odpověď.Vyžádali jsme si záznam z kamer,který je jediný důkaz a nechtějí nám ho poskytnout.Myslíte,že by banka mohla platbu vrátit,pokud s reklamací neuspějeme?Děkuji za odpověď

0 Citovat

Tak hlavně vrácení po zavírací době půjčovny je třeba dohodnout vždy dopředu,často si za to účtují poplatek. Pokud neumíte anglicky,je možné,že vás na to i upozorňovali.

0 Citovat

To je hodně divné. Doba vrácení je uvedena ve smlouvě a v rezervaci. Pokud je tam uvedena doba před zavíračkou, tak je jasné, že jste ho vrátili pozdě. Pokud je tam uvedena doba po zavíračce, tak to obě strany věděly už při půjčení a pokud je to zpoplatněno, tak už jste to určitě v půjčovném zaplatili. Předpokládám, že když půjčovna ráno otevřela, tak auto bylo na parkovišti... takže jste ho vrátili včas. Nebo oni se handrkují, jestli jste ho vrátili před anebo po 04:00 (příklad)? Takto jsem vracel auto několikrát, klíče jsem jen hodil do schránky a nikdy problém (s časem vrácení) nebyl.

0 Citovat

Arnold Clark bez nutnosti mít kreditku

0 Citovat

lemming46 napsal(a):

Před týdnem Europcar na letišti, půjčovné na týden 96GBP / 2855CZK (včetně vrácení mimo office hours), vč. standardního pojištění CDW (nad 1100GBP), blokace na kreditku 250GBP (už vráceno), auto nové MG3. Při převzetí chtějí kreditku, řidičák (stačí CZ), pas, email, telefon a kontaktní adresu v UK. Ve stejné budově na letišti jsou i další půjčovny jako Avis, Sixt apod. S hotlinou EC jsem řešil proraženou pneu na Skye, přepojili mě na agenturu RAC, která zkontaktovala nejbližší servis a zajistila odtah a opravu.


Muzu se zeptat jake auto sis pujcil? Ja tam totiz na 5 dnu nasla same drahe auta v Edinburghu. Ale potrebovala bych automaticke razeni. Ale predpokladam, ze je to asi drazsi. Nikdy jsem si v cizine auto nepujcovala, takze budu rada za kazdou radu. Diky moc 

0 Citovat

Zdravím

Chci přidat čerstvou zkušenost z půjčovny Easirent. Půjčovala jsem přes web,vybrala a zaplatila auto plus nabízené pojištění. Došlo potvrzení na mail,které jsem vytiskla a vezla sebou. Z letiště se dostanete autobusem z čísla 7,je to kousek od příletové haly a zdarma vás doveze až k půjčovně. Doba vypůjčení byla asi hodinu,protože tam zrovna bylo dost pujcujicich. S sebou: řidičák,občanka nebo pas, potvrzení o zaplacení,kreditní karta na jméno ridice(byli neústupní,borec vedle nás nemel a auto nepůjčili). Vše s vámi sepíšou a pak začne sranda s přemlouváním. Běžné si strhávají s kreditky depozit a to dost vysoký,u nás 1500£ a 95£ záloha že vrátíte plnou nadrz, na pojištění,které jsme měli nám řekli že to je pojištění třetí strany a pokud se něco stane,strhnou si to z depozitu a my si to pak vyřídíme s pojišťovnou. Oni nabízí několik verzí pojistek,nejlepší je (dle půjčovny) pojistka za 250£ a pak nemusíte ani platit depozit. No my jsme nic nechteli,nepremluvili nás,dalsi novinka jsou limitované míle na den,my měli 100mil na den,auto půjčené na 6 dní takže 600mil ,nad 600mil poplatek za mili 30penci,najeli jsme asi 650 takže jsme něco málo doplatili. Oni po nás chtěli itinerář a tvrdili že nemáme šanci najet tak málo, doporučuji řádně přepočítat váš plán ať vás nezblnou,protože nabízí příplatek 8£ na den za neomezené míle,nám by se určitě nevyplatil. Poté co jsme vše odmítli 😁 dal borec pokoj a dostali jsme auto. Auto bylo krásné nové,lepší než námi vybrané,auto při předání jsme prošli s technikem,zaznamenal oděrky,my jsme si auto celé vyfotili při půjčení i při vrácení. Pak už jsme nasedli a frceli. Při vrácení chtěli plnou nádrž a tankovali jsme na benzínce asi 500m od půjčovny. Auto zkontroloval zase technik,doplatili jsme mile a to bylo vše. Depozit vrátili asi za 5 dnů i penezma za benzín. Mají ale až 28dni na vrácení. Toť asi vše. Pokud máte dotazy ráda zodpovim 😉 přeji krásné cestování po překrásném Skotsku 😊

