Ahoj, ráda bych vás požádala o radu, na co si dát při půjčení auta pozor a na co určitě nezapomenout. Nikdy dříve jsem si auto nepůjčovala, za měsíc se chystám na jih Francie a budu ho potřebovat na dva dny. U půjčoven je uvedená cena půjčovného a jakým "systémem" to funguje s palivem (např. full-to-full). Jak je to ale s pojištěním? Dělám ho předem v Čechách nebo až na místě, a nejlépe v jakém rozsahu? Moc vám děkuji za přínosné rady. Zuza .

První půjčení auta - Francie

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

23 reakcí

Ahoj,
ráda bych vás požádala o radu, na co si dát při půjčení auta pozor a na co určitě nezapomenout. Nikdy dříve jsem si auto nepůjčovala, za měsíc se chystám na jih Francie a budu ho potřebovat na dva dny. U půjčoven je uvedená cena půjčovného a jakým "systémem" to funguje s palivem (např. full-to-full). Jak je to ale s pojištěním? Dělám ho předem v Čechách nebo až na místě, a nejlépe v jakém rozsahu?
Moc vám děkuji za přínosné rady. Zuza

0

Můžu napsat zkušenost že Sydney, ale myslím že taková půjčovna Hertz je celosvětová.

Cena půjčovneho byla uvedena i se základním pojištěním. Říkal jsem si ok. Když jsem přišel pro auto (bookoval jsem online) tak jsem se dozvěděl, že základní pojištění nekryje defacto nic a musel jsem pripojistit, protože bych se v případě být jen pichle pneumatiky pořádně prohnul. Takže se to prodrazilo z cca $150 na $220.

Dalsi věc je nádrž - je to vždy full to full. A bud si jistá, že je to opravdu Full. Oni si v případě chyby účtují za litr benzínu minimálně 1,5 víc než na benzince.

Když vracis auto, člověk ho přebere na místě a vizuálně zkontrolujte. A nech si podepsat ten papír, že je to ok. Aby ti nemohli naparit později něco.


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Díky, to podepsané převzetí je určitě super nápad. S tím pojištěním budu ještě pátrat, to je pro mne zatím velká neznámá.

0 Citovat

Jak už tady mnohokrát ve fóru zaznělo, můžeš využít pojištění přes (vetšinou britské) weby typu insurance4carhire.com worldwideinsure.com icarhireinsurance.com popř. využít srovnávač těchto služeb zde: moneymaxim.co.uk/compare-cheap-car-insurance
Dostaneš se sice na zajímavou cenu, ale jak to chodí v případě pojistné události, to je otázka (naštěstí jsem to nikdy řešit nemusel). Pokud by k tomu došlo, strhne si půjčovna depozit z kreditky (většinou €800-1000) a potom zpětně ti to (snad) tato pojišťovna proplatí.
Pokud ti nevadí zaplatit více, ale mít klid, vyber si půjčovnu, která nabízí pojistku se "zero excess/liability" (nulová spoluúčast).

0 Citovat

My jsme půjčovali auto v Edinburghu od Europcaru a když jsme si připlatili za nulovou spoluúčast, tak nám řekli, že tím pádem nám odpadá nutnost kontroly auta při převzetí, což nám vyhovovalo. S Nulovou spoluúčastí jsme si dovolenou užili, protože jsme se nemuseli strachovat, coby kdyby. Myslím, že za klid se stojí za to připojistit.

0 Citovat

Souhlas s příspěvky nade mnou, vezmi si nejlépe zamluv/zaplať předem přes nějakého brokera auto s plným pojištěním a neřeš to. Na 2 dny to bude v kategorii mini nějakých 40-50 EUR podle lokality a máš vystaráno. Přijedeš jen s papírem a hotovo, nic neřešíš. Pokud nemluvíš francouzsky tak nad jinou možností ani neuvažuj.

0 Citovat

Díky za skvělé příspěvky! Vyřešit situaci předem, jak píše 'cali', mi také přijde nejsnazší, i když francouzsky mluvím. A doporučíte brokera?

0 Citovat

Jednoznačně doporučuji https://www.billiger-mietwagen.de/

Full pojištění by mělo být samozřejmost a člověk má klid. Samozřejmě vyřídit si ho předem, protože na místě může stat pak okolo 500-1000Kč/den. Pokud máte externí připojištění, tak auto i tak důkladně překontrolovat. Nestojí to za to pak vyřizovat, protože údajnou škodu strhnou prvně Vám a až pak to proplatí pojišťovna.

Každopádně tohle téma tady už je snad stokrát, tak zkuste příště hledat. Je jedno v které zemi si auto půjčujete, protože ty podmínky jsou všude skoro stejné.

