Čau, letíme začátkem září do Portugalska, chtěli bysme si půjčit auto na 7 dní, letiště Porto OPO, akorát máme problém s tim, že ani jeden z party nemá kreditní kartu, všichni jedem debetky. Nějaká radu nebo tip? Díky, Honza .

Půjčení auta Portugalsko s debetní kartou

Založil ve fóru Půjčení auta

Čau, letíme začátkem září do Portugalska, chtěli bysme si půjčit auto na 7 dní, letiště Porto OPO, akorát máme problém s tim, že ani jeden z party nemá kreditní kartu, všichni jedem debetky. Nějaká radu nebo tip? Díky, Honza

0

Já jsem s tím v květnu neměl žádný problém. Vlastně se mi nikde ve světě nestalo, že by jim debetka nestačila. Hlavně si zkontrolujte, jaký máte limit - občas půjčovna zablokuje nějaký depozit.

0 Citovat

Super smiley a jeste pres jakej web jste vybiral, pripadne jakou spolecnost jste zvolil?

0 Citovat

S debetni kartou mBank problem nebyl, staci kdyz je dostatecny zustatek pro depozit. Meli jsme od Europcar, chteli nas ale ve finale natahnout, tak si dobre ohlidejte prebirani vozidla smiley

0 Citovat

A hlavně jim to vůbec neříkej, že je to debetka.

0 Citovat

Okay, diky!

0 Citovat

Já si obvykle vybírám na rentalcars.com a podle typu destinace/cesty pak volím konkrétní společnost, v Portugalsku jsem měl myslím auto od budget.
V Portugalsku se relativně nově platí za dálnice, tak si ověřte, zda má auto aktivní chip na mýtné brány a zjistěte, jak si půjčovna účtuje mýto (obojí se dá domluvit na místě). Dálnicím se dá sice vyhnout, ale pokud hodláte jezdit víc, tak výrazně zkracují časy přesunů.

0 Citovat

taketo toazky sa stale opakuju dookola - bez kreditky auto v USA, Spanielsku, Taliansku... a pod. Ved dnes nie je problem mat aj 5 kreditiek zadarmo, tak preco si zivot komplikovat smiley

0 Citovat

No neviem ze by som extra zarabal a mam kreditku. Aj moja mama co robi v skolke. A ti co trosku cestujú (najma ked napr. Usa) tak urcite nie su na podpore

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Kdy už to lidi pochopíte.Kreditku vám vystaví každá banka a moc ráda.Limit si můžete nastavit klidně na 75 000 Kč.Ty peníze na kreditce jsou banky.Na vás je,abyste je,pokud je použijete,bance v určité lhůtě splatili.Já jsem měl např,bezúročné období,do které jsem musel použité peníze splatit bance 2 měsíce.Půjčovna mi zablokovala při půjčení depozit 1300 EU,ale protože se s autem nic nestalo,po týdnu depozit zase odblokovala.Takže bance nic platit nemusím.Je to těžké k pochopení?

0 Citovat

Hele ja ziju na Islandu, rano jsem se byl na kreditku zeptat v bance a bylo mi receno, ze musim dolozit min. rocni prijem v urcity vysi, aby banka mela jistotu, ze mam z ceho platit. A do Cech kuli jedny kreditce nepoletim.

0 Citovat

ved to je o tom pohodli, lepsie ked bloknu 600,1000,1500 euro na kreditke ako na beznom ucte, kde to zrazu moze na tych par dni/tyzdnov skomplikovat zivot.
Zvycajne mne bolokvali vzdy 500-600 euro na autach (economy, compact). A napr. Zuno mi dal z fleku 3000 euro limit na Mastercard, takze staci len skusit. Vacsinou casu aj tak kreditka je v zasuvke a zablokovana v internet bankingu, takze ju pouzivam len ked treba. A to ze niekto nerad mina "cudzie" peniaze, skor moze but problemom nejakej financnej discipliny sameho seba.

