Ahoj, potřebuju být 9.12. cca kolem 7 hodiny ráno ve Vídni (potom přesun na letiště). Vlak se mi jeví jako ideální spojení z Ostravy. Jede kolem druhé a kolem šesté je ve Vídni. Cena v tomto případě je okolo 800 Kč. Následující spoj, který je ve Vídni kolem 10. hod ráno, se ale prodává za cca 370 Kč - nějaká promo jízdenka nebo co. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, jestli ta cena 800 Kč se nedá ještě nějak srazit dolů. Pojedeme ve dvou. Žádnou věrnostní kartu od ČD nemám. .

Ostrava - Vídeň -> levněji?

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

11 reakcí

Ahoj,

potřebuju být 9.12. cca kolem 7 hodiny ráno ve Vídni (potom přesun na letiště). Vlak se mi jeví jako ideální spojení z Ostravy. Jede kolem druhé a kolem šesté je ve Vídni. Cena v tomto případě je okolo 800 Kč. Následující spoj, který je ve Vídni kolem 10. hod ráno, se ale prodává za cca 370 Kč - nějaká promo jízdenka nebo co.

Chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, jestli ta cena 800 Kč se nedá ještě nějak srazit dolů. Pojedeme ve dvou. Žádnou věrnostní kartu od ČD nemám.

0

Přesně to jsme teď řešili a bohužel ten noční vlak je dražší a nedá se srazit (teda pokud je mi známo). Nakonec jsme to vyřešili tak, že jedeme za 790 Kč/osoba TigerExpressem z Ostravy přímo na vídeňské letiště. Odjezd z Ostravy-Střed ve 3:40, příjezd na letiště v 7:55. To by ti mohlo sedět, pokud jsi chtěl být v 7:00 ve Vídni, ne? Sice to není o nic levnější než ten vlak, ale máš to komfortně až na letiště, Wi-Fi, zásuvka na NTB/nabíječku, voda zdarma. Jedeme to tak teď v sobotu.

0 Citovat

Jo, zrovna jsem na to taky koukal smiley

Vypadá to rozhodně líp jak ten vlak, protože člověk už nemusí řešit přesun z Vídně na letiště. Čas si myslím, že je v pohodě. Letadlo letí v 10:55, takže 3 hodiny je snad dostatečná rezerva, i kdyby se něco pokazilo během cesty. Jen už asi nezbude čas otestovat Vídeňský salónek smiley

Uvidíme, jak bude vycházet zpáteční cesta, jestli se podaří chytit ten levnější vlak. ČD ty spoje ještě nemá v rezervačním systému.

0 Citovat

Salónek stihneš v pohodě. Dorazíš, odbavíš se za půl hoďky a můžeš v salónku skoro dvě hoďky vegetit. smiley My to tak plánujeme, máme odlet v 11:10, takže snídani si v klidu necháváme do salónku. smiley
Zpátky máme EC z Vídně v 8:07 a tam už jsme se dostali na normální cenu – 386 Kč. Dražší jsou nejspíš jen ty noční vlaky s většinou lůžkových vagónů.

0 Citovat

Levnější řešení existuje. První možností je rozdělit jízdenku v Břeclavi. V jakékoliv mezinárodní pokladně ČD si koupit koupit zpáteční jízdenku pro 2 osoby z Břeclavi do stanice Flughafen Wien (případně jen Wien hbf). Při nákupu alespoň 3 dny před odjezdem lze využít slevu City Star (jiná podmínka pro získání této slevy není). Výhoda této jízdenky, že lze na ní cestovat kdykoliv během jednoho měsíce a není vázána na konkrétní vlak.





Do Břeclavi a zpět si dokoupit jízdenky přes eshop ČD https://www.cd.cz/eshop/ , lze využít místenky zdarma.



Aktuální cena zpáteční jízdenky pro 1 osobu je 1115Kč pro Ostrava - Wien hbf nebo 1289 na Flughafen Wien, jízdenka pro zpáteční cestu plně flexibilní.