0 Citovat

Ahoj,
proč právě https://www.billiger-mietwagen.de/ v čem je jiný?
díky za odpověď Roman

0 Citovat

Transparentní, jasné podmínky, žádné skryté "häkchen", rychlá komunikace a v poslední řadě i férové ceny. A také žádná anonymita, nabídku pošle Katrin a prostě změny vyřídíš s Katrin:-)

0 Citovat

Jak se dostanu na zmiňovanou cenu cca 50 EUR? U posledního zmíněného prodejce je cena cca 160 EUR/den. Také jsem čekala nižší... Hledala jsem i v anonymním režimu, na výsledek to vůbec vliv nemělo. Díky

0 Citovat

Maserati? Od kdy do kdy a kde?

0 Citovat

Opravdu to není vtip. Stačí mi malé auto, jedu jen s 2 dětmi, start v Avignonu a konec v Marseille, na 1 nebo 2 dny. Nejníže jsem se dostala na 135 EUR při vrácení v den půjčení. Něco zadávám evidentně špatně, budu fakt vděčná za radu smiley

0 Citovat

No jo, ale to jste měla napsat hned a napsal bych, že je to blbost. Auto na 2 dny mimo sezonu dopravené z místa X do místa Y a s malou pravděpodobností, že se v dohledné době dostane zpět, to prostě stojí peníze. To je špatný byznys pro půjčovnu a v tomto případě to stojí 4-5x více než půjčovné z jednoho místa. Tady se obávám, že není pomoci, možná raději místní doprava.

0 Citovat

Aha, tak tady byl zakopaný pes smiley Opravdu jsem netušila, jak velký problém pro půjčovnu a jak vysoká cena pro mne znamená vrácení v jiné lokalitě. Každopádně moc děkuju za vnesení světla do oblasti pronájmu aut!

0 Citovat

Ahoj,

chystám se na první půjčení auta v zahraničí a měl bych dotaz na tento odstavec,

"Autopůjčovna bude požadovat depozit ve výši 300,00 € při vyzvednutí auta. Záloha bude vrácena po ukončení pronájmu, pokud budou splněny všechny podmínky nezahrnuje daň.
Auto má výši depozitu při spoluúčasti 1168,50 € nezahrnuje daň.
Auto má výši depozitu při odcizení vozidla 1168,50 € nezahrnuje daň."

chápu to dobře, že v půjčovně po mne budou chtít jako depozit jen 300 €? Můžu zbývající dvě řádky ignorovat, v případě, že mám plné pojištění? Trochu se v tom ještě ztrácím. Předem děkuji smiley

0 Citovat

Ahoj,

chystám se poprvé půjčit auto v zahraničí konkrétně Marseille. Už jsem tady pročetl pár rad a tipů, kde nejlépe vyhledávat, takže jsem se do toho vrhl přes billinger-mietwagen ipřesto, že němčinu nedávám. Pokud jsem vše dobře pochopil tak pro nulovou spoluúčast je důležité toto: Vollkasko- und Diebstahlschutz:
ohne Selbstbeteiligung (durch Erstattung) ? Nejvýhodnější nabídky mi to vyhazuje do půjčoven CarDelMar nebo Sunnycars, nejsem si však jist zda je to přímo půjčovna nebo jen zprostředkovatel ? Případně jaké s nimi máte zkušenosti ?

Děkuji

Lukáš

0 Citovat

Jsou to zprostředkovatlé. Půjčovnu se ale u billiger dozvíš taky, uvádějí to tam, když rozklikneš tu danou nabídku.

0 Citovat

Dovolím si sdílet naše praktické zkušenosti s půjčením auta na Novém Zélandu, v Kanadě, na Madeiře, ve Skotsku, ve Španělsku nebo v Itálii. Jak si půjčit auto a na co si dát pozor píšeme na https://horama.cz/cestovani/jak-...ozor/ ;

0 Citovat

A Francii v tom máš kde?

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

@ananape311: zjisti si cenu půjčení na pevnině + cenu trajektu, cenu půjčení na Korsice a podle výsledku se rozhodni.

0 Citovat

ananape311 napsal(a):

chci se zeptat jak je to s půjčením auta na Korsice? Je výhodnější si to půjčit na pevnině a pak dojed na Korsiku trajektem nebo se vyplatí si ho nakonec půjčit až na Korsice. 


Nevím, jestli je to myšleno úplně vážně. Trajekt bude stát minimálně 200 euro, což se zřejmě na půjčení auta ušetřit nedá

0 Citovat

To je na přesun do rubriky  CD:-)


0
23 reakcí