0 Citovat

Já KK rozhdoně nezavrhuju, naopak, používám prakticky pouze kreditky a debetky mám vlastně jenom na výběry z bankomatu. Jen je potřeba ta disciplína, jak říkáš. A myslet trochu dopředu, tzn. počítat s tím (kor v jižních státech), že se něco přihodit může a blokovaný excess si půjčovna opravdu strhne.

0 Citovat

v USA to zvycajne tak je, ze tam skoro vsetky zahranicne karty sa tvaria ako kreditne ak je na ucte dost penazi smiley

0 Citovat

Doplním o moji zkušenost. Auta jsem měl půjčená bez problémů na debetku M-Banky, ale při cestě na Sardinii lokální půjčovna na svém webu přímo upozorňovala na nutnost kreditky - tak jsem ji založil pouze pro autopůjčovny. V Malaze však místní půjčovna místo blokace částku strhla a po vrácení auta částku vrátila. V tomto intervalu však byla uzávěrka období, stržení jsem poznal na výpise a vrácení bych poznal až na dalším výpise. Po komunikaci s bankou jsem zjistil, že částka byla vrácena ještě v bezúročném období, vznikl ale rozdíl cca 100.-Kč ( vliv změny kurzu ?) vzdal jsem reklamaci a částku doplatil.
Stržení částky mě velmi překvapilo, stalo se však zatím jenom jednou....

0 Citovat

0 Citovat

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat na situaci, kdy jako student pravděpodobně na kreditku nedosáhnu (alespoň o žádné bez dokládání příjmů nevím) a chtěl bych si půjčit auto v Anglii. Mám spoléhat na debetní kartu? Jaký je postup v případě zaplacení auta přes rentalcar a na místě mi odmítnou debetní kartu? Popřípadě může být karta od spolucestujícího, ikdyž si auto půjčuji já a zároveň jsem řidič? Díky za info a zkušenosti.

0 Citovat

Debetní karta jde použít (samozřejmě pouze v případě, že je na ní dostatečný zůstatek na spoluúčast). pokud je nápis DEBIT, tak ten doporučuji přelepit neprůhlednou páskou, nebo začernit fixou.

Vyzkoušeno v USA, Maroku i Jižní Africe

0 Citovat

Tohle by mělo stačit a je to zadarmo-http://www.mesec.cz/produkty/kreditni-karty-pro-obcany/diners-club-pure/

0 Citovat

Je normalni cena pujceni auta v Portugalsku v unoru 2eura? Jestli ne, tak se soudruzi na rentalcars.com nekde sekli.. :-). Mercedes a class za 600kc na tyden.. wtf? :-D

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Je normalni cena pujceni auta v Portugalsku v unoru 2eura? Jestli ne, tak se soudruzi na rentalcars.com nekde sekli.. :-). Mercedes a class za 600kc na tyden.. wtf? :-D

Jen jestli ses někde nesekl ty... já tam nic takového nevidím. Mercedes A, Lisabon, týden v únoru - cca 8500 Kč.

0 Citovat

Dej si Porto na unor - treba 7.-14.unora - zkousel jsem jak pres ryanair tak pres rentalcars a vsude mi to hazi smesny ceny.. Napr. u SIXTu vw UP, one way rental Porto-Faro, 9dni, cena 50eur.

0 Citovat

Jo, to souhlasí, od 600 Kč/týden ta nejlevnější auta... ale ten M. Benz A je i tam za 8 500...

0 Citovat

.


e9d16243-04af-42da-8d24-68e131fc2e62.jpeg

0 Citovat

Předpokládám jsi si přečetl reference na netu? Toto je tzv. heiling preis, něco jako Goldcar. Ve finále na místě bude potřeba doplatit další pojištění a cena bude jiná. Na druhou stranu, měli jsme v Portu Áčko diesel od Hertz a denní sazba byla asi 21,- EUR s plným pojištěním od brokera a picobello...

0