Další možností je cesta přes Bratislavu. Na eshopu zakoupit jízdenku Ostrava (2:13) - Bratislava (6:09) za 884Kč pro 2 osoby s místenkou



Nebo s lehátkem pro 2 osoby za 939Kč



Nebo rozdělením v Břeclavi a místenkou jen do Břeclavi pro 2 osoby za 378Kč + 386Kč, obojí lze koupit přes e-shop (vlak by neměl být povinně místenkový, ale z Ostravy to eshop neumí vydat bez místenky)

Z Bratislavy na letiště ve Vídni jezdí mnoho autobusů, například Slovaklines http://www.slovaklines.sk/ s akční cenou za 1€ za osobu, jízdní doba asi 1 hodina.



Nutné je ještě připočítat cca 1€ za MHD z hlavné stanice na autobusák.

Celkem za jednu osobu a jednosměrnou cestu to přes Bratislavu vychází následovně:
Místenka Ova-Blava: 496Kč
Lehátko Ova-Blava: 523,50Kč
Rozdělením jízdenky v Břeclavi: 436Kč

Dále doplním, že v nejbližší době má být spuštěn nový e-shop ČD, tak třeba bude umět více, než dnes, ale kdo ví....

0 Citovat

Dodatek: tu místenku nebo lehátko to hází jen pro úsek Břeclav-Bratislava, takže nelze jet na tuto jízdenku přímým lehátkem z Ostravy.

0 Citovat

Zajímavý rozpočet smiley Nad variantou dojezdu vlakem do Bratislavy a dojezd autobusem na letiště jsme taky uvažovali, ale časově to příliš nenavazovalo.
Spíš mě teď zajímá, jestli platí mezinárodní jízdenka Wien - Ostrava i ze stanice Flughafen Wien smiley Zda nás průvodčí v S7 z letiště nepošle do patřičných míst smiley

0 Citovat

Kecá, neuvažovali. Kvůli pár korunám řešit takové složité itineráře, to bych se na to mohl vyprdnout. Kdybych se během toho času, než bych tohle všechno vyšpekuloval, věnoval práci, mohl bych si vydělat na tři přímé jízdenky smiley

0 Citovat

Lucx: Obecně jsou rakouští průvodčí docela benevoletní, ale spoléhat se na to nedá. Spíše bych si koupil jízdenku přímo ze stanice Flughafen Wien, Včasná jízdenka stojí stejně jako z hlavního nádraží. U obyčejné mezinárodní jízdenky je již cena rozdílná.



Proky: Pro člověka který se o cestování a dopravu trochu zajímá to zabere minimum času, navíc je to tak trochu koníček..

0 Citovat

SDAN: Super, tohle bych dohromady v životě nedal smiley Za těch pár korun mi to taky nestojí, ale myslím, že spoustě lidem se to může hodit, třeba i jako návod.

Proky: Dej pak vědět, jak probíhala cesta Tiger Expressem. S několika lidmi co jsem poslední dobou mluvil a jezdí nějakou trasu na Brno, tak všichni říkají, že u Vyškova se tvoří kolony na hoďku, hoďku a půl. Takhle brzo ráno, by to snad nemuselo být tak hrozné. Navíc si myslím, že Tiger Express to budou mít nějak vyšpekulované, aby dodrželi ty časy příjezdů.

0 Citovat

jen k těm salónkům na letišti - jsou v meziprostoru - tzn. že je to ještě než procházíte kontrolou s rámem, nejdřív je kontrola , kde ukazujete letenku a meziprostor a pak kontrola, kde je klasický bezp. rám.. tak jen ať víte.. zbytečně jsem tam posledně běhal jako .....

0 Citovat

Petr76: Netvrdím, že tam stojí pro svoje potěšení. smiley Jen mi přijde, že pokud mají stanovený nějaký jízdní řád a je všeobecně známo, že nějaký úsek je momentálně pomalu průjezdný, tak buď tam mají takovou vatu, že i s tím čekáním v koloně to stihnou nebo volí totálně jinou trasu - netuším. Každopádně čekal bych, že pokud to nejsou schopni dodržet, tak buď upraví ten jízdní řád, aby byl reálný nebo vyvěší na web nějaké upozornění, že v důsledku častých kolon, bla bla bla....No a nebo na to kašlou a zařiď se jak umíš smiley

danh: Díky za info! Myslel jsem, že jsou až za security checkem. Takže i při odchodou směrem k gatu je dobré počítat s tím, že je nutné ještě projít kontrolou.

0
11 reakcí