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Přes zde doporučované http://www.edinburghcarrental.com jsem domluvil půjčení vícemístné dodávky, cca 200 liber na 4 dny. Komunikace po mailu je trošku zdlouhavější, ale funguje to...

 

Zdravím,

chci se prosím zeptat jaké máte zkušenosti s touto autopůjčovnou, jestli se jí dá věřit, jelikož  nám nabídli až překvapivě nízkou cenu pro young drivera.

Moc děkuji za odpověď,

Adam Kobr

0 Citovat

Ahoj,

máte někdo tip, jak pořídit levněji v současné situaci? Potřeboval bych půjčit na termín 13-16.5. A teda 7-8 tisíc se mi zdá strašná rychta za 3 dny. Ve 2019 jsem půjčoval na týden za 4 😓máte někdo  tip na promo, appku nebo nějakou jinou platformu než klasické avis, europcar apod? Moc díky

0 Citovat

Ahoj, ja treba hledam Azory a prosla jsem fakt mozne i nemozne vyhledavace atd. A paradoxne i kdyz furt drahe, to nejlevnejsi bylo na rentalcars, jindy zase uplne jinde. Takze fakt pokazde mame auto pres nekoho jineho, jinak zaklad vyhledavace rentalcars, billiger- mietwagen, kayak, momondo. Dokonce nekdy je to levnejsi pres ryanair nebo booking, ale recenze spatne. Nekdy naprimo pres konkretni pujcovnu, ale to spis jen nektere destinace. 

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

Dobrý den,chtěl bych se zeptat ohledně půjčení auta v Edinburgu. U jaké společnosti je dobré půjčení auta? Pak co je třeba k vyřízení půjčení auta. Stačí občanka? A lze nainstalovat do mobilu navigace nebo jak jste řešili navigaci v autě? Mám v plánu jet pak na pár dní na Skotskou vysočinu. 

 

Děkuji za odpověď.

Ondra

0 Citovat

Je vhodné si přečíst podmínky konkrétní půjčovny - požadavky na doklady se mohou půjčovna od půjčovny lišit. 

Můžou chtít dva doklady (to splníte, bo v UK budete tak jako tak mít pas), můžou chtít jeden.

Určitě bude fajn kreditní karta :) 

Navigace - v mobilu lze vždycky, a pak zase závisí na půjčovně a autě. Auto může mít vestavěnou, nebo take nemusí. půjčovna může za poplatek nabzet vlastní navigaci atd.

0 Citovat

Navigaci pouzivame v mobilu, vetsinou mapy.cz.

0 Citovat

ondrejhenek napsal(a):

Dobrý den,chtěl bych se zeptat ohledně půjčení auta v Edinburgu. U jaké společnosti je dobré půjčení auta? Pak co je třeba k vyřízení půjčení auta. Stačí občanka? A lze nainstalovat do mobilu navigace nebo jak jste řešili navigaci v autě? Mám v plánu jet pak na pár dní na Skotskou vysočinu. 

 

Děkuji za odpověď.

