Ahoj dobrodruzi, řešil jsem teď problém který se stává hlavně začínajícím cestovatelům a to že před odjezdem zjistíte že máte pouze debetní kartu (tzn. klasická platební karta k vašemu účtu) a potřebujete např. k půjčení auta KREDITNÍ KARTU (karta spojená s úvěrem kdy nečerpáte svoje finance ale finance banky které pak následně vracíte, ideálně v bezúročném období cca 40 dní) Tato situace nastala teď u mě (mojí blbostí), až v neděli, 7 dní před odjezdem jsem zjistil že na půjčení auta potřebuji KREDITNÍ KARTU. Viz.: viewtopic.php?f=26&t=3541 Nevěřil jsem že do soboty stihnu někde sehnat kreditní kartu. V pondělí jsem obvolal snad všechny instituce co nabízejí kreditní karty a všude mají na vyřízení min. 7 pracovních dnů Kdo umí kartu expresně vystavit je Komerční Banka. Karta není nějak extra výhodná ale je KREDITNÍ  .

Kreditní karta - vystavení za 3 dny - jak na to

Založil ve fóru Půjčení auta

Nezdvihne, stále budeš mať 2000 "od banky" plus tých 100 svojich. Ak minies povedzme z tých 2100 euro 150 euro, tak banke už vrátiš len 50.  Ber to ako kredit nad rámec.

0 Citovat

tak ověřeno u banky KB - peníze banka pak sama automaticky převede na běžný účet (aspoň v mém případě, mám běžný účet u KB)

0 Citovat

Dobrý den, dočetla jsem se, že při založení kreditní karty je potřeba doložit příjem. Já jsem ale na rodičovské, tudíž mi chodí jen rodičovský příspěvek 7tis měsíčně. Potřebuji si někde udělat kreditní kartu, kvůli půjčení auta v zahraničí, protože moje banka (AirBank) kreditní karty nevede. Nevíte někdo prosím co s tím? Po návratu bych kartu zase zrušila a na tu dobu co bude potřeba, bych tam samozřejmě potřebnou částku převedla... Děkuji.

0 Citovat

Můžete zkusit zeptat se v bankách, které kreditky vydávají (většina velkých i Fio), jestli by stačil pro vydání kreditky výpis s takovýmto příjmem. Že pak kartu zase zrušíte, jim raději neříkejte. Na takové klienty nejsou zvědaví.

Jinak ve většině zemí se dá půjčit auto i na debetní kartu, ale je třeba předem důkladněji vybírat půjčovnu. Doporučuju vygooglovat si zkušenosti s půjčováním bez kreditky pro danou zemi. Případně se ve většině zemí dá cestovat i veřejnou dopravou, i když se nedostanete všude (nebo jen při využití taxi).

0 Citovat

CSOB ma do 31.12.2019 ke kreditce akci, ze pri utrate nad 500Kc vam zaroven vrati 500Kc. Expresni "vybaveni zadosti" - tedy nejen vystaveni karty ale i posouzeni zadosti do 3 dnu stoji 500Kc, -  tak si to nejak spocitejte :-)..

0 Citovat

Peter Novak napsal(a):

tedy nejen vystaveni karty ale i posouzeni zadosti do 3 dnu stoji 500Kc, -  tak si to nejak spocitejte :-)..

A co si jako mame spočítat?? 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

A co si jako mame spočítat?? 


Ze jestli potrebuje nekdo kreitni kartu fakt rychle, tak tohle muze byt dobre reseni. 

0