Ondra

 

Většinou potřebuješ kreditku na depozit, řidičák stačí český (nikdy jsem ten papírový mezinárodní za 50 korun nepotřeboval) a občanka. Vždy se vyplatí hledat přímo na webech autopůjčoven a s cenama… je to taková loterie - říká se čím dřív tím líp, ale není to pravidlo na 100%. Jinak v Edinburghu na letišti jsou půjčovny trochu dražší. Měl bych 3 tipy. Zkus se podívat ma stránky arnold clark (to jsou  dealeři ale taky půjčují auta, někdy ze lepší cenu) nebo zkus půjčovny ve Stirlingu, je to půl hodinka busem a ceny poloviční anebo jestli fakt míříte vyloženě do Highlands, vemte si Megabus do Inverness a tam je dobrá půjčovna Europcar v centru v obchoďáku. Do Inverness je to busem tak 4 hodiny, ale cesta je moc krásná.

0 Citovat

ondrejhenek napsal(a):

Dobrý den,chtěl bych se zeptat ohledně půjčení auta v Edinburgu. U jaké společnosti je dobré půjčení auta? Pak co je třeba k vyřízení půjčení auta. Stačí občanka? A lze nainstalovat do mobilu navigace nebo jak jste řešili navigaci v autě? Mám v plánu jet pak na pár dní na Skotskou vysočinu. 

 

Děkuji za odpověď.

Ondra

Půjčujeme pravidelně skrz: https://www.celticlegend.co.uk/car-rental/

Vždy naprostá spokojenost a cena nižší, než půjčit přímo skrz https://www.arnoldclarkrental.com/

Lze půjčit přímo na letišti (přijedou pro tebe, ale i pešky se to nechá za 15 minut dojít), ale vyplatí se z letiště za 7 liber zpáteční/osoba (a cca hodinu cesty) vyrazit do Stirlingu a půjčit auto na pobočce tam. Rozdíl ceny na týden je značný a jezdí přímý bus (https://uk.megabus.com/). Navíc vrácení se dá spojit s příjemnou procházkou po Stirlingu. Jiné "renomované" půjčovny přímo na letišti jsem po přečtení recenzí nikdy nezkoušel. K půjčení stačí český řidičák a jakákoliv karta (já už platím vždy dopředu, pošlou platební link, pohodlně zaplatíš jakoukoliv kartou a pak jen vyzvedneš káru a nic neřešíš)

0 Citovat

petr.necesany napsal(a):

Většinou potřebuješ kreditku na depozit, řidičák stačí český (nikdy jsem ten papírový mezinárodní za 50 korun nepotřeboval) a občanka. 

To je přirozené. UK, i když už není v EU, tak i nadále uznává EU řidičáky (a naopak).

0 Citovat

Děkuji za odpověďi. Jezdí z letiště autobusy do centra Edinburgu? Případně kolik to stojí. Díky 

0 Citovat

https://www.lothianbuses.com/our...ort-buses/

0 Citovat

Děkuju 

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Má někdo zkušenost s půjčením auta a s havarijním pojištěním ve Skotsku? Já se díval na nějaké stránky autopůjčoven a chtěl bych tam jet tak na 13 dní... jenže cena je 572 liber na 13 dní plus chtějí ještě 195 liber na 13 dní za to když by se spoluúčast snížila na nulu. Zdá se mi to hodně peněz když tam jedu jen na 13 dní a platit přes 5000 Kč navíc. Nemá někdo zkušenost s autopujčovnou která nabízí pojištění, které je zahrnuto v ceně půjčení vozu? Myslím,že to nabízí rentalcars.com…ale nevím, mají to tam myslím zahrnuto. Měl bych zájem o malý vůz, protože jedeme jen dva.

 

Díky

 

0 Citovat

Ještě prosím o radu. Půjčení auta přes Skyscanner? Jaké s tím máte zkušenosti a zda celková cena auta zahrnuje i havarijní pojištění. Díky 

0